Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z komedie má tenhle film hodně málo. Pokud ovšem nepočítáte notně suché fóry, které komisař Rizzo hází na všechny strany. Temná detektivka to také není, ale jako příběh o poldovi, který se svůj obvod snaží udržet čistý a bez drog, to opravdu stačí a to bohatě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V televizí viděný režisérský sestřih o 100 minutách byl vcelku slušnou zábavou. Bud Spencer předvádí to, co obvykle, ale tentokrát ne v příliš komediálním snímku. To je na jednu stranu dobře, protože tématika by byla komedií trochu pokažena, ale na druhou stranu tu není starý známý nadhled. Proto jsem si nebyl jist, zda to celé brát hodně vážně nebo ne... Ve výsledku tak vnímám Policajta jako průměrnou zábavu, v které to Bud zkusil trochu jinak a nevyšlo to zase tak marně, jak by jeho milovníci čekali. Mimo toho ten český název mi přijde dost divný... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Policajt drábem maluje idealizovaný obraz přívětivého Neapolského podsvětí, které netouží spadnout do louže opravdového, skrz naskrz prohnilého zla. Takové podsvětí potřebuje i svého policajta. Se vztahem k němu, jako má rada Vacátko k pražské galerce - ovšem zemitějšího a s tvrdší pěstí. Býčí povaha, býčí vzhled a býčí styl boje = role šitá na nadmíru Budu Spencerovi. Takové role, a zřejmě jen takové, ty umí, v těch hýří charismatem. A že má pár kilo navíc? Přiznejte si to, trasořitky, že pořádný chlap trošičku nadváhy potřebuje! Jinak je to slizký metrosexuál. Slabé ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni film o komisari Rizzovi se fakt povedl, akorat nechapu, proc se o nem vsude pise jako Velka noha, kdyz mu ve filmu rikali Chlupac. Dlouho jsem otalel, nez sem se na film podival, protoze tu precejen neni Hill a navic je tohle spis krimi, ale po skouknuti jsem spokojenej. Spencer hraje nadprumerne, navic jsou tu i realistictejsi bitky, takze kdyz to schyta, precejen to s nim zamava. I kdyz pribeh neni nijak zvlast originalni, je napsanej fakt pekne, hlavne se mi libilo, jak v Neapoli kazdyho znal a vyuzival to pro reseni pripadu. Navic se tu najde i par honicek, nekolik zvratu a bitek tu je hodne a sem tam tu je i nejakej ten vtipek. A i kdyz by se film dal krapet zkratit, ani na minutku me nenudil a celkem svizne smeroval do finale, ktery mi sice prislo krapet usekly, ale to je detail. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, jak se píšou hlášení. Nejsem spisovatel, ale policajt." Komisař Rizzo zkrátka není příliš administrativní typ, ale je to velkej sympaťák. Ve svým rajónu se vyzná, rád mlátí sprostý podezřelý, "vylepšuje" tvar Lamborghini drogovejch dealerů, jízda autem po schodech mu nečiní nejmenší problémy a když je někoho potřeba praštit zmrzlou rybou, tak to udělá. Mně se prostě líbil ten poklid městečka Neapole, ve kterým si policajti s mafiánama vytyčili meze, ve kterejch se budou respektovat. Tohle je prostě pohodovka, která občas brnkne na dramatičtější strunu, semtam nabídne vtípek a dodá hrdinu natolik kladnýho, že bych za něj snad klidně psal ty hlášení. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na film, kde hraje hlavní roli Bud Spencer až nezvykle posmutnělá komedie. Vypustit několik fórů, mohla to být klidně regulérní krimi. Přechody mezi komikou a tragikou jsou však nenásilné a nijak nenaruší plynulý děj příběhu. 75%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Takmer 40 ročné béčko, ale stále sa to dá príjemne pozerať. Suchý humor, ľahšia zábava - a tie zvukové efekty, keď Bud Spencer vymláti dva tucty zloduchov, to je nostalgia ako prasa :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vážné kriminální role předváděl Belmondo a teď už musím dodat že i Bud Spencer touhle výbavou disponuje také. Pro mě velice nečekané. Policajt drábem je naprosto nefalšovaná detektivka, kde teče i krev, sou zde k vidění dvě mrtvoly a Bud není přece jen tak suveréní v bitkách jako v komediích s Terencem. Tentokráte přezdívku Velká noha vyměnilo oslovení Chlupáč. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +Bud Spencer, akce, příběh, děj -víc takovýchto filmů mi chybý/// Parádní a nečekané. Tohle jsem viděl poprvé a tohle je jeden z mála filmů, které se berou smrtelně vážně a řadí se do škatulky krimi nikoliv komedie. Z toho druhého žánru je to snad jen několik soubojů, které můžou pobavit, ale přesto nejsou moc v duchu "záporák schytá ránu, uděla nějakej klaunskej pád a jde si pro další" V tomto filmu to do nich Bud Spencer pere s vervou a nelítostně a to tak, že ty facky opravdu cítíte a lámání kostí slyšíte. Rovněž detektivní (krimi) část nestojí v pozadí. Naopak je zajímavá, kvalitní a v mnoha směrech překonává i jiné, čístě detektivní filmy. Rovněž dojde i na citlivější notu. Prostě tenhle film překvapil, dal mi toho opravdu hodně. Užil jsem si ho a mám z něj radost./// Celkem 89%/// ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

První natočený film s mým oblíbeným dětským hrdinou komisařem Ritzzem, který jsem viděl až nyní po mnoha letech. Tomu tlustýmu silnýmu pánovi, o kterym jsem se později dozvěděl, že se jmenuje Bud Spencer, jsem v dětství vždy fandil. Zážitek z filmu POLICAJT DRÁBEM už nebyl takový, jako při před mnoha lety na VHS dokola hraných MILIÓNOVÝ BROUK A KOMISAŘ V AFICE, ale i tak to pro mě byla těžká nostalgie. Všechny hudební motivy od dvojice Angelis, které jsou v dalších dílech rozvíjeny, se ve své kostře objevují již zde, stejně jako všechny povahové rysy pana komisaře. Zajímavostí filmu je, že postava Buda Spencera poprvé mluví vlastním hlasem. V minulosti byl vždy dabován Glaucem Onoratem. Zároveň Spencerův neapolský původ dodává jeho postavě větší autenticitu. Pro fanoušky Buda Spencera naprostá povinnost. 65% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film o Rizzovi se dá považovat za nejlepší, neboť má i celkem slušnou detektivní zápletku a pořádnou dávku bitek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková spagetti akční klasika na způsob Jestli se rozlobíme..., ve které nechybí spousta mlátiček ani honičky v autech (staré fiaty, podle kterých se v licenci UAZ dělaly žigulíky). Neohromí, ale ani nezarmoutí. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Za mě ryze průměrný titul z řady italských kriminálek či sedmdesátkových krimi s drogovým tématem, ve kterém opět jako skoro vždy mají prsty francouzští překupníci z Marseille. Atmosféra prostředí italského města se povedla, ale pravidelné rozkolísání filmu mezi vážným a komediálním pojetím zde vnímám spíše jako menší kámen úrazu, včetně velmi solidně natočených akčních scénách prokládaných někdy až primitivním humorem. Napětí a jistá atmosféra krimi žánru zde sice fungují, ale zdaleka se nedokážou udržet na patřičné úrovni po celý čas, předvídatelný děj se poněkud táhne a vyvedeného humoru zde bylo jaksi pomálu. V pasáži z lodního mrazáku přešel film na chvíli až do nechutné sebeparodie, kdy si všichni během několikaminutové rvačky začnou navzájem cpát mražené ryby do úst, ale závěrečnou rvačkou si tvůrci napravili reputaci. I tak ale velmi slabá „trojka“: 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem byl opravdu spokojený s filmem, kde hrál „jen“ Bud Spencer. Hillova absence se tak ukázala býti bezpředmětná (přestože nejlepší kousky jsou hlavně ty, kde hrají oba dva). Kriminální drama s humorným podtextem se mi líbilo od první minuty a samotný příběh/scénář byl na hodně slušné úrovni. Stejně tak i akční scény (honičky/souboje). Dokonce se tu objevilo i několik vražd, což nebývalo zvykem. Postava Rizza (Chlupáče) patří mezi vůbec ty nejlepší, které ve svém „singlu“ Bud Spencer ztvárnil. Takže každopádně můžu doporučit.70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer ako komisar Rizzo vysetruje v dost vazne pojatej kriminalke drogovy pripad v Neapoli, kde to ma vsetko pekne pod palcom. Pokusov o humor tu je minimum a prekvapivo takato vaznejsia poloha Budovi sedi rovnako dobre ako komedialna. Samotny pripad je zaujimavy a napinavy az do celkom prekvapujuceho zaverecneho odhalenia. Dokonca aj bitky v prvej polovici filmu su ovela vyrovnanejsie a Budovi da neraz zabrat aj jeden super a poriadne sa pri nich nadrie. Choreograficky su tiez prepracovaniejsie. V druhej polovici, ked sa k Budovi pripoji trio namornikov, tak uz bitky viac pripominaju mlaticky z Budovych komedii, ale dve hromadne bitky potesia skvelou choreografiou v ktorych taky mensi chudy namornik predvadza uchvatne akrobaticke kusky. Kludne sa to vyrovna Jackieho eskapadam. Takze vysledkom je najlepsia Budova solovka, ktoru som doteraz videl. Ma skvely pribeh, bitky, Budovu postavu, ktory tu trochu v style drsneho Harryho riesi pripad svojskymi metodami a vynimocne mi nevadilo, ze tu Bud nema ziadneho partaka. 8/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někdo odstřeluje ulici ze střechy......... Černoch na počátku příběhu je moc uřvanej, Rico ho sice zpracuje, ale později stává nedílnou součástí těchto příběhů. Policista Rico (Bud Spencer) se snaží udržovat Neapol od grog a jak je jeho zvykem, dělá to podle svého. Je jasné, že pro ránu nejde daleko. Zločin však bují dál. CITÁT - Modrá slepice ztratila košík vajéééééc!!!!!!..... Lodní bitva je "mrazivá", tuňáci z Tunisu jsou pěkně tvrdé ryby. CITÁT - Bude to zábava........ V baru, kde se sejde Rizzo (Bud Spencer) a Manomozza (Mario Pilar) okolo 89 minuty, můžeme vidět plakát Jimi Hendrixe. Hudba od dvojice Maurizio a Guido De Angelis je příjemná a podporuje svižnost příběhu. CITÁT - Já tím nic nenaznačuju....... Následuje Policajt v Hong Kongu. ()

Reklama

Reklama