Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká filmová cena Český lev, udělovaná od roku 1993, byla iniciovaná naléhavou potřebou ocenit tvůrčí počiny domácí filmové tvorby a filmové distribuce.V hlavních kategoriích jsou zastoupeny všechny české celovečerní filmy, které byly premiérově uvedeny do kin v České republice v průběhu jednoho kalendářního roku. Letošní novinkou je ocenění dokumentárních filmů i v kategoriích nejlepší kamera, zvuk, střih a původní hudba.Na nominačním večeru se představilo v každé kategorii pět umělců nebo filmů. Druhým hlasováním v dalším kole projde do užšího výběru nominovaná trojice, představená na slavnostním večeru.Slavnostní večer se koná v pražském paláci Lucerna 2. 3. 2013, Česká televize jej přenáší přímým přenosem na ČT1 od 20 hodin. Večerem, zasvěceným oslavě filmů i dvacetileté historii Českých lvů, provede držitel čtyř sošek Jan Budař, který zavzpomíná na nejvýraznější filmy a herecké výkony uplynulých dvou dekád českého filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt strašné. Navíc pochybuji, že čeští filmaři dokáží natočit i něco jiného, než film o zlých estébácích nebo podobné Babovřesky. Plácají se tam navzájem po zádech, slzí spolu žalem nebo smíchy, občas nějaký hloupý vtípek a celé to završí nepříčetný moderátor. Naprosto odtržené od reality, natož od povinných koncesionářských poplatků. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Budař je ještě nudnější, než Rimmerova forma "zábavy" na sobotní večer, a tou je inventarizace skladových zásob. Představa, že celý večer absolvuji přímo v hledišti, mi nedělala dobře a byl jsem sakra rád, že to sleduji v repríze pouze od počítače ve 2 hodiny ráno. Začněte vážně uvažovat o jiném moderátorovi, protože Budař se zjevně zasekl ve své roli z Nudy v Brně. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Můj celkovej dojem z letošního přímýho přenosu - nuda, příšerná nuda a poměrně trapný konferenciér. Celé to bylo takové dost otravné a bez šťávy. No, nemá cenu to dál rozmazávat. Pozitivem pro mě bylo zjevení se Saši Gedeona, který řekl, že prý konečně něco chystá, hmm, už je dávno na čase. A ještě, konečně byl oceněn i "lví outsider" Ondra Vetchý. Ale celkově, nuda a šeď. ()

KIT.HL odpad!

všechny recenze uživatele

Někde jsem tu četl u Budaře...záměrná křečovitost...?? Tak to jsem nepochopil.Tj , něco jako záměrná trapnost ?? A co to je?? Být záměrně za kreténa ?? Budař je v pohodě, ale tohle rozhodně není jeho parketa.Můj názor tedy...naprostá konina.Názory Vaše však ctím a mám právo jim nerozumět....Hodnoceno ceremoniál, ne výsledky !! Jo i věta tu někde...Budař je ok, ale publikum bylo špatné ??Tak to je věta, jako Klaus byl ůžasnej ale národ kreténů ho nepochopil. Bože, kde na to chodíte ?? ()

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Budař, ač ho, jako herce určitých rolí, uznávám...totálně propadl. Do jaké míry je to vinou dementního scénáře, nebo jeho křečovité snahy ho realizovat, již není třeba řešit. A ten pán na konci - Vachler -, ten tomu nasadil třešínku. Bleh. Jediný highlight večera - Ondřej Vetchý a jeho proslov. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ano, na pana Vachlera se pořád nedá dívat, ale jinak musím letošní předávání pochválit. Budař byl vtipný a nesklouzával ke trapnosti jako jeho předchůdkyně (zdravím Lucii), prostřihy dříve oceněných filmů potěšily, grandiózní úspěch filmu "Ve stínu" mě až dojal. Dokonce i Ondra Vetchý se konečně dočkal zasloužené ceny, která mu léta unikala. Příjemně strávený večer. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od letošních Oscarů, kteří ocenění utopili v doprovodné muzikálové omáčce, v Českém lvu byl program (naštěstí) osekaný na minimum. Po úvodní rozpačité desetiminutovce jsem s potěšením sledoval, jak se nominovaní tvůrci konečně dokážou připravit na děkovací řeč. Povinné "šaškování" s generálním sponzorem bylo aspoň snesitelné a žádný ministr (ani ministryně) kultury na pódiu (hurá). Sestřih písní nepříliš vydařený, chyběla vzpomínka na ty, kteří loni odešli. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

U českých lvů jde jen o jedno-Zvítězit. Lidé v publiku se opravdu nebaví, ale chtějí jen vědět, jestli vyhráli nebo ne. Nic mezi tím. Snad jen dvě vyjímky-Ivan Trojan a Ondra Vetchý. Ze všech ostatních je cítit otrávenost a závist. A i když mi rodiče říkaj, že jsem zaujatá z předávání Oscarů, tak stále si stojím za svým. Na Oscary se přijdou (nejen) filmové hvězdy bavit. Na české lvy přijdou lidé zvítězit. Schválně, podívejte se do očí třeba takového Renče a porovnejte je s očima Hugha Jackmana. Rozdíl v nich najdete ihned... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Doporučuji nepřenášet tuto zoufalost živě, ale dát to ze záznamu a hezky to tvůrcům prostříhat (když už s nimi rovnou nevyrazí dveře). No ano, vím co si říkáte. To by celý přenos trval 20 minut a došlo by jen na vyhlášení s předáváním. Ale to by u posledních 10ti Českých lvů nebylo vůbec ku škodě věci. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Zase jde vidět naše neschopnost. Všude samá reklama, to jinak neumíme nic udělat nebo co? Všude seznam.cz a Renault. A ta neprofesionalita štábu nebo účinkujících. Třeba mikrofony, neustálé šustění a praskání. A moderátor, nevím co si chtěli Budařem dokázat, jestli jeho neschopnost, nebo neschopnost najít moderátora který je vtipný a umí mluvit. Celý přenos byl tragédie. Jedna hvězda za pár vtipů od předávajících. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Vše proběhlo standardně, jen publikum jen rok od roku usedlejší, nepřátelštější, trapnější a neosobnější. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

omlouvám se, ale vyznamenat pana Vetchého za roli, která je oproti seriálu plně mikroskopická, navíc v kontrastu s hereckým výkonem pana Krobota, kterého se nikdozs té hvězdy smrti neobtěžoval ani nominovat, dost pofidérní... no a Trojan vs. Roden, to je další kontroverze...samotný ceremoniál je Budařovou marnou snahou o navrácení slávy předávání cen uváděné panem Duškem a Zbroškem a vytvoření své vlastní továrny na marnost televizní tvorby. Takže příští rok ať to radši uvádí Kočičková, nebo Babčáková s Žáčkem. Budař je nuda. ()

Marooned17 

všechny recenze uživatele

+Zdeněk svěrák. Jinak nuda až trapnost, ale aspoň ne ta trapnost, co z ní člověka polévá pot - většinou. Po předchozím roce musím dál lepší trochu. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Bohužel se z dřív uznavané ceny českého lva stala sešlost pro pár známých, kdy 90% cen vyhraje jeden film. Ono je celkově velmi smutné i to, jakým směrem se český film ubírá posledních pár let. Tento pro diváka smutný akt podpořil svým improvizovaným výkonem ne-vtipný Jan Budař... ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Tak, odovzdávanie Českého leva bolo tento rok oproti minulému roku o 100% špičkovejšie ak to tak môžme povedať. Moderátori sa síce snažili, ale nebolo to ono. Ceny boli odovzdané v podstate oprávnene :), ale ja som fandil filmu "Štyri slunce" a trochu ma sklamalo, že výraznejšie neuspel. Hoci dávam "len" ** stále sa držím názoru, že odovzdávanie cien má byť o odovzdávaní cien a nie o vtipných "omáčkach" moderátorov ... ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Z Českých lvů mám vždy pocit, že si to tam všichni jdou povinně odsedět, blbě se usmívat, moderátor odkecat a výherci odděkovat a odkejvat. Pak se jdou všichni nachcat a je lvům konec. Dokud to bude takhle vypadat, bude to furt stejná nuda a o Českého lva se nebude nikdo zajímat.. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně podívaná, nenudila jsem se, docela se i bavila. Jan Budař se mi v roli moderátora líbil a ikdyž pro někoho mohl působit trapně, mě připadal úplně v pohodě a navíc jsem se i zasmála. Nemyslím si, že problém byl v něm, spíš mi přišlo, že problém byl v publiku, které moc nevypadalo na to, že by měly zrovna náladu na fórky, působilo chladně, vážně, témeř se nesmálo. Přitom mě Budař bavil. Rozhodně byl o dost lepší než loňská Lucie Bílá, která mi sice nevadí a mám jí vlastně docela ráda ale jako moderátorka opravdu dobrá není. Jinak mám ráda nové české filmy, podle mě to zase taková tragédie není, točit ještě umíme, ikdyž né vždy se to povede. Zaplaťpánbůh ale máme pořád nějaké ty režiséry a herce, kteří nám mají co ukázat. S výsledky jsem spokojená, film Ve stínu si vítězství zasloužil, stejně tak Ondříček a Ivan Trojan. Takže fajn večer. ()

Reklama

Reklama