Reklama

Reklama

Dnes já, zítra ty

  • Itálie Oggi a me... domani a te! (více)

VOD (1)

Na tuhle pomstu čekal opravdu dlouho. A vychutná si ji… Bill Kiowa jde na pět let do vězení za vraždu své ženy… kterou nespáchal. Po propuštění shromáždí staré kamarády, aby mu pomohli pomstít milovanou a vyrovnat účty... Western Dnes já, zítra ty svým půdorysem připomíná Sedm statečných či jiné klasiky žánru. Plán Billovy pomsty začíná rekrutováním jednotlivých pistolníků (mezi kterými vyniká Bud Spencer v typické roli mlčenlivé mlátičky), záhy se ovšem zkomplikuje – to když celá Billova banda padne do rukou úskočných a sadistických comancheros. Jejich mexického vůdce překvapivě ztvárnil Japonec Tacuja Nakadai, dvorní herec japonského režiséra Akiry Kurosawy. Spoluautorem scénáře byl slavný italský tvůrce hororů Dario Argento, jehož rukopis je patrný v atmosféře plné napětí i v závěrečné scéně v temném lese. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento western ma pravdu povediac moc extra nebavil, ani to zaverecne finale v tom preriednutom lesiku nemalo ziadnu energiu. Chybalo tomu napatie a to hladanie kto z koho bolo zbytocne vsunute do filmu. Na obale DVD je zobrazeny Bud Spencer, ale podla mna zas taku hlavnu ulohu vo filme nehral. Najprv som si myslel, ze to bude nejaka westernova komedia, ked tam hra Spencer. Film bol viac do westernovej skatulky, aj ked obcas sa tam nieco malicke vyskytlo, co by naznacovalo, ze je to aj komicke. Pre mna osobne to bol skor slabsi film na westernovom poli, ktory rychlo vysumi po prvom prezreti. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak je to to, čo myslím, tak to bolo dobré :) Klasická pomsta. Chlapík pozháňa pár zabijakov a ide na "lov". Zoberie aj Buda Spencera, ale ten je skôr vedlajšia postava. Vo finále si to však Bud pekne rozdá so záporákom (stromček vs. mačeta). Pomerne drsný western, kde mi v pamäti utkvelo hlavne verbovaie Spencera (ktorý najprv uteká), prepadnuie jazdcov v lese a finále...____Po rokoch konečne opäť videné. A je to pecka. Bez nejakých umeleckých vychytávok v štýle Leoneho, bez emotívnych výbuchov v štýle Castellariho. Poctivý chladný príbeh o pomste... ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak a Dario Arganto vstoupil na filmovou půdu s nímken,který jak se v pozdější jeho tvorbě ukázalo by jen těžko čekal. Westernem. Je možné,aby tohle natočil Dario Arganto,pro mě nejlepší italský režisér hororů? Westerny zrovna moc nemusím pokud v nich nehraje třeba Estwood nebo Bronson,ale tady se objeví i Bud Spencer,který si tu zahrál drsňáka. Jedná se o první Argantův film a musím s čistým svědomím konstatovat,že velmi zdařilý. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem chtěla dát alespoň 3 hvězdičky, ale nedalo se. Měl to být spaghetti western. Italský režisér a mezinárodní herecké obsazení. Dobře. Ale proč hrál Japonec Mexikána? Nemohla jsem si zvyknout na ten obličej. Pak mě rozhodil ten listnatý les za Římem, kde se natáčelo. Samozřejme se moje mysl soustředila na pár minut na to, jestli takový les existuje kolem hranic Ameriky a Mexika. Pak mi přišlo, že z nějakých důvodů vyřadili některé scény, a tak děj kodrcal kupředu proměnlivým tempem. Dokoukala jsem jenom kvůli Budovi Spencerovi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tyhlety pohádky pro chlapy v italském provedení začínám mít ráda. Tahle měla i krásně temnou atmosféru. Nebudu hodnotit katastrofální český dabing, šetřit se musí, ale aby všechny padouchy namlouval jeden Přeučil s hlasem slizčím všech hlavonožců, to je tedy poněkud nestravitelné. Samotný film je však stravitelný velmi, možná i proto, že v něm Spencer zmlátí čtyři chlápky, ale když je jich více, zmlátí oni jeho. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama