Reklama

Reklama

Americký ninja 5

  • USA American Ninja V (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špičkový vědec dr. Strobel (Aharon Ipalé) objeví prostředek na ničení hmyzu a tím na sebe upoutá pozornost chemického magnáta Glocka (Clement von Franckenstein) i zlověstného venezuelského generála Zubina. Ti chtějí geniálního vynálezu využít k ovládnutí světa a únosem Strobelovy dcery Lisy (Anne Dupont) si chtějí zajistit spolupráci vědce. Do cesty se jim však postaví Joe (David Bradley), který má o Lisu poněkud jiný zájem. K tomu, aby ji zachránil, využije i svých bojových schopností. (Siriuss)

(více)

Recenze (88)

Candyman 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy by měli hodnotit jen lidé, kteří se narodili kolem roku 1980, to by pak bylo jiné hodnocení. Samozřejmě, že když se na to dnes podívá puberťák po všech transformerech a nasteroidovaných ultimate fighterů, tak mu to příjde jako sračka. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se tahle série mohla dožít pěti dílů. První byl ještě fajn béčko, ale poslední pětka je vyloženě fail.Příběh tupej, hudební doprovod tupej, boj tupej, scénář nepřišel, všechno tupý. Krásný příklad je scéna, kdy ten harant myslí, že mu zabili toho vidláka, a chodí po Venezuele a za smutných tonů harmoniky se snaží vyměnit nějakej gameboy za informaci, jak se dostat na americkou ambasádu. V poslední vteřině ho ten mrtvej vidlák zachrání přes useknutym prstíčkem a pak za zvuku nějakýho kankánu jak z grotesky utíkají před 150 nasranýma Venezualcema, který je chtěj zabít, protože jim ukradli kolo...twl ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl taky v pohodě akorát ten kluk ze začátku byl na ranu. Pak jak se z něj stal ninja tak už byl v klidu. Každopádně slovní rozepře mezi ním a Dejvem byla na palicu občas. Ale akce je tu spousta a pořád se něco děje. Každopádně po drsné čtyřce je tento díl hodně odlehčený a snaží se i o komediální vsuvku, ale jako nostalgie to funguje skvěle. Zjistil jsem, že si to vcelku pamatuju, jako malej jsem to viděl hodněkrát. Ale záporák je fajn. Celkově je to hodně odlehčené béčko, které je skvělé tak na jedno odpoledne, ale vzhledem k nostalgii to zas tak špatné není. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Normálně by to byla jedna hvězdička, dávám ale i druhou z nostalgie. Jako malý jsem to prostě žral. Teď mě to bavilo spíš svou nedokonalostí. Všiml jsem si tedy jen dvou kaskadérů, kteří vypadali úplně jinak než herci, v jedné scéně se zničehonic u vědce objeví na obličeji brýle a také, když si berou plynové masky na konci, tak ta hloupá blondýna si ji navlékne obráceně, zatímco záporáci s malou škvírkou na masce umírají, ona, ač ji má obráceně a nemá ji pořádně nasazenou je v pohodě, zničehonic se ji ale v dalším záběru obrátí správně. Také v ruční konzoli Game Gear běžela hudba ze hry Shinobi a Sonic: The Hedgehog a přitom tam ten kluk hrál něco jiného. Těchto věcí jsem si všiml po jednom shlédnutí. A to nezmiňuju nelogické chování hlavních hrdinů, kteří nechávají zbraně ležet u záporáků a odejdou, záporáci se samozřejmě probudí a v další scéně po nich ze svých zbraní střílí. Ještě nezmiňuju nudné souboje, které jsem jako malý považoval za vrchol choreografie a absolutně nelogické situace, kdy hlavní hrdina jde kdesi v trávě a najednou se kolem něj objeví houpající pytle se zabodnutými meči, jejichž hroty ohrožují hrdinu na životě, nebo jakési ostré špejle svázané do chomáče, kolem nichž jde hlavní hrdina jako kolem nějakých nebezpečných min, přitom i pětileté děcko by ty špejle v klidu rozduplo bez úhony. No na další projekci už nemám trpělivost, ale určitě by se tam našlo víc "zajímavých" věcí. Jo a ještě jsem nepochopil snahu o komediální prvky, které snad měly dát konci série Amerických ninjů nějaký nadhled a tak trochu parodovat předchozí díly. Doteď nevím, jestli to byl záměr autorů, nebo tam daly ty komediální prvky nechtěně, Každopádně tak jako tak vtipné nebyly a celý trapný film ztrapňovaly ještě víc. Jediné co docela ušlo bylo chování a hlášky drzého kluka, hlavně jak ukradl to policejní auto se mi líbilo a u toho jsem se snad jedinkrát pousmál, jo a vlastně ještě hláška "myslím, že mě zajímají holky" nebyla špatná. No ale jak říkám. Z nostalgie druhá hvězda. Na VHS jsem si to v minulosti pouštěl opravdu pořád dokola a někdy i okamžitě po závěrečných titulkách. ()

DEMON odpad!

všechny recenze uživatele

Mam za sebou vacsinu filmografie Uwe Bolla, asi desiatku "hororov" od Asylum a SyFy a nespocet dalsich ozaj debilnych filmov. Ale aj tak mam pocit, ze Americky Ninja 5 je jednym z najhorsich, co som kedy videl. Pribeh je naprosto debilny, ze sa to neda vypovedat, az vam to pripada ako mozaika uplacana z nesurodych obrazkov, ktore spolu prakticky nesuvisia. Spojovacie body su "vysvetlene" tym, ze sa jedna o ninjovske superschopnosti, ktore umoznuju ninjom zbavit sa put, najst niekoho v strede neznameho mesta a teleportovat sa pri vybuchu dymovnice... Suboje tiez nestoja za nic - zli ninjovia su neschopni a umru po jednej rane a hlavny zaporak je sice velky drtic, ale zapalena papierova gulicka je nad jeho sily... Vsetky postavy jednaju uplne idiotsky a minimalne jedna postava vam bude cely film liez neskonale na nervy. Beriem to tak, ze posledny diel serie autori brali skor ako parodiu urcenu mladsiemu publiku, ale aj tak sa jedna o uplny filmovy brak, na ktory je aj VHSiek, na ktorych sa svojho casu distribuoval, skoda. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

To je fakt peklo. Ale svým způsobem zábavné. Ninjové jsou tu rozdělení barevně podle levelů - modří, zelení, černí atd. a největší bouchači jsou bílí. Je tu spousta úžasných keců ("Až z Tebe bude ninja, pochopíš!"). Taky spousta úplně ukázkově debilních soubojů. A záchrana štěňátka. Je to takový televizní ekvivalent her Shadow fighter nebo Dragon ninja, přičemž film se s hrami vykrádá vzájemně. A scéna, kde zachránce blondýny honí dav ninjů všech barev, tvarů a velikostí je prostě k popukání. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Zlé a nudné a to velmi. Režisér film z filmu spravil takú sprostosť že až. A o scénari neni ani reč, to už aj scénarista porna má väčšiu námahu zo scénarom ako scénarista tohto. No a čo povedať k hercom ktorý ani nehrali. Asi iba to že to celé bola nudná a ameterska sračka ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tahle série nestala sérií a zůstalo jen u jednoho filmu, tak by se nic strašného nestalo, ale vlastně mě i všechna ta pokračování dokázala pobavit a pětka je z celé série asi 3. nejlepší, akorát už jí asi (stejně jako trojku) nikdy neodvysílá žádá mainstreamová česká televize, protože tam nehraje Dudikoff, který je na rozdíl od Bradleyho v Česku VHS-kovou legendou, přitom ve skutečnosti jsou s Bradleym oba úplně stejní déčkaři a Bradley je oproti Dudikoffovi lepší v bojových uměních. 5. díl má poměrně slušnou akci (jako celá série) a na tenhle žánr i solidní (i když nijak originální) příběh. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Upřímně po čtvrtém díle jsem si myslel, že pětka bude hrozný odpad. Ale ne. Sice to nemá s Americkým Ninjou nic společného (Kromě Davida Bradleyho, který hrál Seana Davisona), je to prostě další " natahovač " série, která byla dobrá, ale nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Naopak byl jsem velice překvapený, a chvílemi mi to přišlo humorné. Není to nuda, ale nic, co bych musel vidět vícekrát. ()

Hanver 

všechny recenze uživatele

Fascinovalo mě, jak rychle si americký ninja dokázal převléknout tričko a kalhoty. Během jediného boje s jakýmisi do fialových pytlů oblečenými individui, koučovanými samotným ďáblem plivajícím oheň, se dokázal převléknout z bílého nátělníku do šedivého a ještě si vyprat kalhoty i tričko, aby se následně objevil s pošavlovanou hrudí. Další kouzla nám byly předvedeny ve chvíli, kdy hlavní hrdina, zachraňujíce svého mladého přítele, pobíjí na jakési stráni zelené zapytlence a nakonec se musí uhýbat z nebe visícím pytlům propíchaným meči. Hlavní hrdina je i skvělým učitelem, neboť 10ti letého kluka za jeden večer vyškolí tak, že sám vyřídí 4 svalnatce a osvobodí zajatou krasavici. Likvidace smečky divých pseudoninjů dýmovnicí je také lahůdkou, stejně jako slaňování z balkonu za pomoci lana, které čeká v nepřátelské rezidenci uvázané kolem sloupu, zřejmě právě pro tyto případy. Lahůdkou je i skok hořícího ninjy z nábřeží do moře, kde pod hladinou vyčkává několik minut, očekávaje pokropení ze samopalu, čehož se mu také bohatě dostane, aby se následně objevil na střeše jakéhosi domu a vyvolával duchy. Suma sumárum, tento film k pobavení doporučuji a ve své vitrínce nejlepších filmů jej řadím hned vedle výpravného eposu Aztec Rex a hororové vychytávky Medvěd: Pomsta šelmy. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Sice je to béčkový film ale přesto nejlepší díl ze série a já prostě nemůžu jinak než za 70%. A těm co se ten film nelíbí ať na něj nekoukají zas tak špatný to není! ()

Reklama

Reklama