Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,272,977Tržby Celosvetovo $-║ Začiatok a koniec filmu, keď príde na súboje robotov je fajn, len škoda že to čo sa deje medzitým je strašná latexová vata, k tomu na rok vzniku 1990 je to celé nehorázne céčkové spracovanie. /50%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdopak s ročníkem narození 80-85 neuslintával nad Transformery a Battletechem? Je vás málo... A taková podívaná na těžce vyzbrojené obrovské MECHy, bojující dokonce i ve vesmíru, s "dramatem" životního příběhu dvou warriorů, to bylo tenkrát žrádlo... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robot Jox jsem už kdysi viděl, ale z hlavy se mi naprosto vypařil. Možná na to má vliv i dnes digitálními efekty přeplněné filmy jako (příbuzní) transformers. To ovšem neovlivnilo kvalitu tohoto béčka, pěkně postaru udělaného na kolenou za "pár" dollarů. Zápas robotů totiž představuje pěknou vizi světa po válce, kde se již nebojuje kvantitou, ale kvalitou ve "sportovním" utkání robotů. Je to dobrá myšlenka, později jsem ji zahlédl tuším v SeaQuestu (a trochu si z ní vzalo i anime NGE, vzpomněl jsem si i na legendární Mechwarriory...). Je jasně patrné, že Stuart Gordon se chtěl svést na mánii okolo transformers hraček a tv seriálu, což se mu komerčně nepovedlo, ale dnes je jeho dílo bráno s nadhledem a zábavností. U podobně laděných (upřímných) béček však v podstatě nic vytýkat nechci, protože i Gary Graham mě prostě bavil a (dnes předpotopní) triky mají nádech nostalgie:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosté béčko ve všech ohledech, které se na konci osmdesátých let snažilo přiživit na kulminující slávě Transformerů a BatlleTechu. Režie, technická stránka či herecké výkony (dá-li se vůbec o nějakých mluvit), to vše je naprostý průměr. Jenže Zápas robotů si ani na nic více nehraje. Je to zábavné, místy pravda směšné, krátké a úderné. Ve své podstatě jsou mi tyto nemotorné obří kraksny mnohem sympatičtější než o sedmnáct let mladší nemastní-neslaní Bayovi CGI pohůnci. I když spíše než kvalitou je to dáno nostalgií, která v tomto případě pracuje naplno. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dětská nostalgie!! Asi první film s roboty, který jsem si zamilovala :o) V dnešní době už spíše komický, ale stále k němu cítím sympatie <3 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt silena kravovina, ktera se viditelne chtela prizivit na uspechu Transformers. Nicmene pribeh, ackoliv je jednoduchej a stupidni, tak se mu neda uprit jisty kouzlo a celkem slusnej napad. Co se tyce hercu, ty hrajou fakt priserne, obcas mi prislo, ze ani nevi, co rikaj, navic ty dialogy jsou fakt dementni a souboje robotu pusobi nechtene smesne, jak ty stary filmy s Godzillou. Ale jelikoz film vylozene nenudi a jako becko to je dobry, tak lepsi 2*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Budoucnost se má asi takhle...lidstvo pokročilo natolik, že o žádaná území se nevedou diplomatická jednání, ale válčí se prostřednictvím obrovských futurorobotů lidských tvarů, kteří mechanicky zmnohonásobují sílu pohybů svého operátora a jsou do posledního záhybu napěchovaní arzenálem nejrůznějších palebných, řezacích a jinak modifikovaných zbraní...je tu jistá podobnost s Transformers a ačkoliv jsou příběh a herecké výkony téměř nulové, seděl jsem tehdy u bedny jako přikován a s ústy dokořán sledoval bitvu těch dvou železných monster..Fantastické!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon a jeho (a Yuznův) dvorní herec Jeffrey Combs přispěli našemu porevolučnímu videoboomu řadou populárních titulů, vedle lovecraftovských adaptací RE-ANIMATOR a ZE ZÁHROBÍ také akčními sci-fárnami PEVNOST STRACHU a ROBOT JOX. Druhý jmenovaný snímek Gordon natočil pod názvem Robojox v roce 1986 s úmyslem popást se na transformerské mánii vyprovokované televizním seriálem "TRANSFORMERS" (1984-87). Uvedení filmu bohužel zdržel bankrot jeho produkční společnosti Empire Pictures bratří Bandů (mj. vyprodukovala i ARÉNU, RE-ANIMATORA, ZE ZÁHROBÍ a VĚZNICI) na konci 80. let a když se konečně dostal do kin, šílenství kolem transformerů už odeznělo a snímek propadl. Celkem po právu, protože triky (pookénková animace miniatur robotů, zadní projekce aj.) jsou velmi slabé, akce tu není tolik kolik by mohlo a ukecaný scénář je maximálně předvídatelný (např. vedlejší linie se zrádcem ve vlastních řadách). Nicméně i přesto (a s odstupem času) je to docela napínavé, všechna ta heroizace robo-pilotů funguje a obzvlášť se mi líbilo finále s honičkou vesmírem a závěrečnou bitkou obou pilotů mezi troskami zničených robotů. Jeffrey Combs se tu ale jen mihne jako Prolét č.1, komentující zápas. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Robot Jox měl zřejmě reflektovat studenou válku, ale na to bylo v roce 1990 už poněkud pozdě. Již tehdy musel film působit směšně a co teprve dnes. Jako guilty pleasure koukatelné, ačkoliv to není zas tak špatně natočený snímek. Režie nepůsobí tak amatérsky, jako tomu obvykle bývá, problém je pouze hrozně cheesy námět. Mám dojem, že sledování takovýchto filmů mi alespoň dočasně snižuje IQ:) Jako dítě jsem nesledoval Transformers a i tenhle video "kult" mi utekl, ale vůbec mi to nechybělo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dnes pôsobiace prinajmenšiom smiešne, ale v dobe keď som to videl to na mňa silne zapôsobilo. Si pamätám, že som si kópie oboch robotov onehdá postavil z lega technik. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studená válka a' la Transformers! Wow, tak tohle je vážně pecka jak se patří. Chvílemi mi to připomínalo "Power Rangers" s vyšším rozpočtem. Na ostatní věci jako děj, herecké výkony a podobně raději zapomeňte, tady jde o něco úplně jiného a nepochybuji, že film zaujme všechny nadšence skládajících robotů. Já k nim bohužel nepatřil. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Béčková pochúťka tých najlepších kvalít. Vzdávam hold pánom trikárom, pretože to čo predviedli nemá obdobu. CGI dokáže byť úžasné, no nikdy nedosiahne onú jedinečnosť poctivej ručnej práce. Toto nieje nostalgia, toto je klasika. A klasika nestarne. (9/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si to z dětství trošku jinak. Obří roboti bojují proti sobě fantastické bitvy a.... Verze 2019 je taková že zde máme 2 trapné utkání a hodinu vaty, která díky velmi velmi strašným hercům nejde pobrat. Takový Van Dammův postapo Cyborg je proti tomuhle velkofilm. Robot Jox je zajímavý jen svým nápadem, který později dotáhl k dokonalosti Pacific Rim. 30% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Má to dobrý dej, ale spracovanie je fakt slabota. V dnešnej dobe sa na to neoplatí pozerať, jedine, že by ste si chceli pokaziť tu peknú spomienku na dectvo. 55% - 3* ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce sci-fičko, ktoré má pre mňa aj neopísateľnú nostalgickú spomienku na detstvo, v ktorom som tento film videl po prvý krát. Mal som zhruba asi 11. Film na chlapca v tomto veku zapôsobí maximálne, ja som bol ako prikovaný k obrazovke a aj keby horelo, sral by som na to a snažil som sa maximálne sústrediť, aby mi ani jedna sekunda neušla. A po tých dlhých rokoch, keď som náhodou zistil konečne tento názov filmu a mohol si ho zohnať, zistil som, že film nestratil to kúzlo ktoré mal pred časom. Film s vinikajúcim nápadom, efektmi, plný nádherných robotických scén, ktoré fajnšmekra a obdivovateľa veľkých robotov musia nadchnúť, či už je mladý alebo starý. Tí, ktorí na tomto filme pracovali boli rozhodne podobní zanietenci. Ďakujem im za obohatenie môjho detstva. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jo, jo. Už od dětství jsem měl slabost pro Transformers a Mechy a tohle byl snad jediný hraný film s danou tématikou. Dneska bych nad ním tak nežasl, ale tenkrát to bylo něco. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po třech výborných (a minimálně v jednom případě kultovním) hororech, se Gordon rozhodl zabrousit do akčního sci-fi... A dle mého to nebylo nejšťastnější rozhodnutí... Robot Jox je silně podprůměrný film, s více než směšným dějem, extrémně topornými herci a s dost neuměle udělanými souboji robotů, které na druhé straně mají své neopakovatelně naivní kouzlo a jen díky tomu dám tomuto kousku dva body... Možná, kdybych viděl film v devadesátých letech, hodnotil bych z nostalgie více, leč, nestalo se... Takže za dva... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hranica medzi odpadom a plným počtom je častokrát tenšia, ako medzi troma a štyrmi hviezdami. Preto potom tieto extrémy priemerujem. Tu je vážne všetko zlé, pôsobí to skôr ako z roku 1980, ale práve preto je to taká švanda. Dizajn budúcnosti je iba nevydareným upgradeom vtedajšej súčastnosti, ale s tým musia tvorcovia rátať. Nadčasovosť tak podobné typy scifi o budúcnosti postrádajú. Myšlienkovo taktiež, pokiaľ tu šlo nebodaj o reflexiu rivality USA vs. ZSSR pri "dobývaní" vesmíru. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Gemini to vystih správně, kdo s uvedených ročníků to nežral, všechny ty mechy a transformery, atd. Škoda jen, že filmy které jsme milovali jako děcka, již nejsou na videu a v televizi se jich nikdy nedočkáme. ()

Reklama

Reklama