Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (100)

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér John G. Avildsen stvořil dvě klasiky. Kultovního Rockyho i jiného outsidera Dannyho. U něho vsadil na osvědčené principy a předložil film pro celou rodinu, kterak jeden hošan dostane nakládačku, což ho přivede ke svéráznému učiteli Miyagimu. Jak už bývá zvykem, po úspěšném filmu následují pokračování. Tentokrát Daniel cestuje se svým učitelem karate do Japonska, neboť Miyagiho k sobě zavolal nemocný otec. Za zápletkou zase stojí staré rány a láska ke stejné ženě. Limonádová série o karate dosud platí za jednu z nejlepších. Dvojka už má jisté kaňky, ale svou kvalitu pořád má. Navíc znovu velmi slušně vydělala. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přesuuuun! A rovnou na Okinawu, pro karate významnou to lokalitu. Ale o to větší je to bullshit. Navíc pako, co se učí ptákovinky jako "jeřábí kop" a neví co je to gyaku-cuki, pro mě přestalo být hrdinou už tenkrát:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $115,103,979║Tržby Celosvetovo $132,900,000║ Dobré priame napojenie na prvý film, kde sa to na úvod porieši ručne stručne z Cobrou Kai. A po chvíli príde aj zmena prostredia, tá prospeje a nová kapitola sa Okinawe sa slušný dramatický spád. Pat Morita to zas nadmieru drží pokope z jeho dôstojným prístupom mentora. /60%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Po deseti dlouhých letech jsem se podíval a pořád to funguje. Daniel-san, Mijagiho hlášky a Okinawská příroda - nostalgická pecka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na Okinave nebyť rozhodcovia.“ – „No a ako viete, kto prehral?“ – „Ten, čo nebyť živý.“ Karate Kid 2 sa úprimne snaží nevariť z vody a okrem úvodného, aspoň symbolického, návratu hlavnej zápornej postavy zminula (Martin Kove), sa tvorcovia rozumne zbavujú všetkých otrepaných postáv z úspešnej jednotky (mama, spolužiaci, frajerka, samozrejme až na ústredné duo) a prichádzajú s novou zápletkou. Daniel-san (osvedčený Macchio) so svojím mentorom, pánom Miyagiim („Pat“ Morita), odchádza na majstrovu rodnú Okinavu. Tu má starý pán nesplatené účty jednak ohľadom svojej lásky a jednak umierajúceho otca. Snímka sa spolieha na jemne budovanú, nevtieravo pozitívnu, rodinnú atmosféru. Bitky sú stále skôr o filozofii, než o lámaní kostí (Bruce Lee by sa potešil) a ázijská výprava má niečo do seba. Nechýbajú trademarky série (chytanie múch paličkami, bonsaje, bocianí postoj) a vôbec - ak máte radi originál, tak vás napriek zvláštnemu scenáru (mladý Američan vyznáva ázijskú kultúru precítenejšie, ako mladí arogantní Japonci) solídna dvojka poteší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika športového karate filmu osemdesiatých rokov minulého storočia. Povinné pokračovanie. "Karate Kid 2" sa nesie v rovnakom duchu ako pôvodný film. Skúsený, japonský majster Miyagi zasväcuje mladého amerického teenagera Dannyho do umenia zvaného karate. Nestará sa len rozvoj jeho bojových schopností, ale je mu aj radcom a vzorom pri duševnom dospievaní. Presne tak ako i v prvej časti, akurát že teraz sa dej presunul do japonskej Okinawy. *** ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování legendární jedničky. Přesun na Okinawu tomu prospěl, krásné nové prostředí. Hudební doprovod od B.Contiho, ten jako kdyby brnkal muziku G.Zamfira. Dva noví protivníci, ale už tam nebylo tolik tréninku jako v předešlém díle. Každopádně svoji kvalitu snímek má. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Ani první díl nebyl v mých očích žádnou velkou, peckou, zde je tempo ještě pomalejší a máme tu prostředí Okinavy, což je trochu změna. Pár karate kousků se zde objeví, především až ve finálním souboji, který je docela slušný. Chvílemi jsem se nudil, ale ten vztah žáka a učitele je zde pěkně pojat, tak proč být přehnaně kritický? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Biedna časť ak zrovnávam s jednotkou. Navyše padnutá na hlavu. Na Okinawe všetci valia po anglicky samozrejme a príhoda s búrkou bola neuveriteľný gýč! Je jasné, že nikto s hlavných aktorov nevie karate prakticky a Ralph Macchio v súbojoch vypadá ako nemotorné, vystrašené decko. V jednotke mal aspoň super hlášky. Táto časť nemala vzniknúť. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme a já sice nedostal hvězdu víš a důvod radosti víš ale pořád jsem dostal staršího chlapce a učitele v dalším karate překážkovém příběhu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná od dvojku, tak je to koukatelné, ale samozřejmně je to o něco málo horší, než jednička! Zatímco jednička se točila kolem teenagera Daniela LaRussa, tak dvojka se točí kolem starýho borce pana Miagiho, který i ve svých letech ovládá bojové umění, jako když jí řýži čínskými hůlkami. A to je právě to, v čem je dvojka horší, než jednička! Určitě by každý radši koukal na osud teenagera, než na osud starého pana Miagiho. Takže je to docela i nuda. Trénování není celkem žádné. Jen ty bubínky. Uhybání před rybářským hákem a soutěž v rozsekávání několik vrstev ledu. Poslední souboj mezi Danielem a tím parchantem je určitě lepší, než souboje na turnaji v jedniččce. A rozdávání pěstí podle bubínku je docela dobré. Taky se mi nelíbílo místo děje. Slunou Kalifornii tentokrát tvůrci vyměnili za Okinawu a to nebyl zrovna nejlepší nápad. Celkem povedené. Uvidím, co přinese třetí dl! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Krapet horší než první díl. Herecké výkony jsou opět přesvědčivé, zvláště toho herce, který hrál postavu starého Japonce. Tento snímek řadím mezi povinnosti viděti. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé koukat na film z nostalgie, povětšinou mám k tomu filmu určitý vztah. Po mnohaleté pauze a shlédnutí jsem se zásmal mnoha věcem, ve smyslu nelogičnosti, béčkovitosti nebo typickým snímáním kamery 80.let. Druhý díl v sobě má méně trénování, jelikož chlapec již skoro všechno umí. Hodně příběh zachraňují záběry na přírodu Okinawy. Konečné zúčtování na konci filmu zde samozřejmě nechybí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dvojke je prekvapujuce, ze sa prilis nesnazi kopirovat jednotku a ze sa odohrava na Okinawe, kedze väcsi priestor dostala postava pana Miyagiho. Daniel-san mi tu pripadal naviac a vlastne bol aj uplne zbytocny. Stvala ma neucast Elizabeth Shue. Celkovo by som ani nepovedal, ze to je slabsi film ako jednotka, len ma ta japonska zapletka vlastne ani prilis nezaujimala. Zase to bolo jedno obohrate klise za druhym. Vsetci japonci sa samozrejme medzi sebou v japonsku rozpravaju anglicky. 4/10. ()

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama