Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osamělé městečko, kde jsou čas od času k vidění mrtví lidé. Nejde o žádné zombie, ale o lidi z masa a kostí, kteří se po roce, dvou či sedmi a deseti vrací a někteří z nich se tváří, jako by se nic nestalo. Sám jsem si musel položit otázku, jak bych reagoval, kdyby mě probudilo lametnování mé devět let mrtvé babičky, že chrápu celé dopoledne. Nicméně i když se tito vzkříšenci chovají zcela normálně a až na psychopatického vraha jsou poměrně neškodní, táhnou za sebou znepokojivou atmosféru podbarvenou vynikající muzikou a doplňovanou typolgicky takřka dokonale zvolenými herci. Těch osm dílů uteče jako voda a pointa, jakkoliv se dá vytušit, stojí vážně za to. Jasně, městečko, kde se dějí divné věci, je jenom jedno, ale srovnávat s Twink Peaks je vůči Les Revenants nefér. Ti se vydávají úplně jinou cestou a navíc v Twin Peaks mrtví ve velkém neožívají. 85% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skutečně nechápu, jak z tohoto seriálu někdo může být tak odvařený - v podstatě to chvílemi kopíruje britské horory 80. let. Ok, má to slušnou kameru, hezkou lokalitu horského městečka, ale to je tak vše. V podstatě jde o to, odhalovat různá skrytá tajemství jednotlivých postav, ale po pravdě, moc mne to nebavilo. Že se jedna z dvojčat vyspala s klukem? A co mně je po tom? Že je jeden brácha vrah a v té prdeli plné kamer, kde polda sleduje i vlastní manželku před barákem, nenajdou víc videí, kudy vrah šel? Že se začnou objevovat hnusoty, shnilé maso, červi? V podstatě ani jedna postava není kladná, vše se bere strašně vážně, do toho pidliká rádoby tajuplná hudba, a celé je to v mnohém předvídatelná nuda, kdy jsou mi postavy, jejich činy a rozhodování zcela ukradené, protože mi nemají co nabídnout - a to dokonce ani pořádnou úvahu na téma zmrtvýchvstání. Přehajpovaný seriál o ničem. ()

Reklama

nessbeal

všechny recenze uživatele

Seriál sa odohráva v malom horskom mestečku vo Francúzsku, kde sa odrazu jedného dňa zjavia ľudia, ktorí zomreli. Bez toho, aby o svojej smrti vedeli sa jednoducho vrátili do svojho starého života. Vrátili sa v hmotnom stave, nie sú teda duchovia, ale dalo by sa povedať, že istá obdoba zombie. S tým rozdielom, že stále vedia artikulovať a necítia túžbu vrhnúť sa na svojich blízkych a dať si ich na obed. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Francouzská seriálová pecka, jenž také získala nominaci na Emmy. A to zcela po právu. Adaptace stejnojmenného filmu z roku 2004 vypráví o návratu mrtvých mezi živé. Hororové téma natočené ne úplně čistě hororovým stylem. Jedná se o tzv. demografický určený typ seriality, kdy je makrosvět omezen na určité území (zde dokonce je to doslovné - postavy se nemohou dostat pryč z onoho místa). V tomto případě se nacházíme v horském městečku, nad kterém se tyčí vodní přehrada. Seriál sází na pomalejší tempo a mrazivou atmosféru, při které dostanete příjemnou husí kůži. Tvůrci se zaměřují především na postavy, jejich jednání a osudy. Seriál sestává (respektive první řada) z osmi dílů, jenž jsou po většinu věnované jednomu z hlavních hrdinů (jednotlivé epizody také nesou jejich jména). Postupně odkrýváme jejich minulost. Ne ale všechny postavy jsou vztahově propojené. Jen některé pojí relační vztahy. Vše je natočeno stylem, jenž na sebe nestrhává pozornost, čímž se divák může zaměřit pouze na dění v městečku. Kriticky příznivě přijatý počin ukazuje, že k filmovému zážitku není zapotřebí velkorozpočtové akce, ale ,,stačí" mít vynikající scénář, jenž pokládá mnoho otázek, ale mnoho z nich nezodpovídá. K tomu ještě přičtěte úžasný hudební doprovod a pro mě Les Revants znamená jeden z nejlepších seriálových děl posledních let. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozeni jsou skuteční a neskuteční zároveň, pro někoho krásný sen, pro jiné noční můra. Jsou emotivní, náladoví, strhující, mysteriózní, návykoví a otevírající vyčerpávající otázky bez odpovědí. Význam mizející vody, jizev, Lucy, Victora, k vzteku, ale odpovědi nepřišly. Nevadí, k uklidnění stačí zavřít oči a poslouchat melancholický soundtrack od Mogwai, ten je minimálně stejně dobrý jako seriál, takže nakonec těch pět hvězdiček s chlupem projde, ()

Galerie (289)

Zajímavosti (3)

  • Přehrada, která hraje v seriálu významnou roli, se jmenuje Tignes, známá také jako chevrilská přehrada, která se nachází na řece Isère v obci Tignes ve francouzském regionu Auvergne-Rhône-Alpes (Trajektt)
  • Seriál byl natočen ve francouzských městech Annecy a Seynod, které se nacházejí ve francouzském regionu Horní Savojsko. (Trajektt)

Reklama

Reklama