Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektora Rizza přezdívaného Velká noha čeká náročný případ, který se ho osobně dotýká. Někdo se totiž odvážil obvinit ho z obchodování s drogami. Aby očistil své jméno, musí zjistit, kdo z kruhů blízkých mafii infiltroval jeho policejní oddělení. Každý druhý by se takového úkolu zalekl, anebo si na něm později zlámal vaz, avšak pro Rizza neřešitelné případy prostě neexistují. Zjistí pravdu, i kdyby se kvůli tomu měl vydat až do samotného Hong Kongu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co se tady dá komentovat? Policajt v Hongkongu má stále hodně kilo navíc, mlátí pěstmi a fackuje vše, co se kde pohne, včetně svého policejního nadřízeného, jeho pěst je rychlejší než kulka a jeho přemisťování z patra do přízemí v parakotoulech přes plátěné přístřešky verand jen zázrakem neskončí poškozením statiky budov... Je to ta klasická italsky nenáročná oddychovka, kterou tak bezesporu berou i její tvůrci, takže scénárista si vzal místo psaní scénáře dovolenou a režiséra studio zaměstnalo zjevně jen na nějaký zkrácený pracovní úvazek. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Policajt v Hongkongu sice úspěšně navazuje na předchozí díl Policajt Drábem pokud jde o vtipné repliky, neustálé fackovačky jsou však již nudné. Krom toho zavádí móresy nové, dle kterých se budou chovat i jeho pokračování Policajt v Africe a Miliónový Brouk: všudypřítomná exotika (Asie zde, později černý kontinent a Egypt) a roztomilé škvrně. Obojí pak na úkor scénáře, který přeci jen měl napoprvé mnohem promyšlenější podobu. Spencerovsky silné **. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V druhym dilu o Rizzovi se objevi nekolik starejch znamejch z prvniho dilu a ze zacatku pribeh vypada skoro stejne. Opet Spencer vysetruje drogy, prochazi se po "svym" meste a kdekdo mu pomuze. Jenze pak se dej presune do Hong Kongu, kde Rizzo nikoho nezna a i kdyz je jeho patrani furt docela dobry, je to spis takovy o nahode. Ale je fajn videt rozdil boje mezi obrim Rizzem a malejma poskakujicima cinanama. Stejne jako v prvnim dilu je tu nakonec podezrelej on sam, na zaver tu je nekolik zvratu, je tu spousta bitek a i par vtipnejch momentu. Skoro stejne dobry jako prvni dil, ale zbytecne moc dlouhy, 15 minut zkratit by bylo tak akorat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Řekni jí, že v tomhle městě jsou všichni lidi v klídku. Unáší se jenom cizinky. Ale ty hezký." Inspektor Rizzo mě baví a Neapol je báječná. Ovšem Asie mě trošku zklamala. S výjimkou dvoupatrovejch šalin. Ty byly hodně zajímavý. Jinak je to ovšem tradiční budspencerovka. Drobným hříšníkům se odpouští, menším padouchům se šlape na nohu a ti větší to schytají do čenichu i s razítkem na čelo. Novinkou je fackování ze zákrytu, při kterým Rizzo s námořníkem předvedli skvělou choreografii. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Stylové pokračování filmu "Policajt drábem". Bud Spencer má tentokrát za parťáka zloděje Franka (ve skutečnosti agenta FBI), kterého hraje Al Lettieri (Rudi z Peckinpahova "Útěku"). Pěstních bitek je poměrně dost a jsou i docela dlouhé a opět se veselé situace střídají se smutnými. Zkrátka celá série "policejních Specerovek" je na přibližně stejné úrovni. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Policajný inšpektor Rizza sa musí vydať z Talianska až do exotického Hong Kongu, aby sa porátal s mocnou narkomafiou. Prepleskne tam zopár aziatov a očistí svoje meno. Snímok "Policajt v Hong Kongu" (Piedone a Hong Kong) je pohodová talianska akčná komédia z roku 1975, v ktorej hlavnú úlohu svojim špecifickým spôsobom stvárnil Carlo Pedersoli, ktorý je divákom známy pod pseudonymom Bud Spencer. Ja som sa pri tomto vtipnom facko masakry vždy vedel celkom dobre pobaviť. Statný, zarastený hromotĺk Bud Spencer bol jedinečný herecký fenomén. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi tento díl ještě více než prvotina. Budovy pěsti nepěkně zaúřadovaly v jihovýchodní Asii. Vítané osvěžení představuje Al Lettieri, který hrál Sollozza v kultovním Kmotrovi a který se prostě pro role mafiánů narodil. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování milé komediální quattrologie.. vždy mě potěšilo, že u každého dílu je nádherná hudba hodící se naprosto do prostředí, kde se zrovna odehrává....myslím, že to mají na svědomí pánové de Angelisové....tímto jim děkuji za vše..! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Hrubou silou ničeho nedosáhneš." Tohle si Bud rozhodně nemyslí, takže k práskači se doslova a dopísmene probije, profackuje. A protože jsou fackovačky vtipné (hlavou rozražené dveře), bangkokský zlodějíček silně inspirativní a Al Lettieri jako doplněk do klasické dvojky taky parádní, nemám výhrady. A scénář mě v těchto filmech ani nezajímá... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Obstojná krimi zápletka je doplněna zřejmě nejlepší choreografií při bitce s Číňany. A na ty naštvané skoroakvabely bych také nerada zapomněla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klasická Spencerovka. Hodně natahovaná, zbytečně často sázející na "to je ale náhodička", protože kdybyste vy přijeli do cizího města, budete mít problém najít nádraží, natož dokonale ukryté podsvětí. Fackovací scény jsou hodně umělé, opakují se přemety, rotace, dobrej je fór s námořníkem, před nímž Bud střídavě dřepuje. Linka s fakanem zcela zbytečná a pro zápletku nepotřebná. Solidní dabing ČNTS se Schánilcem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně slušné, jako předchozí díl. Jediné co se mi na tom moc nelíbilo, bylo to, že tentokrát tvůrci odklonili „detektivní stránku“ na druhou kolej a spíše se snažili vrátit zpět k „akční komedii“. Na tom by nebylo nic špatného, vždyť soubojů tu bylo dost, exotické prostředí rovněž příjemně osvěžilo, ale oproti jedničce mi tu prostě něco chybělo (pořádné vyšetřování). Spencerův Rizzo však opět neměl chybu a ukázal, že dokáže dát před držku nejen italským mafiánům, ale i těm asijským.60% ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série je slabší, než předchozí i následující díl, ale pořád podle mě lepší, než poslední (Miliónový brouk). Podle mě filmu oproti jedničce prospělo více akce - zatímco Policajt drábem se soustředil spíše na vyšetřování, tady je to od příjezdu do Hongkongu jedna nepřetržitá akční jízda. Kromě klasicky dobrého Spencera, který je tu v mimořádné formě, je tu i Al Lettieri (Sollozzo z Godfathera) jako mafián Barella. Vadila mi zápletka s tím japonským klukem, dobře, že se tomu scénáristi zase tolik nevěnovali. Musím zmínit i skvělou hudbu bratří Angelisů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaciatok v Neapoli je este skoro tak dobry ako minuly diel. Sice uz pribudlo trochu humoru, ale este stale je to dostatocne seriozne pojate. Mihne sa tu aj viacero vedlajsich postaviciek z jednotky. Lenze potom sa napno rozbehne pripad, ktory je o triedu menej zaujimavy a s presunom do Azie sa film zmeni na striedanie exotickych lokacii s bitkami. Bitky uz tiez nie su tak prepracovane ako minule, ale este sa nezvrhli k jednoduchej fackovacej choreografii aku pozname z Budovych cistokrvnych komedii. Potesi aj trio namornikov, ktore sa zapoji do bitky a predvedie trochu narocnejsie kusky. Za zmienku stoji vtipna bitka Buda so sumo bojovnikom. Finalne odhalenie zloducha som sice neuhadol, ale ani ma to vzhladom na slabsie podane patranie nezaujalo. Celkovo to je po kazdej stranke slabsie ako predosly diel, ale stale je to prijemny nadpriemer. Inspektor Rizzo je Budova najzaujimavejsia postava. 6/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Kdyby jste hladověl jako já, bylo by vám líp............ Inspektor Rizzo opouští Itálii a vydá se na druhou stranu světa. Přesně tak, jak mu to předpověděla věštkyně. Zatím, co se inspektor Rizzo snažil v prvním příběhu "Policajt drábem" přestat kouřit, zde si kupuje karton Marlborek. Další změna je v tom, že Rizzo v prvním příběhu odmítal alkohol, zatím co zde už pije. CITÁT - Nemám rád, když mě někdo ruší u jídla........ Pěsti opět v akci, ale teď i v jiných lokalitách než je Neapol. Vydáme se do Bangkoku, Macaa nebo Hong Kongu. Dvoupatrové tramvaje zelené barvy v Hong Kongu jsou nádherné. Příběh obsahuje i vodní souboj a Bud Spencer tu řádí jak velryba a akvabela v jednom. CITÁT - Tady Čínská policie, vzdejte se!!!!......... První příběh se mi zdál lépe propracovaný, přímočařejší a akčnější. Tento příběh se někdy vleče jak nedodělané špagety. Angelis opět vytvořili perfektní sednoucí hudební doprovod, který nás provádí celým příběhem. CITÁT - Můžeš ty špagety jíst normálně?......... Předchází Policajt drábem, následuje Policajt v Africe. CITÁT - Ale otče, já se zpovídám jen svému právníkovi....... ()

Reklama

Reklama