Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Paříži řádí masový vrah. Nathan, mladý ambiciózní policista nalezne závažné stopy, spojující pařížské vraždy s "americkou stopou". Vydává se do Chicaga, kde zjistí, že jeho podezření je oprávněné. V USA je masový vrah označován jako "SIX-PACK" (slangový výraz pro porno oběti). Nathan má podezření, že se vrah přestěhoval do Francie. Učiní závažný objev - před tím než byly oběti zavražděny, každá z nich odcestovala do Spojených států. Všechny vyplnily podrobný dotazník, který byl odeslán do kanceláře amerického turismu. Dospěl k závěru, že vrah pracuje pro velvyslanectví USA. Nathan musí vzít zákon do vlastních rukou, jeho nadřízení nejsou ochotni povolit další vyšetřování. Sleduje svého podezřelého dnem i nocí. Po několika týdnech neúnavného sledování Six Pack konečně naletí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francouzský kriminálky byly vžýdy výkladní skříní napětí a toho jak by se krimi měla dělat. V současnosti už to tak dobrý není, ale občas zablesknou starý dobrý časy a tohle je přesně ten případ. Úvodní vražda byla trošku bizárek a já si říkal kam to asi tak míří celý ten film, ale pak to nabírá tempo a stupňuje a stupňuje. Opravdu pokud jde o napětí bavilo mě to, pár otazníku kdybych byl strejda ňimral bych měl, ale film který mě přikurtuje po celou dobu svý stopaže k sobě nepotřebuje pitvu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix nenabízí jen filmy ze své produkce, ale i kousky, které na první dobrou můžou vypadat všelijak, ale pak mile překvapí. Bohužel ale právě tyhle filmy nijak nepropagují a tak musíte dost hledat a bádat, abyste se k něčemu takovému vůbec dostali. Navíc tady ten film dostal ještě zásah od diváků a vysloužil si vysloveně podprůměrné hodnocení. Přitom jako mysteriózní kriminálka to funguje poměrně obstojně. Úvodní scéna je teda hrozná, ale pak už to chytá atmosféru a závěr je vysloveně ze série těch vydařených pod žánrem francouzská kriminálka. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší thriller o sériovém vrahovi, jaký jsem kdy viděl. Scénář o ničem, dialogy k smíchu, vrah i hlavní hrdina zoufale nevýrazní a kamera televizně unylá. Co mě obzvlášť pobavilo, jak hlavní hrdina vždycky něco úplně nepochopitelně vyvodil a pak řekl svému parťákovi, že je to přece logické. Jako že vrah musí být Američan, protože ve Francii nikdy žádný sériový vrah neřádil, ale USA jsou jejich velmoc. Nebo ty rozhovory s knihkupcem-odborníkem na sériové vrahy. Nebo ta hádka s nadřízenými, kde zopakoval to, co mu před vteřinou řekl ten knihkupec. A ta směšná snaha šokovat! Vlastně neutekla minuta, aniž by tvůrci na plátno nevrhli nějakou pořádnou blbost. Zlatý Besson. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Frantíci thrillery docela umí a to nemyslím jen kvůli Purpurovým řekám. Americká stopa má celkem slušnou gradaci a nato že je to zástupce druhý garnitury i slušnou porci napětí. Rozjezd je silně zabržděný, ale tak už to u dvoutaktů bývá. O to démoničtější je však samotné finále. Za vyzvednutí stojí ještě dobrý výběr míst (železniční depo, tunel, odlehlé kouty a ulice) a hlavně hudba, která se k ději skvěle hodí. Jako mínus pak to, že se film ksichtí stylem Shimanského a za každou cenu se snaží trumfnout americkou tvorbu v podobném ražení jakou je třebas legendárních Sedm. Docela mě překvapil ten týpek z Taxi 1,2,3 Frédéric Diefenthal, kterej právě díky tomu komediálnímu umění ve mě evokoval jedinou myšlenku – „Kdy přifrčí Samy Naceri se svým pekelným taxánem?“ Ale popravdě mě film příliš nezklamal, občas jsem se docela bavil a tak nevidim důvod proč ho potápět. Je to sice průměr, takže od něj nic extra nečekejte, ale u mě to má za 3. Třeba i díky tomuhle grafickýmu rozboru: Napětí: * * *, Akce: * *, Vizuál: * *, Thrillerovost: * *. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme je to docela zábavnej film, ale na druhou stranu nepřichází z ničím zajímavým. Jenom po sté okopírovaný flick o pošahaným masovým vrahovi kterej má do logický detektivky asi stejně daleko jako krabičák do archivního vína, ale neříkám, že jsem se občas nezasmál.20% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Francouzům šly rozhodně lépe francouzské filmy. Tento pokus o Hollywood má blíž k americké produkci, která je vyráběna přímo pro videotrh a rovnat se zámořské konkurenci může hlavně v prestižní kategorii nelogičnosti scénáře. Dobře funguje alespoň hudba Elii Cmirala, ale to dojem z nevýrazného (a v prostřední třetině docela nudného) filmu nezachrání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia tuctova kriminalka, ktoru som musel vytrpiet kvôli synchru dabingu. Raz sa to prezit dalo, ale ziadny klenot zanru to nie je. Technicka stranka je ok, vysetrovatelska dvojka tiez, ale zaporak o nicom. To uz bola ovela zabavnejsia ta kopia Hannibala Lectera, ktora sa tu na chvilu mihne. Radsej by som si pozrel film o ňom. 5/10. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Klasická dobrá francouzská kriminálka jako ze staré školy. Kauza zasahuje do vysokých mezinárodních a diplomatických kruhů, proto jsou policisté omezování ve vyšetření masových vražd. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený i obsazený krimi thriller s napínavým finále, který doplácí na naprostou scenáristickou bezradnost. Detektivovové neustále vykuleně koukají, udivuje je to, co nerozhodí průměrného diváka, co viděl dva díly Pitavalu s Krampoulem a jejich dedukce jsou na úrovni žáků páté třídy. Už jen za to, že sériový vrah vraždící nožem se jmenuje Blade, by tvůrci zasloužili nakopat. Nicméně je to docela zábava. Jen škoda toho naivního scénáře. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo příjemněpřekvapivé francouzské krimi, které na mě zničehonic vykouklo na Netflixu. Vůbec jsem ho neznala, ač už je hodně letitý a až na ten konec nebyl vůbec špatný. I když u nás známe poněkud jiné standardy francouzských krimidramat s Belmondem, Delonem nebo Depardieuem, přesto to vůbec nebylo od věci  i když zcela jiné. Za mě 85% ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Nemam rad, ked sa Francuzi snazia napodobnit americke filmy a naopak, nic dobre/pozeratelne z toho este nevzislo a uz vobec sa pri pozerani takychto pocinov neda hovorit o nejakej originalite....ubohost. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Film není špatný, ale je udělaný tak, že z něj je cítit jeho stáří. Rovněž scény průběžného pátrání postrádají větší napětí nebo atmosféru. Plusem je, že film (po divně podaném začátku) postupně začíná být lepší a konec už je dobrý. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Pátranie po masovom vrahovi vo Francúzsku a prípady súvisiace s americkou stopu, Thriller ,vyšetrovanie aj krimi 3* ()

Kropajda1 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč má tento film tak nízké hodnocení. Není to úplně to nejlepší krimi, co ve Francii kdy natočili, ale je tam právě ten dobrý základ, proč se člověk na ty francouzské kriminálky dívá. Na konci je smutek, zlomený hrdina, špatný šéf, zločinec je potrestaný, ale zlo, které spáchal, je tak velké, že člověk z jeho trestu ani nemá radost a odchází od obrazovky smutný. Co víc očekávat? Prima film, co neřešil rasismus, lesby a podobné povinné prvky, bez kterých už dnes filmy nejsou. Jen víc takových filmů. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Hodně obyčejné a nezajímavé, připomínající spíš 80. léta. Zápory: minimální napětí, nepříjemný hudební doprovod, herci - spíš lepší neherci. Závěr: nedoporučuji. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vydařený thriller ve stylu (a době vzniku) známějších a úspěšnějších Purpurových řek. Plusy: herecké obsazení, zápletka, vývoj děje. Mínusy: několik thrillerových klišé, okoukaných z amerických filmů. K hereckému obsazení: Anconina se z přihrávače Ch.Lamberta z 80.let vypracoval na slušně odvedenou hlavní roli, a to už před 20 lety (film se mi bohužel podařilo vidět teprve teď, v kinech jsem ho totálně zasklil). Diefenthal představuje zajímavou vážnou variaci na svého méně šikovného poldu ze série Taxi. Fressona jsem viděl poprvé takto zestárlého (přičemž od té doby je mu zase o těch 20 let víc), Mastroianiová svou účastí i filmovou postavou příjemně překvapila a Berléanda už si snad po tomto snímku a předtím viděných Krvavých prachách zapamatuji i jménem. Za zvláštní zmínku stojí účast bratra Colina Firtha, kterého jsem vyjma povědomého obličeje identifikoval až podle závěrečných titulků a této databáze :-) ()

hindator 

všechny recenze uživatele

Heuréka, našel jsem!!! Francouzskou detektivku/komedii, na níž jsem marně hledal něco pozitivního nebo něco z umění francouzských filmařů. Tady je spoiler, kterýsi v klidu může kdokoliv přečíst, protože určitě o nic nepřijde: dva naprostí amatéři, vydávající se za detektivy, se snaží chytit hrozně nebezpečného sériového vraha, kterému děvčata bez jediného slova lezou pod nůž. Ale nedaří se to, protože v tom má prsty vláda, která onoho vraha chrání, aby měla páku při obchodním vyjednávání s USA, Vrahem je totiž zahradník z Ameriky! A tak si najmou třetí trdlo, tentokrát policajtku, které slíbí, že ji (coby návnadu) ochrání. Ale kvůli nudě v autě a hladu se na ni vybodnou, ona si raději sundá mikrofon a rychle jde telefonovat do opuštěného koutu zábavního podniku... Tak, stačilo. Klidně se na to koukněte, ale je to hrozná kravina ;-) ()

Reklama

Reklama