Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život středoškolské fotbalové hvězdy se rázem změní, když jej podivínský otec vezme na prázdniny do Transylvánie a tam ho kousne vlkodlak.

Toto hororová komedie od svérázného tvůrce Larryho Cohena je parodickým dobrodružstvím Tonyho Walkera (Adam Arkin, syn Alana Arkina), středoškolského hráče amerického fotbalu. Toho nejprve vezme jeho podivínský a velmi konzervativní otec (Ed McMahon) pracující jako agent CIA na prázdniny do Transylvánie, kde jej kousne vlkodlak. Otec následně umírá při nehodě spojené s jeho proměnou. Mladý vlkodlak Tony, jehož prokletím se stala nesmrtelnost, opouští domov a čtvrt století let putuje světem. Když se vrátí domů, zjišťuje, že se mnohé změnilo – mimo jiné jeho přítelkyně ze střední školy Jane se provdala za jeho nejlepšího přítele. Tony se vrací na svou školu a vydává se za vlastního syna. Snaží se dostat svou proměnu pod kontrolu a stává se členem týmu amerického fotbalu s cílem dosáhnout touchdown a s trochou štěstí snad své prokletí zvrátit. Doslova vodopád nápadů a svérázný humor Cohenova ražení se ve většině filmu prosazuje s odzbrojující intenzitou a rozhodně řadí snímek mezi nejlepší parodie hororů o vlkodlacích a teenagerech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Vlkodlak“ pro mě není hororem, ale byla to příjemná komediální jednohubka, kde mi sedli herci a kde se mi líbilo, jak to bylo místy praštěné. Je to chvílemi v podstatě i groteska, ale funguje to, když od toho nečekáte ten hororový prvek, protože ten v tom není, tedy pokud vám jako horor nestačí skutečnost, že se zde objevuje postava vlkodlaka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli tomuto radšej lietam americkými aerolinkami.“ Fajn vlkolačia záležitosť v hlavnej úlohe so sympaťákom Adamom Arkinom (Halloween: H20, Jazero, Nemocnica Chicago Hope). Miešanie humoru a hororu nemám rád, ale tu to bolo vcelku znesiteľné a vďaka brutálnej postave psychiatra občas dokonca aj naozaj vtipné („Myslíš si, že si frajer? Takých ako ty je plná východná Európa.“). Palec hore za vlkolačí tanec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už dlhé roky som ortodoxný fanúšik horrorovej kinematografie. Mám rád všetky jej subžánre, no zrejme najviac som interesovaný lykantropiou. Fascinuje ma premena človeka na krvilačné zviera, transformácia na bezcitnú vlkodlačiu beštiu. Videl som veľa rôznych filmov, ktoré sa zaoberajú touto tematikou. Každý z nich ma niečím obohatil. Werewolf horror mi má vždy čo ponúknuť, aj keď mnohé z nich som doslova pretrpel, pretože to boli absolútne filmové braky. Tentokrát som si pozrel americký snímok "Vlkodlak" (Full Moon High), ktorý v roku 1981 natočil podľa vlastného scenára režisér Larry Cohen. Bola to podivná, miestami dosť trapná, teenagerská werewolf horrorová crazy komédia. ** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu parodovat toto zajímavé a hojně využívané téma a jsem tedy ochoten snímku odpustit směšného vlkodlaka. Co už mi ale dost vadí je to, že povedenými vtipy nebo bláznivými situacemi film zrovna dvakrát nesrší a snaha rozesmát za každou cenu a jakýmkoli způsobem je dosti trapná, nezáživná a opravdu málokdy se nějaký ten fórek trochu vydaří. Napětí také absolutně žádné a více krve než tady někdy můžete vidět i v mateřské školce, když si nějaké dítko nešťastně odře loktík. Přesto se příběh postupně dostává trochu do tempa, a byť je úroveň debility stále hodně vysoko, s nudou se tu opravdu nesetkáte. Takže 1* za nápad a 1* za to, že jsem to dodíval. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horor mám rád ale tato hororová komedie (možná by se to dalo brát jako parodie) mě fakt nebavila. Není to vtipné ani jiným způsobem zábavné. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je to parodie na vlkodlačí filmy, ale na to zase neparoduje nic známého, aby mohla být ve všeobecně uznávané škatluce parodie. V podstatě Vlkodlak celou dobu paroduje spíš sám sebe a spíš než gagy se specializuje na hlášky, které ,přiznávám, občas pobaví. Sám vlkodlak vypadá spíš jako z planety opic. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho nic moc, ale musím připustit, že jsem byl dost překvapený co se z filmu stalo.první půl hodina je taková lehká horor / komedie, ale pak se z toho zvrhne ve slet bláznivých blbostí, které někdy rozesmějou jindy jen kroutíte hlavou kam na to ty tvůrci chodí. Chtělo se mě napsat, že je to parodie, ale ona nic neparoduje jen si dělá srandu s vlkodlaka. Ps-spíš to přípomíná opici než vlka. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Fotřík vezme kluka do Transylvánie, aby ho tam kousnul vlk..ten musel bejt ale hodně ulítlej, protože z kluka se nestal vlkodlak, ale podivnej neseriózní opicodlak..je to celý divný, občas padne dobrá hláška, něco se povede, něco mín..ve finále je celkem průměrnej film, který ale v televizi hned tak neuvidíte a to cení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory většinou za moc nestojí a tenhle není výjimkou. Larry Cohen zcela rezignoval na jakýkoliv horor a vytvořil čistou komedii, kde vlkodlak po celý film nikoho nezabije. Jako komedie to ale nefunguje, většina vtipů stojí za prd, jediné co stojí za zmínku je postava psychiatra Branda, u zbytku filmu jsem si říkal co na tom má proboha být vtipného. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Středoškolák Tony se stává vlkodlakem po rodinné dovolené v Transylvánii. Byť námět vypadá na vlkodlačí teenagerovský horor, jedná se jen o pouhopouhou komedii smíšenou místy až s parodií, která se však bohužel zvrhne až v přehnanou ztřeštěnost. Sem tam něco pobaví, ale jako celek to spíše někde v polovině přestane bavit. Hororový guru Larry Cohen to myslel v rámci žánrového odlehčení dobře, ale v tý ztřeštěnosti neměl tolik tlačit na pilu. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Vlkodlak" (1981) mě dostal na kolena! :-D Taková parodie mezi horrorama tu dlouho nebyla a ano, jak píší autoři je to parodie parodující sama sebe a to doslova! Líbilo se mi to a to dost! Jak už jsem psala, je to parodie a proto divák musí být připravený na to, že to zkrátka bude komedie a parodie. Vlkodlačí triky. odpovídají kvalitě filmu. Vlkodlak vypadá jako přerostlá opice, ale herec Adam Arkin (ve filmu mu bylo pouhých 25 let) byl zkrátka neodolatelý a okouzlující. Zkrátka celý film tak trochu zlepšil jen.tím, že v něm hrál. Kdybych to tedy měla shrnout je pro mě "Vlkodlak" solidní zážitek, ale užijí si ho spíše fanoušci komedií, protože mi nedal to, co jsem očekávala (krev, brutalitu), ale na druhou stranu jsem se hezky bavila :) ()

Reklama

Reklama