Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Recenze (823)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to dobré. Kdo ještě neviděl zničenou Enterprise, bude ohromen. Včelí flotila taky udělá dojem. Vtípky jsou vtipné, humor humorný. Jenže to je tak všechno, protože až opadne dojem z vizuálních efektů, nezůstane nic. Kde jsou emoce ze zničeného domova? Nejsou, protože chybí pocit ztráty, vždyť nová Enterprise už je ve stavbě. Záporák rovněž patří ke slabším. Zatímco "červená košile" přijde o život jednoduše, hlavní postavy mu mohou srát na hlavu dle libosti. Pak se z něj vyklube náš běžný terorista, frustrovaný, že nedostal v Německu vilu a dávky hned po willkommen. Vezme svoji trapnou "ultimátní zbraň", se kterou chce vykilit Federaci. Bylo mi ho moc líto, protože jak víme, teroristé jsou duševně nemocní lidé. Nicméně pořád je to v duchu Star Treku (dokonce i ukázali, že ti gayové tam opravdu jsou :-)) a zapadne do řady víc či méně povedených filmů. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá a čerstvý vítr v žánru vesmírné scifi, dvojka měla charismatického Cumberbatche a trojka sice jede v zajeté linii a ničím mě vyloženě neštvala, ale nakonec jsem jí tak nějak odzíval. Tuctový záporák, velikášská akce a tempo a nefunkční humor. Neříkám, že je to vyloženě špatné, ale nepřineslo to nic převratného. Prostě Lin, stejně jako Rychle a zběsile - hromada akce a cool momentů, ale jako celek bezduché a zapomenutelné. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Hodně vydřené 4*, hlavně za ty některé úžasné vtípky v dialozích. Neděkuji CinemaCity za to, že 15 minut před koncem vypadl obraz... ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Někam letěli. Někam spadli. Snažili se vtipkovat. Nevyšlo to. Snažili se bojovat, nebylo úplně jasné proti komu a za co. Co se tam tedy stalo? monstrózní průlety kamerou. Opravdu wow efekt. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Asi zatiaľ najlepší diel série. Až tu sme pocítili nekonečnosť vesmíru, až tu sme mali možnosť poriadne nahliadnuť do hĺbok vesmíru, spoznať ďalšie rasy, s ktorými môžme mať vzťahy rôznych podôb, avšak aj napriek tomu si bez menších problémov spolunažívať "pod jednou strechou", aby sme nakoniec zistili, že najväčším nepriateľom sme si vlastne sami ! Ako vždy, tak aj teraz pochválim Michaela Giacchina za skvelú hudbu, svižný scenár odsýpa rýchlo, opäť minimum chlubých miest, mega silný záporák a hľa, popcorňák je na svete. Lin-a som sa po F&F sérií obával, že sa utrhne z reťaze a naporcuje nám neznesiteľný blábol, ale J.J. Abrams a spol majú asi čarovné vodítko, a tak ho krotili. Silné 4**** a 79,983% ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Ničím překvapivý a vcelku klišovitý film. Zajímavě působí spíše v detailech. Nemohu ale Beyondu upřít jeho zábavnost a plynulé tempo s absencí výraznějších hlušších míst. Nezbývá též zmínit, že v rámci současných "barevných" sci-fi představuje tato rozjetá startrekovská série jednu z pomyslných vizuálních špiček. No a scénka s "klasickou hudbou" jasně rozhodla o vyšším hodnocení. :-) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Po vynikajich dvou dilech prichazi Justin (Lu)Lin aby nam znicil trilogii prumernou trojkou. Pryc jsou skvele napsane dialogy (jednicka) i nezapomenutelni zaporaci (dvojka). Toto ie jen prehlidka spatnych efektu a nesourodych scen. Idris Elba neskutecnym zpusobem nevyuzit, jeho logicke duvody jsou mi zahadou do ted. Jinak posadka stale v poradku. To je tak jediny klad. Chybi tam ta Epicnost a Osudovost predchozich dilu. Dve a pul * ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že nejnovější Star Trek bude mít pod taktovkou režisér "klenotů akčního filmu" - nejhorších dílů série Rychle a zběsile - zděsil jsem se. S podobnou nedůvěrou jsem očekával 7. díl Star Wars v režii Abramse - ten má sice za sebou mnohem kvalitnější práci (včetně nových Star Treků), ale Hvězdné války jsou úplně jiný sport ... Bohužel obě má očekávání byla naplněna a mé oblíbené sci-fi série zprzněny. Star Trek: Do neznáma je tupým akčním filmem moderního střihu (tj. 110 minut akce vs. 10 minut děje) s povrchními a jednoduchoučkými dialogy, ke herci nemají co hrát - Rychle a zběsile ve vesmíru. Smutné. Kulisy, prostředí a triky jsou skvělé, ale to je dnes u vysokorozpočtových snímků samozřejmost a už to nikoho neohromuje ... 55% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovania moderných Star Trek pre mňa je tak trošku krokom dozadu. Prvé 2 diela lepší nadpriemer, ale to tretie je v niečom trošku iné. Scenár a tým aj príbeh je na prijateľnej úrovni, ale trošku mi vadí, že nedali dostatočný priestor pre „vývoj“ jednotlivých (hlavných) charakterov. Každopádne, fanúšikovia si opäť prídu na svoje. Odo mňa teraz silná trojica hviezdičiek a záujem o štvrté dielo. PS. R.I.P. Anton Jelčin and Leonard Nimoy. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Floydie 

všechny recenze uživatele

Místy je to strašně zmatené a člověk chvílemi rezignuje na snahu pochopit, co se přesně děje ve stylu: "ok, teď si dává Kirk po držce s emzákem, aby mohl cosi zmáčknout, tím cosi otevřít a fláknout kamsi do vesmíru jakýsi aparát," Stojí to na slušném tempu, pár slušných akčních scénách a špičkování posádky. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z angažování Justina Lina velký strach, ale nakonec jsem nadšený, i když logicky trošku jinak než z Abramsových dvou mladších bratříčků. Film má spád, nešetří dobrými hláškami, protože disponuje vynikajícími postavami, kterým se sice nevěnuje tak jako Abrams, ale těží z toho co Abrams ve dvou filmech vybudoval. To ale neznamená, že nepřispívá svou troškou do mlýna. Justin Lin udělal ze svého Star Treku intenzivní akční blockbuster, který možná nenadchne akční intelektuály (mě nadchl ;-), ale je to možná jízda roku, protože akční pedál je sešlápnutý až na podlahu, že si ani neuvědomíte, že je to docela výplach, ale v tom pozitivním slova smyslu. Za mě palec nahoru a klidně ho nechte natočit další díl. 90% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem vypnul mozek a nechal jsem se unášet absolutně neoriginálním příběhem, standardními hereckými výkony od už celkem zažité posádky (vždyť je už o třetí film od rebootu a bohužel posledním pro Antona Yelchina) a "klasické" hudby (Beastie Boys - Sabotage jistě bude klasikou ve 23.století ;-), já bych to bral). Nenudil jsem se a jako akční scifárna na odreagování to je dobré. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nijak velká očekávání jsem neměla a snad i proto jsem byla s výsledkem dost spokojená. Bylo to akční, ale chytré, žádné hloupé postavy a přehnané scény. Snad se už od tohoto trendu začíná upouštět... ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju parádní dobrodružnej příběh... co víc dodat, reboot této série je luxsusní jízda a to pro mě značka Star Trek bylo spíš negativum... 80% ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Třetí Star Trek má jeden drobný háček. Je to fakt strašná nuda. Film se rozjíždí nehorázně pomalu (nebo spíš vůbec) a pocitově trvá tak 4 hodiny. Takže jsem byl jedině rád, když skončil. Do neznáma je slabší odvar tak pěti slabších odvarů prvního a druhého dílu. Tři hvězdy jsou jenom za fajn triky, masky a speciální efekty. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Čas to pomůže zabít, není to nudný, ani stupidní, ale oproti např. Star Wars je to načančaná a nenápaditá šaškárna bez kapky krve, hutný atmosféry a pořádný akce. Sem tam vtípek, sympatické a dobře zahrané postavy a krásné nohy Zoe Saldany to stejně nezlepšily. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama