Reklama

Reklama

War of the Worlds: Goliath

Trailer 1

Recenze (5)

Karmin 

všechny recenze uživatele

Je to hovadina, ve které se vůbec nic neděje, kromě střetů s Marťany samotnými. Samotná myšlenka, že se lidstvo po událostech z Wellsovy Války světů sjednotí proti druhé invazi je lákavé, stějně jako design všech těch válečných udělátek (které ale připomínají spíš konec 30. let než 1914 a to i když zvážíme přínos mimozemské technologie). Vysloveně iritující je ale celková militantnost toho snímku, zvlášť v kombinaci s tím, že všichni chlapi (včetně Theodora Roosvelta!) jsou strašní Rambové. Bylo by fajn, kdyby to někdo natočil hrané, ve stylu Fury - Železná srdce :-) ()

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

V Malajsii evidentně nevědí, co s penězi, když je doslova po vagónech házejí do takovýchto projektů. "War of the Worlds: Goliath" je zoufalý splácanec všeho možného, který ale ve finále vyvolává jedinou otázku: pro koho tohle vlastně je? Už nápad natočit volné pokračování Wellesovy "Války světů" jako mezinárodně atraktivní (a do angličtiny dabovaný) animovaný akční film, zní trochu příliš ambiciózně. Ale výsledek předčí všechna negativní očekávání. Nejen, že styl animace připomíná lacině realizované americké televizní seriály 90. let, ale navíc někoho napadlo to celé hodit do 3D, což u 2D "plochého" filmu je hodně marnotratné rozhodnutí. K tomu připočtěme design postav převzatý z videoher "Gears of War" - všichni chlapi jsou bez rozdílu meganabušenci a ženy zase modelky, dále mírně řečeno nedotažennou choreografii bojových sekvencí i topografii světa a nejasnost, jestli to má být steampunk nebo ne. Podobně nevyjasněný je celý svět, který neví, jestli chce být steampunkem nebo jen alternativní historií a i když počítá s radikálním pokrokem lidstva kvůli střetu s mimozemšťany, ale při tom má stejně dojít k první světové. Hlavní fail ale spočívá ve vyprávění, kde se mísí naivní patos pro desetileté kluky s pro děcka nudnými dlouhými dialogy o světové politice před první světovou a hrstkou sekvencí s detailní dezintegrací vojáků paprsky mimozemšťanů. Ryze směšná je pak řada nesmyslných rádoby-efektností (kdykoli se otevírají či zavírají nějaké poklopy či vrata, tak u toho syčí pára). ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Na začiatok upozorním, že som značne zaujatý, pretože mám rád bojové stroje, obzvlášť chodiace + ešte SteamPunk. Celkovo je to dielo, ktoré môžem porovnávať s akýmkoľvek anime sci-fi, ktoré som videl, a ktoré za ostatnými vôbec výrazne nezaostáva. K negatívam zaraďujem logické nezmysly - načo pri vývoji bojového robota ľudia kopírovali princíp trojnohého tripoda - to mohli dať radšej 4 stabilné nohy, alebo rovno len dve. Buričský príhovor hl.hrdinu v štýle "kašlite na svoje národy, nepomáhajte im v prvej svetovej, bojujte tu s nami proti mimozemšťanom!" bol riadne trápny a pobúril skôr moje tráviace šťavy... Tie politické kecy mi trošku vadili a tiež sa im nepodarilo rozvinúť tu výraznú emocionálnu rovinu. Čo sa týka súvislosti s filmom WotW, tak som bol zmätený. Film bol zasadený do 21.storočia - a jeho udalosti sa tu spomínali. Pôvodná kniha je však z 19. storočia, takže pokračovanie je iste myslené k nej. 3D animačné vložky prišli celkom ako oživienie, aj keď dnes vidíme X-krát lepšie. Mix začiatku 20. storočia a pseudo-vtedajších moderných bojových strojov by som za SteamPunk považoval a mám ho rád. Aj keď Vám tu veľa vecí môže vadiť, stále odporúčam si to pozrieť. Dávam mu 68% - 3* ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Steam-punk anime, slabší nálev. Wellsova Válka světu zasazená do elternativní historie, která vyústí až do scén, kde státní tajemník Roosevelt osobně likviduje Marťany (!). Chvílema dobře akční, finále hodně státotvorný - vypadá to, že měli nějaký hollywoodský poradce. Vidět se to dá. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

No, je to opravdu jednoduché, tady jsme my, tady zlí marťani, tak hurá na ně. Rozhodně to není nic extra, ale docela jsem si to užil. Chtělo by to jen více tesly, když už šli ve stylu high-tech steampunk tak mohli více vložit ruzné teslovy nápady atd. Co bych dal za to kdyby tam lidstvo mělo svoji vlastní tesla coil. Zkráceně, snímek rozhodně není více nežli glorifikované masakrovaní zlých emzáků, kde přitom umírají hrdině hrdinové. Slza ukápla, pro ty kdo se chtějí pred sledováním naladit na vlasteneckou vlnu : https://www.youtube.com/watch?v=j5Wfen9uLwI&index=192&list=PL1XoqB2cQZ14rzBWD71AyqRPaiZc6Ux7b ()

Reklama

Reklama