Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi pokracovani pribehu Rizza se uz nese vic v komedialnim duchu, hlavne diky Caputovy - Enzo Cannavale a Bodovi - Baldwyn Dakile a i kdyz takovy filmy, kde otravuje malej kluk nemusim, tenhle mi nevadil, Bodo je docela sympatak. Bud tentokrat trochu pribral, ale na druhou stranu je takovej vic frajerskej a sem tam hodi i nakou tu hlasku. Dej se presunul do Afriky a je to uz spis takovy dobrodruzny, protoze se Spencer ruzne poflakuje po Africe a rve se s kym muze, ale nakonec prece jen neco vysetri. Opet tu je spousta bitek a tentokrat opravdu spousta, par akcnejsich pasazi a docela slusnej pribeh. Akorat opet krapet dlouhej, ale i tak to je na ty 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

O pár řádů horší díl, než třeba Milionový brouk (odkaz zde) ze série o poldovi přezdívaném Velká Noha. Takový příliš ztřeštěný a spletitý, ale zároveň i trochu zdlouhavý a nudný. Bud natočil mnohem lepší ztřeštěný komedie než je tahle. I mnohem lepší kriminálky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se nemůžu dvořit ženám jiných mužů. Kdyby se manžel nešťastnou náhodou vrátil, tak se nevejdu do skříně." Rizzo je zkrátka romantik. A taky tanečník, trombónista a pilot. Navíc už se netváří tak vážně, jako v předchozích dílech. Sice jde pořád o drogy, ale zase tak moc se o nich mezi tím vším fackováním nemluví. Mě ty dobře mířený budspencerovky zkrátka vždycky bavily, i když si plně uvědomuju, že se padouchové chovají jako idioti jenom proto, aby si na nich Rizzo mohl pochutnat. Forza Napoli. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ta druhá hviezdička je za charizmaického Spencera, pre ktorého mám od malička nostalgickú slabosť, ale ináč je to nuda až beda. Z podobných slátanin som už asi nostalgicky vyrástol. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější, nejakčnější a nejpříjemnější film s komisařem Rizzem. Výbornou rvačku uvidíte hned na začátku filmu v autobuse a poté jich přibývá a ta konečná je opravdu dlouhá a dynamická. Hodně se nasmějete a nakonec, když Rizzo vysvětluje černoušku Bodovi kde je jeho táta, možná i nějaká slza ukápne. Prostě nefalšovaná zábava. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět velice poctivá práce, podpořená navíc zkušeným dabingem Rudolfa Hrušinského. Melodie je tentokráte chytlavější než v minulých dvou dílech a blonďatý záporák se nebezpečně blíží zjevu Terence Hilla. Caputo dostává veliký prostor a celý film upaluje, stejně jako celá série více ke komedii. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Stále stejné schéma - Bud Spencer někam přijede, hledá padoucha, zloduch se jej chce zbavit, pošle bandu neschopných "zabijáků" a ti dostanou za stále stejných "řach-řach" zvuků od Buda Spencera nakládačku. Určitá zábavnost zůstala zachována díky místy obstojným hláškám, ale už mi není 8-10 let a tento druh jednoduchých komedií mi příliš nesedí, dávno jsem z nich vyrostla. A Bud Spencer bez Terence Hilla? Jsem v pokušení strhnout další hvězdičku:-). Mimochodem - český dabing: ikdyž jsem zbožňovala R. Hrušínského nejstaršího, jeho hlas mi k Spencerovi prostě vůbec nepasuje. 55% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příjemná a oddechová komedie se sympatickým Budem Spencerem, který narozdíl od některých společných filmů s Terrence Hillem nehraje takovýho bručouna a naplno projevuje i své komediální nadání. Je to sice už hodně dlouho, co jsem to viděl naposledy, ale přesto si stále pamatuju tu hromadu zmlácených zločinců( geniální závěrečné bitka), převržených stolů a vymlácených oken...... a o tom přece Spencerovi filmy jsou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +příběh, hudba, prostředí Afriky bylo slušně využito, Bud Spencer tady pěkně hláškuje -děj je opravdu delší, až zdlouhavej/// Po opravdu dlouhé době první film tohoto ranaře. A překvapivě i v dnešní době celkem solidně zabaví. I když, z počátku se film tvářil více jako krimi a přecijen dvouhodinová stopáž filmu taky moc nepomůže. Ale je zase fakt, že náš komisař toho hodně prožije a divák s ním. Bitky docela v pohodě, hlavní záporáci fain a ten malej černoušek byl super./// Celkem 66%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě dokonce jednou pobavil i Caputo, když odcházel z hotelu v přestrojení. Ale k nejlepším momentům patřily četné bitky, především ta závěrečná svou délkou určitě předčila všechny své kolegyně. A když se Bud postaral na party o zloducha zadnicí, opět jsem projevila svoji schopnost řehtat se na celé kolo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer mluvící hlasem Rudolfa Hrušinského - a je vám jedno, že zápletka je jako obvykle měkká a rvačky příliš okatě nahrané. Nelíbil se mi ani trochu střih (kromě tradičně nepovedených triků včetně těch střihových) a ani záběry kamery, naopak skvělé jsou lokality, chytlavá hudba a už zmíněný dabing, jehož herecké obsazení je skutečně skvostné (za všechny Stanislav Fišer, Eva Hudečková). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu většiny, ale já tenhle díl považuju za dosti průměrnou záležitost. Oproti jedničce určitě a co se týká dvojky, tak tam to vyjde zhruba na stejnou. Jak píší někteří ostatní, tak tady už šlo spíše o komedii, která byla zcela upřednostněna před detektivní zápletkou. Ta se tu sice vyskytuje, ale v dosti mrzké podobě. Nemám nic proti „nabušenému“ Buddovy a jeho pěstem – on patřil k tomu nejlepšímu, co nám film kromě nádherného prostředí a pěkné Dagmar Lassander nabídl, jenom jsem prostě očekával i něco navíc. Ono přece jenom ty pěstní souboje s několika borcema, kteří se pořád dokola zvedají a zvedají…,časem okoukají. Každopádně finální bitka za pomoci malého černouška a Caputa patří k těm lepším a zábavnějším. 60% ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl v sérii. O komiku se mají starat hlavně Caputo a Bodo, ale nejvíc mě dokážou stejně rozsekat hlášky Buda Spencera. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tretom diely seria definitivne opustila serioznejsie pojatie a naplno sa z toho stala kasicka fackovacia komedia s Budom Spencerom. Po kratkom uvode v Neapoli sa film presunie do Afriky, kde sa v exotickych lokaciach strieda jedna bitka za druhou a popritom sa akoze patra po priekupnikoch drog. Dost velky priestor tu dostal nesikovny Caputo a bohuzial aj lostomilušký cernosko, ktory je na zabitie. Bitky su uz klasicke jednoduche fackovacky v ktorych ma Bud bez problemov nad vsetkymi prevahu a tak bez mihnutia oka vyfackuje aj skupinku wrestlerov. Bud sa dokonca predvedie aj vo vode a ukaze, ze mu to stale plave rychlejsie ako napriklad krokodilovi. Ako pokracovanie seriozne pojatych predoslych dielov je film sklamanim, ale ako klasicka komedia s Budom Spencerom to funguje bez problemov. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nemluvte za jízdy s řidičem........... Komisař Rizzo opět v boji proti drogovým dealerům. Tentokrát se vydá do Afriky. Vše začíná v Johannesburgu. CITÁT - Špagety vařím já, ty tomu nerozumíš......... Bud Spencer zde předvede pestrou škálu svého umění. Tanec, pilotování letadla nebo jízdu autobusem. Tento příběh je však hodně roztahaný a akce prořídla. Je tu více bezduchých dialogů a nudných míst. Je to hodně o cestování a ke konci i o přírodě. Nejhorší příběh s quadrologie. CITÁT - Pojďte se podívat chytili nosorožce......... Ani finální velkolepá bitva v safari tomu nepomohla.Předchozí díly - Policajt drábem za 5 hvězd, Policajt v Hong Kongu za čtyři hvězdy a tento příběh jen za 3 hvězdy. Následuje Milionový brouk, který se v originále jmenuje Policajt v Egyptě. ()

Reklama

Reklama