Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale Taxi je lepší než všechny díly Rychle a zběsile. Tahle francouzská akční jízda má vtip, má náboj, má skvělou hudbu, přímočarý scénář a svou stopáží nenudí ani na chviličku. Škoda jen, že závěr obsahuje prvek, ze kterého F&F čerpalo již mnohonásobně. Jinak si ale nemám vůbec na co stěžovat, sympatický a svérázný Naceri, policajtský Diefenthal a nádherná Marion Cotillard, to je podívaná jak má být. Snad mi po jízdě s Danielem v dalších dílech nepřejde chuť. Velmi silné 4*. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý byl toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů , ale časy se mění . Uznávám že tento film má dost do sebe , vtipy a akci , ale na mě už to úplně nefunguje , prostě je to dobrý , ale jen dobrý , šlo to i líp . A nebo jsem si ho už jen ohrál , ale přesto si ho rád pustím , jen to už není ono . ( 15.5.14/MAC/4* z nostalgie ) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

TAXI ako ďalší film z dielne Luca Bessona ponúka povestnú francúzsku energiu, dynamiku i humor. Jazdy taxíkom, prípadne naháňačky sú natočené veľmi dobre: strih, kamera, ozvučenie, všetko ako má byť. Duo hlavných predstaviteľov tvorí jeden z najlepšich prvkov filmu a aj vďaka nim pôsobí TAXI pozitívnym dojmom. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvý film so skvelým príbehom, pri ktorom som ozaj rád, že ho rozvinuli do viacerých dielov. Táto séria až na jeden diel mi vždy dá pocit leta. Najmä však prvý diel mi dá vždy nostalgické spomienky na Francúzsko a majstrovstvá sveta vo futbale v roku 1998. Vždy som túžil mať rýchle auto a preháňať sa s ním v lete po svete, najmä však Ferrari, už len kvôli Formuli 1 a Michaelovi Schumacherovi, ktorému som vtedy fandil, ale tento film mi dal aj iný pohľad na autá. Krásna Marion Cotillard v tomto filme mi vždy pripomenie francúzsku speváčku, ktorú som mal veľmi rád a ešte aj dnes si jej piesne vypočujem, volá sa Alizée. Tento prvý diel však nebol až tak vtipný a nemôžem mu udeliť vyššie hodnotenie, občas ma svojimi rečami nudil, ale konečný výsledok je dosť obstojný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)

Reklama

Reklama