Reklama

Reklama

Dnes já, zítra ty

  • Itálie Oggi a me... domani a te! (více)

VOD (1)

Na tuhle pomstu čekal opravdu dlouho. A vychutná si ji… Bill Kiowa jde na pět let do vězení za vraždu své ženy… kterou nespáchal. Po propuštění shromáždí staré kamarády, aby mu pomohli pomstít milovanou a vyrovnat účty... Western Dnes já, zítra ty svým půdorysem připomíná Sedm statečných či jiné klasiky žánru. Plán Billovy pomsty začíná rekrutováním jednotlivých pistolníků (mezi kterými vyniká Bud Spencer v typické roli mlčenlivé mlátičky), záhy se ovšem zkomplikuje – to když celá Billova banda padne do rukou úskočných a sadistických comancheros. Jejich mexického vůdce překvapivě ztvárnil Japonec Tacuja Nakadai, dvorní herec japonského režiséra Akiry Kurosawy. Spoluautorem scénáře byl slavný italský tvůrce hororů Dario Argento, jehož rukopis je patrný v atmosféře plné napětí i v závěrečné scéně v temném lese. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer se tady na mě směje z českého plakátu, ale hned po několika minutách mi je jasný, že je to jenom vychcanej marketingovej tah, jak diváka dostat k filmu, který zaujme tím jediným, co český divák všeobecně na filmu může znát, právě Budem. Ten ale nehraje hlavní roli, i když je tady jasně nejzajímavější postavou. Bud tu ale není takovej, jak ho mám rád ze všech jeho slavnějších filmů. Charismatickej je, což o to, ale chybí mu ta sympatická tvář. Tady je prostě hora masa, která seřeže kupu šupáků a zároveň dostane taky dost po hubě. Absence kladivového útoku spíš zamrzí, i když, co na plat, tady se má jednat o solidní westernovku. A celou dobu je ještě k tomu spíš průměrná, dokud se neobjeví závěrečná scéna odehrávající se v noci, co tu celou pomstu parádně rozčísne. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Málo známé, akční spaghetti se vším... Místy lehce slaboduché, leč. Spencer zde vedlejší figura a člen "společenství spravedlivých".. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tyhlety pohádky pro chlapy v italském provedení začínám mít ráda. Tahle měla i krásně temnou atmosféru. Nebudu hodnotit katastrofální český dabing, šetřit se musí, ale aby všechny padouchy namlouval jeden Přeučil s hlasem slizčím všech hlavonožců, to je tedy poněkud nestravitelné. Samotný film je však stravitelný velmi, možná i proto, že v něm Spencer zmlátí čtyři chlápky, ale když je jich více, zmlátí oni jeho. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak a Dario Arganto vstoupil na filmovou půdu s nímken,který jak se v pozdější jeho tvorbě ukázalo by jen těžko čekal. Westernem. Je možné,aby tohle natočil Dario Arganto,pro mě nejlepší italský režisér hororů? Westerny zrovna moc nemusím pokud v nich nehraje třeba Estwood nebo Bronson,ale tady se objeví i Bud Spencer,který si tu zahrál drsňáka. Jedná se o první Argantův film a musím s čistým svědomím konstatovat,že velmi zdařilý. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Standardní italský "rodokaps" s Brettem Halsey, který je pro mne v roli hlavního hrdiny daleko přijatelnější než Franco Nero. Slušná hudba A. F. Lavagnina (tentýž, co složil hudbu k Pokladu Inků a jsou zde vskutku patrné některé společné prvky). Přibližně třetí čtvrtina filmu s nočními scénami soubojů v lese to vytahuje nad průměr, ale zbytek tento typický špageťák strhává do průměru, umocněného i celkem nudnými a zbytečnými dialogy. Silné tři hvězdičky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Žánrové zařazení na ČSFD pro jednou zase sedí a Dnes já, zítra ty se dá skutečně považovat za vcelku originální spojení westernu s thrillerem. Kdo by čekal  horkým sluncem  a špinavým potem polité špagety, bude zklamaný.  Odvíjí se tu sice klasický příběh o pomstě a nabíráním jednotlivých pistolníků do bandy si nelze nepřipomenout Sedm statečných, ale  prakticky tradiční westernová atmosféra,  částečně i díky  japonskému záporákovi (má to tedy být indiánský míšenec), bere v závěrečné hodně netradiční  noční vybíjené za své. Bud tu pak hraje jen pohodové vedlejší a trochu zapomenutelné housle. Ostatně jako celý film, jenž i přes jistou porci oné originality nenabízí nic světoborného. Lepší průměr s třemi náboji v zásobníku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak je to to, čo myslím, tak to bolo dobré :) Klasická pomsta. Chlapík pozháňa pár zabijakov a ide na "lov". Zoberie aj Buda Spencera, ale ten je skôr vedlajšia postava. Vo finále si to však Bud pekne rozdá so záporákom (stromček vs. mačeta). Pomerne drsný western, kde mi v pamäti utkvelo hlavne verbovaie Spencera (ktorý najprv uteká), prepadnuie jazdcov v lese a finále...____Po rokoch konečne opäť videné. A je to pecka. Bez nejakých umeleckých vychytávok v štýle Leoneho, bez emotívnych výbuchov v štýle Castellariho. Poctivý chladný príbeh o pomste... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a čtyři týpci, co jsou hodně podobní Terenci Hillovi. Aneb taky western o čtyřiceti chlapech nadabovaný pěti lidmi. Děj je jednoduchý, jde o pomstu muže, jemuž bandité zničili život. Po věznění si najme 4 tvrdé hochy a společně se pouští po stopách gangsterů. Závěrečná vybíjená v setmělém lese (se zvuky tropického pralesa) je sice monumentální, ale poněkud nudná, stejně tak celý snímek. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočená kovbojka, která se tak trošku podobá příběhu Sedmi statečných, alespoň co se týče dávání party pistolníků dohromady,vymýšlení fíglů jak odstranit bandu zloduchů přesněji řečeno Comancheros a vztahů mezi sebou. Bud Spencer zde v netradiční vážné roli hraje drsňáka, který nejvíce hlavnímu hrdinovi přiroste k srdci. Svým fešáckým umělým vousem připomíná pekaře Jana Wericha. Konečná lesní scéna je opravdu vydařená. Škoda jen, že si tvůrci nevyhráli více s dialogy.Jsou dost jednoduché a jednotvárné, ale u westernu se na slova nehledí, nýbrž na činy a těch je zde opravdu dost. Takže za mě také 95% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA: V polovici 90-tych rokov vydala tento film na VHS firma IMAGO. Bud Spencera daboval JIŘÍ ZAVŘEL. (21.4.2010) ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně klasický film o pomstě, kdy padouch Elfego, ztvárněný Tatsuyou Nakadaiem, zabil ženu svého bývalého přítele Billa Kiowy, kterého hraje ne moc výrazný Brett Halsey, uvedený jako Montgomery Ford, a svalil na něj loupež v dostavníku. Kiowa po pěti letech vyleze z lochu, dá dohromady partu zabijáků, v níž je Bud Spencer a také klasik špaget William Berger jako elegantní pistolník. Ostatní moc za řeč nestojí. Film doprovází zajímavá hudba Angela Francisca Lavagnina. Scénář napsal Dario Argento. PS. Film nerežíroval sám Argento, ale Tonino Cervi. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Těžko ohodnotit, u mě to kolísá někde přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. V každém případě se ale jedná o velice dobrý a líbivý western, prakticky nemám žádné výhrady. Bud Spencer tu hraje velice charakteristickou postavu, což mě samozřejmě potěšilo. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No moc sem od toho necekal, ale tohle bylo vylozene spatny... nevim, jak moc velkou roli v mym finalnim hodnoceni hraje fakt, ze jsem to videl nadabovany na TV Barrandov, kde mi do toho vyskakovaly reklamy na Rudu z Ostravy a Veroniku Zilkovou, ale vlastne ty rusivy prvky byly ve finale mozna i k dobru. Celej film sem mel totiz pocit, ze kulisy jsou jak z Tretiho prince, hudba absolutne nedavala smysl (napr. kdyz se oblika jeden z partaku, tak tam bubnujou jak ve valce proti severu a pritom tam zadnej odkaz nebo souvislost neni) a hlavni padouch Nakadai byl nehorazna parodie, ze jsem se proste musel porad smat, kdykoliv v zaberu koulel ocima a do toho hazel mentalni hlasky ala mam to vsechno vypocitany. Ale co, uz jeho uvodni zaber, jak s bandou prepadnou dostavnik a on pak prezivsi vojaky honi s macetou byl proste karikaturou "thrilleru". Bud Spencer je ve filmu naprosto nezajimavej, humory fungujici v jeho pozdejsich filmech jsou zde teprve v plenkach a ostatni herci proste nestoji za zminku... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tonino Cervi mi hovori leda tak hovno, a film je to len podpriemerny. Divak je nabudeny lacnym marketingovym tahom s Budom Spencerom v hlavnej roli, ale Spencer je upozazdeny. Do popredia sa dostali hlavne Brett Halsey a Tacuja Nakadai. Pribeh tu aj akysi je, ale Cervi sa nevelmi vyzna do rezie, dialogy su dlhe a nudne a film posobi slaboduchym dojmom : 30 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Italský spaghetti western drsňáckého charakteru, kdy skupina neohrožených mstí starou křivdu a trestá spravedlivě zločince, na které jsou všichni ostatní krátcí a bojí se jich. Drsné pohledy, výrazná mimka obličeje zvýrazňující drsnost, surovost, nenávist, výsměch, či potměšilost. Hrubé chlapácké jednání, každodenní čelení smrti, dokonaná pomsta a spravedlivé ukončení životů zločinecké bandy brutálních sadistů, smrt a čest. Pózy, postoje a gesta jsou zvýrazňována. Propuštěný vězeň Bill Kiowa (Brett Halsey) touží po pomstě za smrt své ženy a nespravedlivé vězení více než po svém životě. Spravedlivý hněv ho žene stále vpřed i za cenu vlastní smrti. On a jeho čtyři noví společníci O'Bannion (Bud Spencer), Jeff Milton (Wayde Preston), Bunny Fox (Franco Borelli) a Francis 'Colt' Moran (William Berger) jdou nezadržitelně za svým cílem a konečným řešením s krutou bandou Comancherů. Drsnost je pro ně životním stylem, spravedlnost je pro ně zákonem, spravedlivé trestání posláním. Protivníkem jim je úskočný James Elfego (výrazný Tacuja Nakadai), nesmlouvavý a krvežíznivý vůdce loupeživé bandy Comancherů (mimo jiné Jeff Cameron, Umberto Di Grazia, Giglio Gigli, Riccardo Petrazzi, Renzo Pevarello, či Aysanoa Runachagua). Příběh není složitý, jde o střed spravedlivého dobra s krutým zlem a jeho ztrestání. Zajímavé jsou výrazné doprovodné prostředky mluvící místo řeči, někdy až pateticky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Je fajn naraziť u spagetti westernu aj na temnejšiu atmosféru bez zbytočných pseudovtipných blbostí. Napriek tomu, že jedným z ťahákov je aj Spencer. Tým druhým je Nakadai, z ktorého som ale rýchlo vytriezvel, pretože v jeho podaní to bola šlapaja vedľa. Nakadai má slabšiu charizmu a do záporných rolí sa vôbec nehodí, resp. až oveľa neskôr, keď sa čas a skúsenosti konečne zapísali do jeho tváre. A obalamutiť diváka, že je to Mestic, ach jaj, nepomôžu ani umelá brada, ani tvar očí, ktorí u neho atypicky nie je šikmý. Akcia je však parádna, na tom filmík môže pevne stavať, mohlo by jej byť aj viac. A popracovať, či aspoň dotiahnuť veci sa dali určite aj na zápletke. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Včera šlápl na štěstí, tyjátr nerovský. Urazil tyran, co nelze snést. Vyrazí, se zbraní, v bluesovsky mračném plášti, s cípem djangovským. S sherwoodsky krvavou pečetí. Na popelavou árii, nokturno havranů a vran. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Netradiční Spancerovina, kde facky předloktím a vtipné hlášky mají navážno stopku.. klasická vážná šablona western předlohy ve stylu 7 Statečných baví a závěrečná vyvražďovačka je prostě prima!! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak trochu oslava rasismu. Kdyby soud nebyl rasistický, hlavního hrdinu by za tu domnělou vraždu své indiánské ženy nechal pověsit, a né ho odsoudit na směšných pět let ve vězení. Takže ten už by se v žádném případě nemohl po pěti letech pomstít (i když, na druhou stranu, coby duch mohl strašit padoucha hned druhý den po popravě). A hlavní padouch doplatil na to, že se snažil prosadit v jiném oboru, než na jaký měl talent. Kdyby si otevřel odtučňovací kliniku, sklidil by úspěch. Minimálně z Buda Spencera osekal mačetou přebytečný tuk prvotřídně. ()

Reklama

Reklama