Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma hrátky s mrtvou tkání tentokrát podle Lovecrafta a vůbec né špatně. Re-Animator v první řadě sází na budování atmosféry, která ale na moji osobu neměla moc velký účinek, pomocí skvělé hudby a nechutných gore efektů, které nabízejí agresivního několikrát zlámaného kocoura či uříznutou hlavu, která do svého těla vysílá příkazy k ošahávání spoutané dívky a závěrečná bitva v márnici stojí opravdu za to. Obrovskou výhodou Re-animatora je, že se kromě samoúčelné snahy znechutit může opřít o herecké výkony. Hlavně se jedná o Jeffreye Combse, který si svého šíleného doktora Herberta "Oživím tu mrtvolu i kdybych tě měl zabít" Westa vychutnává a za pochvalu stojí i Bruce Abbott. Re-Animator je poctivé hororové béčko, které rozhodně stojí za pozornost. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční rychlodabing téhle lahůdce dodal tu správnou šťávu :-) Když hned v úvodu explodovali Dr. Grüberovi oči, bylo jasné, že mne paměť nezklamala a tohle úsměvné krvavé osmdesátkové béčko je přesně to, které jsem si jen mlhavě pamatoval, přesto tušil zaslouženou kvalitu :-) Repríza stála za to :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gordon nám ponúka vo svojom veľmi zaujímavom kultovom diele množstvo osvedčených hororových ingrediencií v jednom celku. Od Frenkensteina si berie vedca, posadnutého vývojom vedy, od Draculu monštrum, posadnuté túžbou k žene, od klasikov ako Romero oživlé mŕtvoly a Cronenberga divoký "telesný a orgánový" vizuál. Ďalej tu máme jačiacu ženu a chlapíka, ktorý ju pred tým všetkým musí zachrániť. Takže klasický horor, ktorý už jeho tvorca musel brať minimálne mierne s humorom, no a dnešný divák sa smiechu už neubráni určite. To myslím ale v dobrom. Pri jednej z úvodných scén, keď sú milenci v posteli, majú nad sebou plagát Talking heads. Toto sú drobnosti, ktoré mám na filmoch obzvlášť rád. Záver možno lacno sľubuje pokračovanie, na druhú stranu sa skvelo hodí k schyzofrénnej atmosfére filmu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs je prostě démon, úplně jsem si vzpomněl, jak jsme na střední týpky jako on bez milosti šikanovali. Viděl-li bych Re-Animatora v tu dobu asi si to rozmyslim, mít plnej barák nasranejch mrtvol se musí debilně vysvětlovat sousedům. Díky Re-animátorovi se ve mě znovu probudila ta radost z těch poctivých gore masek na kterých jdou vidět ty hodiny práce jenom kvůli šesti sekundám celkový stopáže. Když připočtu sem tam humor, plyšovou kočku na zádech, správně béčkovej feeling a kozy Brabary Crampton, který by si imho taky zasloužily vlastní sérii, tak chápu ten kult kolem tohohle filmu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama