Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Videa (30)

Trailer 14

Recenze (823)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Stártrek vrátil z temnoty prdele, kam degenerativně pokroucenou posádku lodi Entršajs ve druhém díle poslal Džejdžej, aby z něj udělal nudný maglajz rodinných hovnot a otravnou kvintesenci kýčovitých existenciálních pouťových mouder pro hloupé náctileté ufony. Nyní je zase tím starým dobrým Stártrekem, jak ho mají mazlíčci rádi, jenž se již několik generací stará o hladký průběh mnohočetných milostných eskapád s pravačkou všem těm krásným a oduševnělým krutohustým nabíječům, neodolatelným proutníkům a sexuálním predátorům. Ahoj Dárkbobíku! Tento díl přinutil k warpovému „pohonu“ i mě. Prostě paráda, Šimone! Sympatičtí herci, dělající humory, hnusní emzáci, dělající bordel, hutný přímočarý děj, nonstop akce v okorvoucích kulisách, a i trocha toho překvapivě perverzního mezidruhového vzrušení, protože když se alžírská cigoška napatlá moukou a pokeruje si xicht, stává se natolik apelující, až má jeden chuť zasunout palivovou tyč do plasmového reaktoru. Totálně kůl je tu dokonce i uječené přednášení Bísty bojs, neposlouchatelné tak, že je během chvilky schopno zdecimovat jindy neporazitelnou mimozemskou invazní flotilu. A tak jediné, co mě opravdu velmi rozhodilo a znepokojilo, je ta reálná vize globální katastrofy pro celý známý vesmír. Přitom to začalo tak nevinně. Na poručíka Sula prostě dolehla osamělost dlouhých intergaylaktických letů, při kterých byl neustále obklopen spoustou vyzývavých fešáků v pestrobarevných elasťácích, až se z toho vydal na jih. Tudíž si už v roce 2392 řiťopichové mediálně otevřeně adoptují lostomiloušké ťamaské holčičky, aby z nich naprosto, ale naprosto přirozenou výchovou a vzorem dělali vysrkávačky škeblí. Nejhorší je, že už to začíná jiskřit i mezi velením. Kapitán Krk tu místy vypadá, že by s chutí požvýkal špičky boltců svému prvnímu důstojníkovi, a i jindy bezemoční Spok dává nepokrytě najevo, jak by nebyl proti zasunout prostředníček s prsteníčkem do svého velitele a vystřihnul mu tam předpisový vulkánský pozdrav. No armabeton!!! Že by Entrprájs z tohoto jinak skvělého Neznáma mířil opět na misi do prdele? Na Gaytrek: Deep throat 69 už do kina určitě nepůjdu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila úvodní sekvence popisující rutinní život na lodi. Vesmírná stanice Yorktown byla taky moc hezky udělaná. Část na záporákově planetě mi přišla dost minimalistická. Vypadalo to, jak kdyby tam byli jen dva nepřátelé, záporák a jeho poskok. Měl jsem rád i novou postavu Jaylah. Vypadala cool. Finále taky dobrý, jen jsem nepobral proč se zlej ufon najednou začal měnit na Idrise Elbu. A jeho motivace mi taky nepřišla úplně v pořádku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Božské! Nojo, Shakespeare to není, byť je citován. A do Neznáma? To je přeci jasné, tam se Enterprise vydává až v samotném závěru, proto také není název na začátku, ale na konci (někteří bohužel nepochopili). Plus hudba z prvního seriálu doprovází závěrečné titulky a loď vydávající se do neznámého vesmíru. To potěšilo! Vtipné (což někomu vadí, mně ne, já se rád zasměji), trikově bezchybné, akční, milé, s odkazy na spousty filmů (StarWars, Vetřelec, Borgové ad.) a pastva pro oči. Pseudointelektuálové samozřejmě utřou, ale mají jít na jiný film. Vyrůstal jsem na prvním seriálu (stále ho považuji za nejlepší) a prošel s Enterprise celou tu dlouhou cestu až sem. Paráda! Někdo tvrdí, že akce byla nepřehledná, hmm, pokud sledujete 3D bez brýlí, pak ano, jinak pro mě byl daleko běsnější první restart z roku 2009. Jsem nadmíru a velice spokojen. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poslední Star Trek se nápadně začíná na první dojem podobat Star Wars. Spousta světů, roztodivných tvorů a vůní, panoramat měst a vesmírných korábů. Jenomže to, co je v Hvězdných Válkách ryzí invence a tvůrčí radost, je v novém dobrodružství posádky Enteprise spíše okopírováné odněkud a dosazené tak, aby to na oko vypadalo fantasticky, ale pod slupkou to tak slavné není. Hlavní děj ani nemá cenu komentovat. V podstatě není - pokud tedy nepočítám záporáka co chce zničit svět, resp. v tomto případě vesmír. Po skvělé úvodní akci a monstrózním galapředstavení bojové základny (trikaři rulez, kamera wtf ?) přichází úmorná půlhodina pachtění se na polopusté planetě v načernalých filtrech s jedinou cool pomalovanou holkou, která nakopává zadky všem kolem a ještě stíhá poslouchat muziku. Konec se vrací do warp módu a svede solidní bitvu, ve které prohrává s předchůdci jen o trochu, ale slabší je. Méně sevřený, méně dramatický a méně temný, zato roztomile rozpustilý se skvěle rozvrstvenými postavami a zdravou esencí humoru. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Empétrojky na ně! První letošní plnokrevný blockbuster co dostál slibům a zůstal věrný příběhu. Simon Pegg pro výroční díl vykouzlil děj, ctící staré seriálové zápletky a opepřil ho několika pěknými (byť trochu předvídatelnými zvraty) a výbornými nápady. Abramsova absence je vidět. Osudovost zmizela, ale Justin Lin zase zvládá lépe akci (i když entré motorky je hodně divné) a má trochu jiné vizuální cítění. Herecky je to klasika, ale neobvyklé párování (Spock a McCoy) je hodně osvěžující, hlášek je požehnaně. Idris jako padouch je hodně fajn, ale přiroste k srdci až v závěru. Sofia Boutella nebyla tak zásadní jak jsem si myslel, ale Pegg si to s ní vysloveně užívá. Sedlo mi, že se nezachraňovala Země, sedlo mi, že se sahalo do minulosti, sedla mi ta zbochybňovací podlinka. Užil jsem si to. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (36)

  • Zachary Quinto (Spock) přinesl skutečné emoce do scén, ve kterých se jeho postava dozvídá, že Spock Prime (Leonard Nimoy) zemřel, a mluví o něm. Zachary Quinto a Leonard Nimoy byli dobří přátelé ve skutečném životě. Nimoy byl Quintův mentor a Quinto byl vybrán Leonardem Nimoyem, aby hrál aktuální inkarnaci Spocka. (KGBelik)
  • Kromě Jaylah (Sofia Boutella) a Kralla (Idris Elba) vytvořili maskéři a kostyméři více než 50 unikátních mimozemských druhů pro tento film. (Zdroj: Cinemart)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Kdo natočí Rychle a zběsile 9 a 10?

Kdo natočí Rychle a zběsile 9 a 10?

27.10.2017

Stěžejním režisérem Rychle a zběsile je bezpochyby Justin Lin, který má na kontě trojku, čtyřku, pětku a šestku. Po jeho útěku ke Star Treku se o Torretovi staral James Wan, jehož sedmička se… (více)

Reklama

Reklama