Reklama

Reklama

Kosmáček

(TV film)
  • Německo Allerleirauh (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Král Tobald slíbil své umírající manželce, že se znovu ožení jedině s ženou stejně krásnou jako ona. Tuto podmínku splňovala pouze jeho dcera Lotte. Král si usmyslel, že se ožení s ní, a nikdo mu to nedokázal vymluvit. Lotte proto oblékla kožíšek sešitý z tisíce kůží a v přestrojení utekla z paláce. Jenže princezny se nezapřou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Princezna je sympatická, princ nesympatický a navíc přitroublý, protože mu hodně dlouho nedochází, kdo mu furt háže do polívky ty zlaté předměty, když přitom v kuchyni pracuje jen jedna žena. Žádný div, že mnohem intenzivnější vztah naváže převlečná kuchtička-princezna s kuchařem, který je na ni vlídný od prvního okamžiku, zatímco princ ji ponižuje a dokonce i mlátí. Tady to ale tvůrcům poněkud ujelo, protože s kuchařem tráví mnohem víc času a navíc se s ním baví líp než s princem. Honem proto museli přidat hlášku o tom, že kuchaře má princezna ráda jako otce. ____ No, vzhledem k tomu, že si ji její vlastní otec chtěl vzít za ženu a ona právě kvůli tomu zdrhla z rodného hradu, bude asi lepší už se v tom dál nepatlat. ___ Jinak se shoduji se zde spolukomentujícími, že tvůrci se zjevně inspirovali českou pohádkou Princezna se zlatou hvězdou, ale podle mě také Třemi oříšky pro Popelku. Kdyby to bylo v lepší pohádce, tak bych jim to nevyčítala - naše pohádky jsou zase vykrádačka Grimmů. /25. 2.13./ ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Princezna se přivinula princovi do náručí, políbili se a žili spolu šťastně do smrti...známe to všichni a je to všechno moc milý a hezký, ale chovat se ke mně chlap tak hulvátsky, jako v tomto případě ten mladý král (hlavně proto, že to skutečně hulvát byl), tak si o něj neotřu ani boty, natož abych se na něj sápala. Normálně, ta holka nemá žádnou sebeúctu a to ho přitom předtím v tom myším kožíšku docela dobře stírala. A nebo si spočítala, že domů už se vrátit nemůže, tak proč si neomotat kolem prstu bohatého monarchu i když je to v jádru pitomec, ono makat doživotně v kuchyni asi taky není žádný med. A co se týká té pohádky, tak ta taky za moc nestojí. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Zdařilejší než německá pohádka z minulého týdne "O červ.karkulce." Nehodlám všem germánským pohádkám psát bez rozdílu odpad. Němci tento žánr neovládají moc dobře, nicméně je třeba rozlišovat. Ještě přidám svůj údiv k tomu, proč se současným nepatrně obměněným klasickým pohádkám dává zavádějící označení fantasy. Asi to zní víc moderně a světově. Mně se pod pojmem fantasy vybavují spíše slova jako magie, mimozemské civilizace apod. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pohádkové příběhy mám ráda a ani zvláštní název Kosmáček mne od sledování neodradil. Tato pohádka mi připomíná francouzskou verzi příběhu s názvem Oslí kůže s Caterine Deneuve a Jeanem Maraisem v titulních rolích. I když německá verze nesahá té francouzské ani ke kotníkům a to hlavně po stránce výpravy, kostýmů, hudby i hereckého obsazení o hereckých výkonech nemluvě, podívat se na ni pro připomínku docela šlo. Pohádky stejně jako romance nepatří mezi silné stránky německé kinematografie, ale rostoucí počet televizních kanálů je třeba naplnit původní domácí tvorbou. Výprava byla velmi úsporná, stejně jako nepatrný počet komparsistů v rolích dvořanů na hradě. Princezna byla pohledná, ale princ byl natolik studený, sebestředný a nesympatický, že se snad měla raději vrátit k svému otci. Co mi ale nejvíc vadilo, byl naprostý nedostatek humoru, který přece k pohádkám patří. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádková kopie princezny se zlatou hvězdou na čele s přísadamy z Německa-myší kožíšek aneb kosmáček! 45% ()

šalenka 

všechny recenze uživatele

otec, co si chce vzít vlastní dceru, trošku silné kafe, ale na nedělní odpoledne příjemné, princ trošku šovinista, ale dívat se na to dá, viděla jsem horší. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

V titulcích jsem si přečetl, že je to pohádka podle bratří Grimmů. Takže nikdo nekopíroval Princeznu se zlatou hvězdou na čele, jak zde někteří předesílají. Naopak se domnívám, že tato naše pohádka řízlá komančskou protiněmeckou propagandou je 3 metry za Rozvadovem naprosto neznámou.... ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Dle popisu jsem nějak nepochopila, jestli se král oženil se svou dcerou (či kým).. Princezna pěkná, jen krále (který byl mimochodem docela nehezký a nesympatický) napřed nenávidí, pak zas miluje, se spojením dvou pohádek dohromady jsem problém neměla, ale byla to docela nuda. "Kosmáček" je princezna z kosmu? ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Od začátku chladná a podivná... S koncem, kde chybělo to kouzlo. Celá ta pohádka vůbec pohádková nebyla. Prostě se princezna princi vnutila a hotovo... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

No zas taková hrůza to nebyla, ale těch nesmyslných pasáží tam bylo přespříliš a hlavně ty herecké výkony jsou jedním slovem katastrofální. Na druhou stranu na nedělní odpolední odpočinek to neuškodí, alespoň si člověk o to více váží geniálních Tří oříšků... ()

Armin82 odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem to o německé produkci několikrát psal. Oni to prostě neumí a tahle kombinace zlatý hvězdy a popelky, je asi to nejhorší, co jsem viděl.. 10% za relativně pohlednou němku ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Točili to Němci. Co dodat? Pro mě je to jistota nekvalitního filmu. Hodnoceno po shlédnutí 5ti minut a vidět dalších 5, tak se fakt zabliju. Soutěžní otázka: Ze kterého velkého evropského státu pochází největší počet filmařských sraček??? ()

Reklama

Reklama