Reklama

Reklama

Hitlerův tábor pro vyhlazení válečných zajatců

(TV film)
  • Česko Hitlerův zajatecký vyhlazovací tábor (více)
USA, 2011, 52 min

Režie:

Steven Hoggard

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Uvidíte americké válečné zajatce, kteří pracovali a zemřeli jako nucené pracovní síly v jednom z Hitlerových nejtajnějších koncentračních táborů. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument o amerických vojenských obětech holocaustu v jednom z nejtajnějších koncentračních táborů pro válečné zajatce v Bergen-Belsen concentration camp v Německu, kde se neumíralo v plynových komorách, ale zimou, nemocemi a hladem. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Holokaust tak trochu z jiného soudku. Temná historie, kterou nezná úplně každý zájemce, včetně mě. Nechybí výpovědi přeživších účastníků i odborné poznámky historiků. Samozřejmostí jsou archivní záběry i návštěva míst, kde ke zločinům došlo. Téměř neznámý dokument, který náhodou přispěl něčím novým do této historie. For Dragoni: Koncentrační tábor, o němž se v dokumentu mluví, není Bergen-Belsen, ale Berga. Bergen-Belsen se nacházel v Dolním Sasku. ()

Reklama

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Mezi významné osobnosti umučené v Bergen-Belsenu patří Josef Čapek, který zemřel v dubnu 1945, a Anna Franková, která zemřela v březnu 1945. (Dragoni)
  • Tábor nepatřil mezi vyhlazovací tábory s plynovými komorami, umíralo se zde zimou, podvýživou či na nemoci, které se ve špatných podmínkách dobře šířily. Průměrně zde zajatci dokázali přežít zhruba devět měsíců. (Dragoni)

Reklama

Reklama