Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví reálný příběh z éry kolumbijských drogových válek devadesátých let. Původem chudého avšak ambiciózního Martina láká vidina zajištěného života – vypracuje se na lukrativní pozici ve významném drogovém kartelu a zároveň získá přízeň vyvolené dívky Sophie. Po zavraždění kartelového šéfa se ale začne bát i o vlastní život. Úspěšný režisér Carlos Moreno pojal svůj nový film jako akční love story ve velkolepém stylu. Do titulní role obsadil talentovaného Manola Cardonu, který je největším kolumbijským idolem současnosti. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolumbijská variace na Soderberghův Traffic - nadvláda gangů. Film prý vychází ze seriálu, a tak se nemůžeme divit, že se tu do cesty nevhodně plete romantika, o které Carlos Moreno rozhodně vyprávět neměl. Divíme se ale, že před začátkem projekce nikdo neodešel, film dorazil do Brna na poslední chvíli a organizátoři tak nestihli do češtiny přeložit titulky (na pondělní projekci už prý budou). Taky je tu dost akce a střílení do lidí (ve filmu, ne v kině). kult pro Cinema Mundi, 2013. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Kolumbijské drama s oscarovými ambicemi, které sice problematiku dané země - tedy drogové karty, nájemné vraždy nebo korupce v politice - vyobrazuje na výbornou, ale které je bohužel i velmi nudné a ze scénáristického hlediska naprosto nezvládnuté. Telenovelové elementy jsou dány hlavně tím, že film vychází ze seriálu „Kartel" z roku 2008, oba projekty mají shodné herce a hlavní úlohu v nich ztvárnil Manolo Cardona. Oproti seriálu, jehož technické zpracování bylo neskutečně laciné, má však snímek překvapivě kvalitní vizuál, srovnatelný s hollywoodskou produkcí. Prozatím bez hodnocení, uvidím na podruhé. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda že jsem měla díky Cinema Mundi možnost vidět tento film s titulky. Nejsem sice fanoušek akčních filmů, ale nebylo to špatné. Ráda bych viděla seriál, který je spojený s tímto filmem. ()

plo koon 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně problematickou lovestory. Martin se zoufale snaží získat a udržet přízeň svojí vyvolené, ale stále hlouběji se propadá do obchodu s drogami, který mu přináší obrovské zisky. Čím více se chce kvůli ní z problematického postavení dostat, tím více je s ním svázán. Moreno natočil moderní a dynamický film, který dá nahlédnout na fungování drogových mafií v kokainové kolébce - Kolumbii. Obsahuje i řadu výborných realistických akčních sekvencí a skvělé herce. (Jediný problém byl, že na CM byl film promítán z DVD a ještě s otravným vodoznakem FESTIVAL SCREENER v rohu) ()

Tristeza 

všechny recenze uživatele

Seriál byl lepší. Tohle se podle mně snaží jen přizpůsobit se americkým akčňákům, a to je ta chyba. Když už nic jiného, tak alespoň Cardona dostal konečně příležitost k pravému hraní. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby Narcos filmů,který mě tedy nijak neuchvátil, tohle byla spíše kolumbijská lovestory,než očekávaný akční film o kokainových kartelech. ()

Reklama

Reklama