Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Videa (30)

Trailer 14

Recenze (823)

JFL 

všechny recenze uživatele

Volba režiséra byla pro mnohé překvapením, ba dokonce důvodem k nedůvěře, ale když ponecháme stranou fanouškovskou zaťatost, ukazuje se jako naprosto logický krok ze strany producentů, který navíc dokonce lze vnímat jako pochopení podstaty franšízy. Ať už to bylo shodou okolností, nebo vyloženým tvůrčím vkladem, pravdou zůstává, že pod záštitou Justina Lina se z franšízy "Rychle a zběsile" stal týmový blockbuster. Právě tím má v jádru být i "Star Trek", jenže Abrams ve své fanboyovské zaslepenosti aspekt tragicky nepochopil a obzvláště v druhém filmu se točil jen kolem dvou figur, zatímco ostatní ponechal jako jejich sekundanty. Lin sám o sobě zajisté není mermomocí zárukou vyváženosti, ostatně "Rychle a zběsile 6" trpělo v základu podobnými neduhy. V případě třetího "Star Treku" je proto na místě vyzdvihovat angažování Simona Pega do scenáristického týmu, který zajisté coby představitel právě jedné z oněch přehlížených postav mohl mít zájem na tom, aby padlo zaměření na Kirka a Spocka a naopak se do popředí dostaly další členové posádky. Abramsovi patří uznání za to, že nastavil chytrý reboot ikonické franšízy, ale paradoxně až s Linem dosáhl nový Star Trek své ideální podoby svižné sci-fi týmovky, která bravurně střídá napětí, akci, konverzační humor, atrakci interakce kontrastně profilovaných postav a velkolepou vědeckofantastickou spektakularitu s brakovou zábavností. Zdejší závěrečná podoba ikonického hlášení do lodního deníku se stává stvrzením i příslibem do budoucna, že posádka lodi Enterprise se konečně stala sehraným týmem a soběstačnou entitou, která přestala brázdit známý svět fanovských aluzí, ale konečně se vydává vlastním směrem vstříc neprobádanému vesmíru. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Empétrojky na ně! První letošní plnokrevný blockbuster co dostál slibům a zůstal věrný příběhu. Simon Pegg pro výroční díl vykouzlil děj, ctící staré seriálové zápletky a opepřil ho několika pěknými (byť trochu předvídatelnými zvraty) a výbornými nápady. Abramsova absence je vidět. Osudovost zmizela, ale Justin Lin zase zvládá lépe akci (i když entré motorky je hodně divné) a má trochu jiné vizuální cítění. Herecky je to klasika, ale neobvyklé párování (Spock a McCoy) je hodně osvěžující, hlášek je požehnaně. Idris jako padouch je hodně fajn, ale přiroste k srdci až v závěru. Sofia Boutella nebyla tak zásadní jak jsem si myslel, ale Pegg si to s ní vysloveně užívá. Sedlo mi, že se nezachraňovala Země, sedlo mi, že se sahalo do minulosti, sedla mi ta zbochybňovací podlinka. Užil jsem si to. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím, jsem rozpačitý z tohoto filmu, asi jsem čekal více. Byl jsem v IMAXU, 3D efekt nebyl žádný zázrak. To ale zas tak nevadilo. Asi největší akcí bylo jak Enterprise dostal na frak a bylo to opravdu dechberoucí. Bohužel to nijak negradovalo. Záporák Krall nebyl děsivý, podle mě z nej nešel strach. Nebylo ale tak hrozný jako ve STAR WARS General Hux . Zázračná zbraň co by vyhubila federaci byla na efekt příliš malá, moc se mi tomu nechtělo věřit. Všichni "herci" z Enterprise zahráli skvěle. Tak trošku mi je líto ztráty Antona Yelchina s rolí Chekova, protože ten ve Star Treku bude opravdu chybět. Film měl mnohem navíc a proto jen za 3 ***. Jinak 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, vizuálne prepracovaná jednorázovka, no v porovnaní s predchádzajúcimi Star Trekmi najslabšia. Príbehovo to bolo až moc fádne, bez zaujímavých zvratov, s málo napínavými situáciami a so slabším humorom ako obyčajne. Chcelo to aj zaujímavejšiu a akčnejšiu zápornú postavu. Na slušný dojem jedno pozretie stačí, druhá projekcia by u mňa jednu hviezdičku určite zobrala. 70/100 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

D O B R O D R U Ž S T V Í aneb ja normálně zjišťuju, že aby byl člověk opravdu šťastnej, potřebuje k existenci nákladný sci-fi blockbustery s epickou výpravou, na kterejch jsou ty prachy fakt vidět. O to větší je to pak totiž zábava, žeano. Neskutečně uvolňující trip a film, kterej prodlužuje život. Zaručeně. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (36)

  • Kdyby členové posádky byli schopni zařadit při scéně úniku s USS Franklin z útesu rychlost čtvrtiny impulzu, jak ve filmu udělali, odlétli by do atmosféry ihned rychlostí přibližně 75 000 km/s (čtvrtina impulzu = cca čtvrtina rychlosti světla). (Honzíno)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama