Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi budu za blbce, ale tenhle film opravdu miluju i po těch letech - ty japonský moudra a filozofie, ta krásná příroda a vůbec přesun celého filmu do Japonska a přesun hlavní role na pana Miagiho... to mě vždycky dostávalo a vždy dostane. A když vidím bídné hodnocení tady a přitom je mi jasné, že to každý sledoval... tak to musím trochu vyrovnat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $115,103,979║Tržby Celosvetovo $132,900,000║ Dobré priame napojenie na prvý film, kde sa to na úvod porieši ručne stručne z Cobrou Kai. A po chvíli príde aj zmena prostredia, tá prospeje a nová kapitola sa Okinawe sa slušný dramatický spád. Pat Morita to zas nadmieru drží pokope z jeho dôstojným prístupom mentora. /60%/ ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce znatelný pokles, přesto ve mně zůstává líbivost vůči hlavním dvěma postavám. Ústřední příběh tentokrát tvoří (jednostraný) spor pana Miyagiho v rodném Japonsku, nějaká významná zápletka se ve filmu ale neodehraje. Hlavním tahounem je úvodní scéna Kreese vs Miyagi a sázka o přelomení ledu, jinak snímek spoléhá na feeling postav známých z jedničky + mladou Kumiko. Největším drama je tak scéna během bouřky (protože lidé obvykle lezou na žebříky těsně před bouřkou :-)), finální souboj je už příliš vynucený (to aby zde bylo aspoň nějaké karate). Žádné překvapení ani zklamání, více obezřetnosti bude potřeba před třetím dílem. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Lehce vybledlá, ale přece jen ještě docela stravitelná kopírka prvního Karate Kida, kde sice hrdina Danny už není školním otloukánkem, ale hrozící bitka s hajzlovským Japončíkem (patrně budoucím členem Yakuzy) přece jen vzbuzuje respekt. Jak to dopadne nebudu spoilerovat, stejně si to každý dokáže domyslet, ale jestli chcete na chvíli přepnout mozek na dobu, kdy vám bylo patnáct a udělat si náladu na sežrání dvou pytlíků brambůrek, tak to vám druhýho Karate Kida můžu docela doporučit. ()

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale dvojak mě bavila ještě víc než jednička, kde jsem se místy nudil. Tady se tak nestalo a hlavní zásluhu na tom měl přesun děje na Okinawu. Docela mě bavilo sledovat různé japonské zvyky a obyčeje (a je mi v celku jedno, jestli jsou pravdivé nebo filmaři přikrášlené, prostě mě to bavilo). I ten závěrečný fight byl docela fajn a dlouhý tak akorát. Velmi dobrý film na osamělé večery :) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama