Reklama

Reklama

Vlastní cestou

(festivalový název)
  • Francie Elle s'en va (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nespokojená Bettie, provozovatelka restaurace v malém městě, jednoho dne prostě uteče od svého monotónního života se starou matkou a dcerou, s níž si nerozumí. Vezme s sebou svého vnuka, o kterého se zatím příliš nezajímala. Bude na konci cesty šťastnější než na jejím začátku? (fleurette)

Recenze (3)

Davered 

všechny recenze uživatele

Odpudivy exemplar evropskeho filmoveho populismu. Dramaturgicky nezvladnuty (zapletka se zacina rozvijet az v pulce filmu), hystericky, odtrzeny od reality. Cele to stoji na Deneuve, ktere i v 70 zustalo neco z jeji krasy. ()

Doutas 

všechny recenze uživatele

Pokud jste také zamilováni do enigmatické Catherine Deneuve, tak skvělé v Polanskiho Hnusu nebo v Buňuelově Krásce dne, tak se tomuhle filmu určitě vyhněte obloukem. Čas nemilosrdně měří všem stejně a z tajemné krásky se dnes stala obyčejná babča. Ve své podstatě se jedná o obyčejnou stařeckou romanci - postarší ženě se rozpadne milenecký vztah, restaurace, kterou vede se svou matkou krachuje, a její vztah k vlastní dceři také není nejlepší. Jednoho dne se zhroutí, sedne do auta a vydá se na cestu hledat svoji druhou mízu. Jediné, čím je film možná trochu výjímečný, je svým poselstvím, že i ve stáří se dá najít štěstí (alespoň na francouzském venkově) a jeho celková tematizace obyčejného stáří, které bývá v líbivé a efektní kinematografii dneška opomíjeno. Avšak ve vší své obyčejonsti se ani nepřibližuje emoční síle třeba Hanekeho Lásky, která podává o stáří daleko poutavější výpověď. Tenhle film se se mnou zkrátka úplně minul, ale možná je to jen tím, že jsem ho viděl o 40 let dříve, než bych měl. ()

Reklama

Reklama