Reklama

Reklama

Narkokultura

(festivalový název)
  • USA Narco Cultura
Trailer

Obsahy(1)

Drogová válka v Mexiku si od roku 2006 vyžádala již desítky tisíc obětí. Nechvalně proslulé město Juaréz u hranic s USA je dokonce označováno za hlavní město světa co do počtu vražd. Oběťmi bývají nejen lidé zapletení do obchodu s drogami, ale i běžní obyvatelé a vyšetřující policisté. Richi Soto je jedním z těch statečných, kteří zatím ve své kriminalistické práci vytrvávají. Znepokojení mu však přináší stoupající popularita narcocorridos, mexických balad opěvujících drogové dealery, násilí a vraždy, které často slýchává v rádiu při cestě na místa činu. Oblíbenost jejich zpěváků mezi mladými Latinoameričany sahá dokonce až za mexickou hranici do USA. Kariéra drogových baronů se tak pro mnohé z nich stává vysněnou životní dráhou. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (9)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nepoznal jsem zatím usměvavější a přátelštější kulturu než tu mexickou, a právě o to je zajímavější, že je to na domácí půdě i jedna z nejnásilnějších. Každý kdo se odstěhoval do Států mi říkal, jak je dnes Mexiko mnohem nebezpečnější než bývalo, zajímalo mě proč, a tady je docela dobrý protože. Pecka dokument. Není nijak světoborný, zdál se mi malinko bulvární, ale jako sonda funguje výborně. Narcocorridos <3 ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod Narco sluncem pořád stejná písnička a to doslova extravagantní hadry,kvéry a vymaštění mexikáni s příšerným hudebním vkusem ačkoliv nasnímáno je to poutavě o tom žádná.Jediné co mě přišlo divné,že tam furt chodí v kuklách a melou o každodenním nebezpečí a pak si klidně vystavujou svoje xichty i s rodinama jakoby se nechumelilo to mě hlava nebere.Tak sou vážně tak neskutečně blbí nebo jenom kurevsky odvážní? ()

Reklama

flu 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. O bizarním popkulturním fenoménu narcocorridos ani o krvavém šílenství, které v Mexiku děsivě eskalovalo před pár lety za vlády Felipe Calderóna, se toho v dokumentu Saula Schwarze totiž moc nedozvíte. Takže pokud máte o výše uvedeném něco načteno, nemůže vás "Narco Cultura" ničím překvapit či zaujmout. Jo, má to slušnou kameru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBYČEJNÍ LIDÉ TYHLE LIDI OSLAVUJÍ, VIDÍ JE JAKO HRDINY. V PODSTATĚ JE TO TAK. PROTO DROGOVÁ KULTURA TAK VZROSTLA. LIDÉ VIDÍ NARCOS JAKO MODERNÍ ROBINY HOODY...“ /// Juárez, Mexico. Hlavní město světa ve vraždách. Policajt vypráví o riziku práce, frajer zase vo tom, co a proč zpívá (tož se zaposlouchej. Hudba pro silný nátury!). No a právě – kromě počtu mordů, tady je šokující snad jen ta muzika. NARCOKULTURA – to jsou imbecilní písně a šílený filmy. Možná nechápu, že šokovat má fakt, jak moc dobře se tyhle věci prodávaj. Dobrá… my zase máme Evu a Vaška a taky je necpem do Mexika (i když zrovna voni by možná mohli zabránit nějakýmu zbytečnýmu krveprolití…). Prostě je to vo kultůře. A aby to bylo peprnější, vobčas ukážou nějakou mrtvolku (což zas není takovej problém, páč tady někdo natáhne bačkory každejch 30 minut). Takže: DROGY NESOU SMRT! Hmm, to jsou mi věci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bydlet ve městě, ve kterým se za rok stane přes 3600 vražd. 2.) Zjistím, že není hřbitov, jako hřbitov. 3.) Páč TOHLE se nevoposlouchá! 4.) Thx za titule ,,mmacoo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o dôsledkoch kartelových vojen z pohľadu ľudí touto vojnou ohrozených. Surovo a bez servítky predkladá všetko, čo sa v tejto oblasti reálne deje, vrátane autentických záberov z popráv bez akejkoľvek cenzúry. Je to šokujúce najmä preto, že bezprostredne pri sebe žijú dva svety, ktoré sú si neuveriteľne odlišné po všetkých stránkach. Vôbec nechápem narko hudbu - ako to môže niekto podporovať, je to absolútne choré, nehovoriac o tom ako ju môže niekto počúvať. Skvelá sonda do priameho epicentra celého problému. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama