Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud možná vypadá jako doktor, ale doktor rozhodně není. To jen jeho indiánský kamarád Orlí oko přepadl vlak a ukradl jednomu doktorovi kufr, ve kterém prý má být největší poklad. Ale co je tohle za poklad? Jen samé lékařské knihy a nástroje. Jenže než se Bud naděje, celé město, do kterého právě společně s Orlím okem dorazil, si myslí, že Bud je doktor (má přece lékařský kufr) a hned mu zařídí ordinaci. Bud tu ale bude mít ještě jinou práci - musí město zbavit lupičské bandy, která řádí po celém okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Absencia Terenca Hilla bolí (hlavne pri tradičnej "veľkej žranici") a o to viac pije krv (Buddymu i divákom) ten debilný indiánsky sidekick. Neskutočne iritujúca postava, uzemnil by som ho bombou do temena po minúte výskytu na plátne/obrazovke. Takisto veľa fórov, ktoré v starších filmoch BS/TH fungovali dobre, tu skĺzavajú do veľkej trápnosti. Ale aj napriek všetkému je to stále slušná zábava. Životabudič pre umierajúceho deduška, spomínaná jedácka scéna, dezinfekcia v polievke, no a samozrejme hojné "fistingy", ktoré sú nevídane deštrukčné a s lepšou "choreografiou" než v mnohých spoločných BS/TH filmoch. Popravde, čakal som od tohto menej známeho filmu, že bude podstatne horší, takže príjemné prekvapenie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Buda Spencera rád, jako malý jsem ho teda žral ještě víc a potom co jsem zjistil, že v trafice bude s ním film, který jsem ještě ani neviděl, byl jsem rád, že u něj je stále se na co těšit. Každopádně při koukání jsem věděl, že se někde v nitru duše bavim, jen to není takové jako když jsem byl menší. Je to ta stará dobrá zábava, tak jak je to od něj známé. Škoda, že s ním neasistuje Terence Hill, ale nevadí. Je dobře známo, že i filmy samotně s ním jsou povedené a oblíbené. Stejně jako tento a stejně jako další jiní. Je to stále stejně ohraná písnička, ale i tak je to zábava, která jen tak neztrácí na kvalitě. Prostě ho mám rád, takový jaký je a tady je přesně takový, tak proto dávám čtyři. Za ten návrat do dětství, který potěší a nikdy na kvalitě neztratí. Ale furt je to spaghetti western...takže Terence Hill tady s ním měl být...měl... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už k vám dorazila ta epidemie hepatitidy? - Občas se tady staví." Některý aspekty lékařskýho vzdělání sice zůstaly "doktorovi" Buddymu doposud skryty, ale to nic neubírá na jeho mistrovství v obouručným mlaskavém fackování banditů, který občas vyšperkuje nekompromisně zatloukacím kladivem do země. Děj tohoto westernu samozřejmě není podstatnej, neboť vše důležitý se skrývá v postavách poletujících okny, dveřmi či zdmi a následnejch suchejch hláškách dobře živenýho fousáče. Těžko od filmu s Budem Spencerem v hlavní roli očekávat více. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nevím, kdo jste, ani co tady chcete, ale jedno je absolutně jasný: Když mě někdo ruší při jídle, rozptyluje mě to!" (PLÁC! BUM! PLESK! TŘÍSK!) Povedená fackovačka, jen co je pravda. Úsměv na tváři mi vydržel od začátku do konce. Pravda, indián mohl být méně potrhlý, ale to je asi tak jediné, co bych Buddymu vytkl. Přesdržkové scény jsou pochopitelně skvělé, jejich choreografie předčí leckteré společné filmy Spencera a Hilla, jenže kromě nich jsou tady ještě bonbonky typu "Bud Spencer ordinuje", "Bud Spencer cestuje první třídou" (přemýšlím, jestli to byla úmyslná narážka na Leoneho Kapsy plné dynamitu) nebo "Bud Spencer se baví se skutečným doktorem". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spencerovky mám na až na drobné vyjímky mnohem raději než Hillovky. Tahle patří k těm méně povedeným. Bud tady k sobě nemá správného přicmrndávače a ten Indián byl spíše na ránu pěstí. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jakže je to s tou stokrát vymlácenou slámou? Bud Spencer se na devadesát minut proměnil v mlátičku banditů, což je sice zábavné, zábavnéé, zábavnééé, zábav...uááá - nudné! Spaghetti western bez kečupu a sýru. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Největší chybou filmu bylo, že Orlí oko nezhynul již v úvodních sekundách rukou obzvláště brutálního vraha, který by torturu započal hlasivkami toho hňupa. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Westernová solídne odsýpajúca pohodovka s Budom, ktorému už pomaly ani nevidno do očí, ale rany stále rozdáva tvrdé. Indián Orlie oko supluje neprítomnosť Terenca Hilla tak slabo, až sa miestami javí vo dvojici trápne prebytočný. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Buddy míří na Západ a já se svým hodnocením mířím na čtyři hvězdičky. Proč na čtyři ? No hned to vysvětlím, byť hlavním neduhem se může zdát že zde chybí, jeho dlouholetý parťák Terence Hill, kterého nahradil herec Amidou, tak to neni ten problém. Ten problém, je nevyužitý potenciál, co by Buda jako doktora. Protože to jak Bud lečí své pacienty, bylo naprosto vtipný a originální a je tedy velká škoda, že se to omezilo jen na čtyři pacienty, ano počítám banditu a jeho problémy s chrupem. V tomhle směru je to i jediný problém, Amidou co by Orlí oko, výborně zastává roli vtipálka a mírného provokatéra, záporáci sou taky dobře zahraní a má to i fajn bitky, hlavně ta velká v hospodě, je naprosto perfektní. Celkově sem hodně spokojený a líbilo se mi, jen je škoda že Bud nemohl vyšetřit vícero pacientů, určitě by na jeho léčbu nezapomněli. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Na mňa toho bolo priveľa. Alebo primálo? Celkovo si myslým, že len pár komediálnych špageťákov je vydarených, a tento mi vadil od začiatku... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úsměvná westernová komedie, která má ovšem spoustu pro a proti. Bud coby „doktor“ byl super, jeho netradiční metody léčení jakbysmet – to samé se dá říci i o pěstních soubojích (nebo lépe řečeno akčních scénách vůbec). Jejich typicky humorné provedení baví nejen děcka, ale i dospělé. Jen mi bylo líto, že k sobě nedostal i pořádného parťáka, když už tu Hill nehrál. Ten indián neuvěřitelně sral i mou maličkost. Naštěstí tu bylo několik velice zajímavých vedlejších postav. Takže určitě převládala spokojenost, ale lepší než průměrné hodnocení tomu nedám. Přece jenom znám ještě lepší filmy, ve kterých se objevil Bud Spencer. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tohle byl nádherný western. Možná škoda absence Terence Hill, ale možná by to taky nebylo to pravé. Třeba by do toho Hill vrazil ten svůj Italský humor a už by to nebylo ono. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typická spencerovka - prostučký dej a proti nemu banda zloduchov, ktorých IQ neprekročí 80, čo sa odzrkadľuje hlavne v tradičných spencer-hillovských bitkách, kde si poslušne idú po svoju ránu a patrične sa pri tom ksichtia. Keď som mal 12, tak ma bitky tejto slávnej talianskej dvojice bavili, vrátane tých zvukových efektov, no dnes mi na tom zábavné nepríde vôbec nič, navyše keď sa opakujú v ich filmoch stále dokola len s minimálnymi obmenami. S Terencom ale boli taká zohratá dvojka, že sa aspoň občas dalo na nich zasmiať, bez neho to je oveľa horšie, ten otravný indián tu bol veľmi chabou náhradou, skôr by bolo lepšie, ak by bol Bud sám. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pohodová Westernová komedie, s tradičně výborným Budem které nechybí grády a vtipné situace. Všechny bitky jsou zde na jedničku, klidně bych jich zkousl víc. Navíc filmu nechybí ani dobrá westernová zápletka a závěrečné rozuzlení je na komedii docela překvapivé a povedené. Mimochodem Orlí oko mi náhodou nebyl tak nesympatický jako ostatním, naopak mi jeho účast připadala docela vtipná. takový Anulu v Kdo najde přítele najde poklad byl mnohem horší.:-) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Lehká oddychovka, sice stále dokolečka bitky a facky, ovšem bez Terence Hilla - marná sláva - už to není totéž. Modrooký usměvavý frajer s tvrdou pěstí tomu Budovi opravdu chybí. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny odpoledni snimek. Na filmy dua H+S to samozrejme nema a i sam Spencer ma v samostatne filmografii lepsi snimky, nybrz koukatelne to bylo. Jako vzdy solidni hudba, vtipne momenty a spousta bitek... ()

Reklama

Reklama