Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 2

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (CinemArt)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (819)

somnar 

všechny recenze uživatele

McFarlane je klasickým příkladem člověka, o kterém hodně lidí řeklo, že je hodně vtipný a on pak propadl bláhové představě, že je hodně vtipné úplně, ale úplně všechno, co vypustí z úst nebo napíše na papír. No, jak to říct... Fakt není. Tenhle film by potřeboval jako sůl nějakýho nelítostnýho střihače, který by se nebál Sethovi bourat jeho bábovičky. Spousta z nich je totiž vážně polorozpadlá či postavená na úplně blbých místech... Abych to zkrátil - občas jsem se fakt bavil, na jeden funkční fór je tam ale několik kilo hlušiny. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Mám rád Setha, obdivuju, co všechno provádí (překlad - co vše stačí produkovat, natáčet, dabovat, režírovat, psát...) a opravdu miluju jeho seriál Family Guy. Nicméně už podruhé nemůžu jeho tvorbě, která nemá nic společného s FG, dát plný počet. Jak u jeho předešlého filmu Ted, tak i u tohoto filmu musím konstatovat, že jsem se více než slušně pobavil, ale nejsem si jistý, jestli film jako médium je dvakrát vhodné pro jeho styl komedie. Zkrátka a dobře některé vtípky jsem si uměl představit v seriálu v kreslené podobě, ale na filmovém plátně nefungovaly tak, jak bylo myšleno. A podle výdělků tohoto filmu v tom zřejmě nejsem sám. Nicméně tohle je má jediná výtka, já se pobavil a některé scény či camea mi v hlavě zůstanou ještě nějakou tu dobu. Plus, Seth dokázal přilákat opravdu velký casting, pro takovýhle typ komedie. Ale jinak... Seth umí absurdní komedii, ale neumí ji "prodat" tak skvěle, jako trio "Zucker, Abrahams, Zucker" svého času umělo. Až (či pokud) se tohle naučí, tak nepochybně bude i králem filmové komedie. 75 %. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jsou to opravdu hodně silné 3*. Podle recenzí jsem čekal směs nechutných a vulgárních vtipů, což jsem také dostal, ovšem v natolik neotřelém a originálním podání, že jsem se chtě nechtě nahlas a často smál. Ono mi přijde vtipné už jen to, že všechny ty oplzlé MacFarlaneho hříchy vypouštělo z úst tolik hereckých es, nemluvě pak o tom, jak smrtelně vážně nebo naopak roztomile dementně se při tom dokázali tvářit. Ale abych scénáři moc neškodil, některé džouky jsou skutečně znamenité a celková "propagace" divokého západu, kde všechno hrozně zapáchá a i návštěva jarmarku představuje smrtelně nebezpečnou záležitost, si také získala mé vřelé sympatie. Ke konci už sice MacFarlane pomalu ztrácí dech, ale pořád má v zádech jak přenádhernou Charlize Theron, která je usměvavá a energická jako ještě nikdy, a také Liama Neesona, který si záporáka střihl očividně s velkou chutí. Ale jestli si tenhle film kvůli něčemu vážně zaslouží diváckou pozornost, tak jsou to naprosto dokonalá camea - například scéna po titulcích (konkrétně po "THE END") mě zatím nikdy takhle moc nepobavila.. 4* visí ve vzduchu, uvidíme příště.. 70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příznávám, že párkrát jsem se zasmála, ale to nezachrání ten blbý pocit, když musíte sledovat jeden děsivě trapný vtip za druhým. Respektive, to, jestli považujete MacFarlanovy vtipy za trapné, záleží na vašem smyslu pro humor. Mně připadají tak na úrovni středoškoláka (ano, mužského rodu, protože spousta vtipů je sexistická a prostinká). Mně nepřijde vtipné, když má někdo sr*čku a musí si ulevit do klobouku. Největší problém mám ale s hlavním hrdinou. MacFarlane není sympatický, ani nijak dobrý herec. Což je problém, když proti němu stojí takový herecký kalibr jako Liam Neeson (vážně, i když se tu Neeson vůbec nesnaží, vždycky, když se objevil na plátně, se mi chtělo zatleskat). Hlavní hrdina Albert je hned na začátku nazván srabem - a on přesně takový je. Většinu filmu si jen stěžuje a má ze všeho nahnáno (a Divoký západ komentuje jako by ho někdo strojem časem přenesl z 21. století, což působí divně). Někomu takovému přece nemůžete fandit. 20% PS: Dodávám, že seriál Family Guy se mi líbí, takže problém nemám s MacFarlanem jako takovým, ale konkrétně s tímto filmem. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevyužitý potenciál - mnoho scén vyloženě volá po nějaké pointě, ale nedočkáme se jí, scénář je prostě trestuhodně odfláknutý. Tak třeba scéna s Christopherem Lloydem - úžasný cameo, ale k dokonalosti mu chyběla nějaká tečka. Pár povedený vtipů se naštěstí najde, super je brutální running joke s neustálými smrtelnými nehodami a funguje i ta romantika. Celkově špičkově natočený western, krásná kamera, výprava, hudba...vystříhat těch několik trapnětrapných fekálních scén a byla by to fakt příjemná komedie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • V 93. minutě, kdy Albert (Seth MacFarlane) dostane kamenem po hlavě, rotuje hlavou a tělem na druhou stranu než by tomu bylo při skutečném zásahu. (septic)
  • V scéne, keď Albert a Anna tancujú takzvaný "Barn Dance", vidíme záber na Edwarda (Giovanni Ribisi), ktorý predvádza zvláštnu choreografiu. Ide o odkaz na film Ted (2012), kde Giovanni Ribisi takto tancoval pred TV po tom, ako uniesol Teda. Neskôr túto "choreografiu" zopakoval aj vo filme Ted 2 (2015), kde sa ňou prezradil, keď bol prezlečený za Ninja korytnačku. (manwhosold1)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama