Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 9
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 9

Recenze (77)

geklon 

všechny recenze uživatele

Maslany je sympatická tím, jak vůbec sympatická není. A vážně to fantasy postnoir béčko dává hodně tak, aby se o ní vědělo. Hudební doprovod je natolik zajímavej, že se často přistihnu jak zapekám do muziky a příběh kolem mě plyne.... Ono totiž příběh Orpha Black, je Banshee pro 14 letý rebelky a 45 honibrky v tričkách brutální Nikita, ale ten vizuál je skvělej a já k téhle prapodivné etice, která koluje mezi hlavními hrdiny a vůbec celým seriálem, mám zkrátka slabost. Vedlejší postavy my přišli skvělý, nejvíc ten zateplenej teeenyQueeny bráška, což jsem sám překvapenej. Do doby než jsem zjistil o co vlastně pujde, jsem doufal v neukázněnou Bravogirlijádu a nakonec jsem s otevřenou tlamou lapal po dechu. Pilot kurevsky našláplej, nejslepčí atmo béčko, za hodně dlouho...... Takže zatím poctivý tři plnou plný hvězdy. 70%. Často po pilotu nehodnotím, ale tady to asi nešlo jinak. ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Prvá seria na jeden šup! Dojem pozitivny :o) Prirovnania a k Ringeru su na mieste a ja osobne si myslim, že ho teda vykradol celkom kvalitne, a nielen v prvej epizode. Napriek tomu sa tu nachadza jedna hlavna dejova linka, ktora tento serial posuva niekde uplne inde. Ale poporiadku. Po absolutne okopčenom pilote, kde hlavna postava ukradne identitu "skokanky", ktora sa na nu naramne podoba sa dej zacina zamieravat prakticky hned na problemy, ktore vznikli s prevzatím identity. Zacina to celkom rozumne, sfejkovanim vlastnej smrti. Postupne sa dozvedame, ze hlavna predstavitelka je sice jedna, ale hra XY postav(klonov), popri snahe zistit, čo sa vlastne deje, sa snazi nezanechat podozrenie v praci s kolegami, v domacnosti s priatelom, a taktiez sa snazi dostat k svojej dcere. Tiež ma pritepleneho nevlastneho brata, ktory jej vo vsetkych situaciach pomaha, a jej tu aj otravny ex. Postupne klonov pribuda a do popredia sa zhruba od polovice serie dostava main linka ohladom snahy dopatrat sa k pravde ohladom klonov. Sarah(main-main postava :D) postupne teda nadviazala kontakt so svojimi klonmi a hura do patrania(aj po minulosti). Samozrejme tu nechyba xy zvratov ale aj zopar hlupych rozhodnuti. Pre mna osobne je najvyraznejsou črtov serialu neskutocny vykon Tatiany Maslany, ktora stvarnuje vsetky klony a zasluzi si obdiv, pretoze aj ked nie vsetky klony ako postavy sa mi pacia, kazda ma nieco do seba, a musi to byt dost narocne pre herecku stvarnit kompletne odlisne postavy, ktore maju spolocne len to, ze sa podobaju. Dalsia velmi dobra vec, je interakcia medzi nimi. Hlavne minus, okopcene urcite linky z Ringeru, občas predvidavost deja, a už spomianane obcasne velmmi hlupe rozhodnutia postav, ale to zrejme z toho dovodu, ze keby sa rozhodovali vždy spravne, sezona by mala 5 epizod a nie 10 :P. Zaver sezony bol vyborny, dojemny a zostal som plny ocakavani, aj ked som pripustal urcite mozne sklamanie. No a bohuzial som mal pravdu. Druha season sa vybrala velmi zlym smerom, a cely cas mi to pripada, ako keby pozeram kompletne iny serial. Najvacsia chyba druhej serie je podla mna osobne oddelenie klonov, kazdy klon ma uz svoju uplne vlastnu linku, kde skoro vobec nedochadza k vzajomnej interakcii a cirkvena ci aka to ma byt linka ide uplne mimo mna. Zostava vsak este polovica epizod, tak dufam, ze sa to zlepsi, aj ked moc priestoru uz nevidim, resp si neviem predstavit nejaky nahly obrat, ktory by viedol k vyraznemu zlepseniu. Dufam teda, ze po velmi slušnej prvej serii, ktoru hodnotim na 75% nebudem musiet isť na 3*... ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jsem nadmíru spokojen. Vyzdvihl bych herectví Tatiany Maslany, která bravurně ztvárnila klony a každému z nich vtiskla kus originálního já. Plusem je kamera a hudba. Felix zatím u mě vede anketu nejsympatičtější seriálová kikina. Občasné veletoče a úlety ve scénáři tu jsou, tvůrci je však servírují s nadhledem a se smyslem pro černý humor. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Nevím, možná jsem se koukala na jiný seriál, ale tohle podobné Ringer není ani náhodou. Téma je odlišné a naopak velmi originální a herečka hlavní resp. hlavních rolí celou situaci se svojí rozmnoženou podobou zvládla na výtečnou. Celý příběh nadhazuje mnoho etických témat i dramatických situací a je to vše dobře vyvážené. Za lesbickou vědátorku s brýlemi dávám čtvrtou hvězdičku. PS: Prosím zdejší hodnotitele seriálů, aby pokud možno seriály hodnotili alespoň po pár dílech a ne po pilotu. Děkuji. ()

ICTS 

všechny recenze uživatele

Žena jménem Sarah Manning vidí ženu na nástupišti, kterou nikdy předtím neviděla, ale vypadá naprosto identicky jako ona. Neznámá žena spáchá sebevraždu, Sarah toho využije a ukradne jí identitu - od té chvíle je součástí bláznivé polévky polorealistických klonovacích technik a tajného genetického inženýrství. Je to skvěle napsaná a dokonale promyšlená série. Velký podíl na tom má pozoruhodný výkon relativně neznámé Tatiany Maslany. O tomto seriálu jsem věděla dlouho, ale neměla jsem nějakou motivaci se na něho podívat. Bránil mi to můj odpor k Sci-fi žánru. Pak ale nastal zlomový den, kdy jsem se nudila a narazila jsem na něho na Netflixu. Jsem strašně ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože co se z toho vyklube je až k neuvěření. Opravdu mohu říci, že neznám žádný jiný seriál, který by se téhle bombě jednoznačně vyrovnal. Jsem ráda, že jsem mohla být svědkem takové geniality. Nejvíce, co mě na tomto seriálu mrzí je to, jak nedoceněný je a o Tatianě ani nemluvím. Další věc, proč je seriál tak úžasný, je ta, že má skvělou hudbu. Všimla jsem si, že často hraje hudba, což uvádí diváka do většího rozpoložení a napínavosti. Zaujalo mě, že i když hraje Tatiana pět hlavních postav(a více), nepřijde vám vůbec, že všechny postavy hraje jen jedna herečka. Postavy jsou tak rozdílné, jak chováním, tak vzhledem. A na akcenty nesmím zapomenout-Tatiana zvládne jak ukrajinský, americký, tak britský, a to je samotná Kanaďanka. Naprosto smekám. Toto bylo přímo porno pro všechny moje smysly. Každá věc na tomto seriálu byla úžasná a hlavní hrdinky byly pro mě jakou rodina. Nejoblíbejnější postavy: Cosima, Helena, Alison #CloneClub Forever ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Súčasťou štábu bola aj vedecká konzultantka Cosima Herter. Podľa nej bol pomenovaný jeden z klonov. (Astonko)
  • Spolutvůrce seriálu Graeme Manson řekl, že chce, aby měl seriál  osm sérií a poté následoval jeden film. (aknamor)
  • Původní námět měl režisér Fawcett již v roce 2002, nicméně s kolegou Mansonem nedokázali domyslet pointu, a tak se věnovali každý jiným projektům, až se o několik let později propracovali ke konečnému příběhu, čímž přešli z původně zamýšleného scénáře k filmu k zápletce pro seriál. (Eržik)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama