Reklama

Reklama

Jednotka namachrovaných amerických vojáků dohodne utkání v americkém fotbale s partou obyčejných italských kluků. Je jasné, kdo je favoritem, vojáci ani na vteřinu nepochybují o svém vítězství. Jenže trénování jejich protivníků se ujme bývalý špičkový hráč, kterému říkají Buldozer (Bud Spencer). Podaří se mu nemožné? (oficiální text distributora)

Recenze (43)

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna určitě z těch lepších komedií se samostatným Budem Spencerem v roli bývalého výtečného hráče amerického fotbalu, který za záhadných okolností přerušil svou skvělou kariéru a odešel v ústraní a živí se jako rybář. Jednoho dne se však připlete do sporu italských mladíků s americkými vojáky a stane se nově vytvořeného italského týmu, který má za úkol získat proti vojenskému týmu alespoň jeden bod. Že mezi závěrečným zápasem a začátkem filmu bude hodně fackovacích bitek, je jasné. Jejich nápaditost a choreografie je vcelku zábavná, zábavnou hudbu s chytlavými písničkami opět obstarali tradiční bratři De Angelisové, Bud má výtečnou formu a když v zápase ukáže, že se umí i parádně pohybovat, není proč tuto vtipnou komedii neocenit vysokými čísly. PS: ve srovnání s Bomberem je Buldozer o třídu lepší a zábavnější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky pojata Spencerovka s mnozstvom bitiek, ktora sa lisi len tym, ze sa v nej Bud nakoniec necha prehovorit k trenovaniu neschopneho timu hracov americkeho fotbalu. Konkurencnemu zlemu timu sefuje slizky chlapik, s ktorym ma Bud nejake resty z minulosti, takze sa od zaciatku môzeme tesit na ich spolocny duel. Bitiek je dostatok a su na takej standardnej urovni. nenadchnu ale ani nesklamu. Michele Lupo patri k slabsim reziserom. Tempo je pomalsie. Sceny v ktorych absentuje Bud, pretoze sa venuju hracom jeho timu su uplne nezaujimave a najradsej by som ich vystrihol. Cely film stoji iba na Budovi, ktory ho svojou neopakovatelnou charizmou len tak tak utiahne. Takze komu jeho styl filmov nevyhovuje, tak nemusi stracat cas ani s tymto kuskom, ale Spencerovym fanusikom by tato pohodova jednohubka mala chutit. 5/10 ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Klasická spencer-hillovina - jedna hudba pořád dokola, do Spencera všichni buší marně, ten rád dává pěstí shora na hlavu apod. Tentokrát však ze slavné dvojice chybí Terence Hill, tak aspoň jedním z amerických soupeřů je Riccardo Pizzuti, věčný záporák spencer-hillovin. Bohužel, to jediné, co tu má šanci zaujmout - a sice bitky - jsou tady na hraně trapnosti, takže tento film je u mě na hraně odpadu a zachraňuje to jen fakt, že jsem nechtěl film vypnout po prvních pěti minutách. I infantilní příběh o sportovních outsiderech se dá natočit lépe, jak ukazují třeba Šampióni. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jistě, není to duchovní veledílo, zato však zábavný akční film s Budem Spencerem coby trenérem italských mladíků na zápas v americkém fotbalu proti místnímu týmu US Army. Film ubíhá svižně a nejrůznější bitky jsou natočeny velmi dobře a s humorem. Vedle "Jestli se rozlobíme, budeme zlí" jde o jeden z nejlepších Spencerových filmů. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=sMjdb-x2zPE a http://www.youtube.com/watch?v=lacBdoxoovg ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám takový zlozvyk. Mnohem horší než je nějaké kouření. Věřím ve sportovního ducha. Nesnáším, když se podvádí." V tom si s Buldozerem rozumím. Jen nechápu, jak se dá najít sportovní duch v americkým fotbalu, kde se běžně slaví zranění soupeře. Ale dobře. Je to film, tak se podívejme na slibovanou čistou a férovou hru. Nedostavila se a to je dobře. Buldozer tak dostal šanci pobavit mě masakrem US Army a to já umím ocenit. Stejně tak mě Buldozer zaujal hrou na kytaru, zpěvem, vajíčkovým šampónem pro seržanta a originálním zavíráním dveří. A určitě bych byl spokojenější, kdyby neměl tak trapný parťáky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Pise v Toskánsku, konkrétně na Marina di Pisa. Natáčelo se od 20. února do 20. dubna 1978. (noelcoward73)

Reklama

Reklama