Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 5
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Orphan Black (2013) 

1. série Konečně něco co mě hned na začátku zaujalo a až do konce série nepustilo. Žil jsem v představě, že je to seriál z Anglie a ono to BBC America a původem Kanada. Ale angličtina ústřední dvojice mi to vynahradila. Tatiana Maslany tady předvádí úplný herecký koncert a všechny její verze mě vážně baví. Ať už jde o hlavní Sarah, mamku Allison nebo IT girl Cosimu, i když je fakt, že tu jsem si oblíbil asi nejvíc. Ale i ty verze co se objeví jen na chvilku mají všechny něco do sebe a musí být něco neskutečného hrát tolik rolí. Jsem opravdu zvědav na to jak se to bude dál vyvíjet, první série mi totiž utekla neskutečně rychle a já bych chtěl pokračování hned. 90 % *** 2. série Druhá série mi přišla o něco slabší, nevím čím to bylo. Možná se vytratilo počáteční nadšení, které přinesla první řada, možná mě prostě poznávání klonů bavilo mnohem víc než rozplétání jejich osudu. Tak jako tak, druhá série byla slabší, ale rozhodně mě neodradilo o případného pokračování ve sledování. V závěru byla rozhodně přednesena otázka na kterou mě zajímá odpověď. Tatiana Maslany je úžasná a nechápu, proč je její vystoupení opomíjené kritiky. 80 % *** 3. série Ani ve třetí sérii to není o nic horší. Tatiana a jejích pět hlavních verzí je prostě boží. Každou z těch pěti postav si užívám, i když je pravda, že některé mám radši. To mužské klony mě moc nebaví a jsem vcelku rád, že jsou postupně odstraňovány. Kouzlo neznámého z první série je pryč, ale myslím, že kvalitu nastavenou předchozí sérií si to zvládlo udržet. Jsem na další sérii zvědav, ale myslím, že už se polehku blíží finále. Podle mě už není moc kam postupovat. (I když tvůrci prý chtějí 8 sérií, tak se necháme překvapit) 80 % *** 4. série S odstupem času musím uznat, že třetí série Orphan Black byla vlastně zklamáním a ještě víc to do očí bylo v porovnání s tím, jak dobrá byla série čtvrtá. Není žádné tajemství, že Tatianu a její herecké schopnosti chameleona jsem si dávno zamiloval, ale stejně mě nepřestane udivovat. Ta herečka je úžasná, tolik rozdílných postav, rozdílných přízvuků a vzhledů. Ale potěšen jsem hlavně také tím, že se příběh konečně posunul kupředu (a ke konci). Tvůrci chtějí končit, takže doufám, že se rozloučí pořádným uzavřením a dopřejí nám skvělou sezónu. *** 5. série Byla to skvělá jízda. Za těch pět let to sice místy drncalo, ale přesně kvůli tomuhle by měly seriály dostávat závěrečnou sérii. Podle mě se tvůrci se zakončením vyrovnali na jedničku a patří jim potlesk a poděkování. Na Sarah, Cosimu, Alison, Helenu, ale i Rachel budu vzpomínat jen v dobrém. ()

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama