Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Olympijských hrách v Ríme v roku 1960 bežal na istotu pre zlato indický bežec Milkha Singh (Farhan Akhtar) prezývaný Lietajúci Sikh. Avšak tesne pred cieľom sa z ničoho nič obzrel za seba a prehral. Národný hrdina a hviezda Indie sa uzavrel pred svetom a odmietal akýkoľvek kontakt. Jeho dôvody siahajú ďaleko do minulosti a zdá sa, že len jediná osoba ho môže presvedčiť, aby začal opäť behávať – jeho bývalý tréner z armády Gurudev Singh. Film je skutočným príbehom Milkha Singhu, indickej atletickej ikony, ktorý sa stal slávnym i skrz rodinnú tragédiu počas občianskej vojny o rozdelenie Indie a Pakistanu. (sochoking)

(více)

Recenze (22)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Po indicku sladkobolné a nekonečně natahovací, i když místy líbivé, především díky hravé kameře i sportovní atraktivitě, což jsou plusy, kterým se často daří obměkčit moje mínění, než dospěje k verdiktu. Avšak ani hrdinův sikhský šik drdůlek, barvami hýřící obrázky a zpomalená krása Sonam Kapoor tentokrát nestačí na zmírnění rozpaků z absolutně nezapadajících, až nevhodně skotačivých vsuvek, a ač přiznávám, že mě taneční a pěvecká průprava indických herců dost fascinuje (jen to brečení jim ještě moc nejde), nemohu se ubránit dojmu, že jsou tato čísla do děje zakomponována jako budíček, aby se divák probral z mrákot před nějakým zlomovým zvratem... Nu a příběh sám? Milkha měl celý život napilno, tak mu to prostě běhalo... nejprve chtěl utéct minulosti, vyběhat si sako a s ním nevěstu, pak sprintoval pro hrdost a nakonec nechal daleko za sebou i staré běsy... No a čím se slavilo? Zpěvem a tancem, přece. Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden v Bollywoodu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ti Indové si prostě nemohou pomoci a musí křepčit a kokrhat v každém filmu. Když se poprvé kasárna proměnila v gayklub, trošku mě to překvapilo, podruhé už jsem jen mírně nadzvedla obočí a třetí břišní tance elitního indického vojska mě už pouze přivedly na myšlenku, zda to má být vyšší level husitů. On to rozhodně není špatní nápad rozhánět nepřátelské šiky zpěvem a tancem. Když se náhodou netančilo a nezpívalo, dělal se patos, nebo ještě větší patos. V přestávkách mezi tancem a patosem Mikha občas popoběhl. ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Akhtar je charizmatický chlap s pekným vyšportovaným telom. Niet divu, že sa za ním každá holka otočila. Dostal sa až na vrchol športového rebríčka, ovšem nemal vždy na ružiach ustlané. Vo filme sa krásne prelínajú všetky etapy jeho života. Je tu mnoho emócií, farieb, tanca, lásky i tvrdej driny. Nech vás neodradí siahodlhá stopáž. Stojí zato pozrieť si túto náročnú cestu šikovného športovca a prežiť spolu s ním všetky trápenia i radosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Budem bežať ako o život". Môže človek poraziť svoj krutý osud čistými úmyslami? Šport ako taký, môže byť odpoveďou na mnohé otázky z pohľadu výchovy. Naučí rešpektovať jeden druhého, vnímať silu kolektívu i jednotlivca, či dokonca by sa dalo povedať, že stojí pri zrode zdravo mysliaceho jedinca. Zrejme len málo kto pozná hlavné motto veľko klubu, ako je FC Barcelona: "Vychovávame človeka, ktorý hrá futbal, nie futbalistu", a presne o tom to je. Divák sa len zriedka kedy stretne s filmom, ktorý napriek krvopotne šokujúcej stopáži, nijak krv nepije. "Bhaag Milkha Bhaag" je náučným, poučným, no hlavne - úplne iným počinom aké sa točia v Európe či za oceánom. Kto stále váha sledovať Bollywood-ske filmy, robí obrovskú chybu. Tieto snímky spĺňajú najvyššie kritéria spracovania. Ja osobne som v 14 minúte pri jednej z choreografií počas hudobného doprovodu takmer onemel. Mal som pocit, akoby ma snímok nabíjal, dodával energiu. Neskutočná charizma chŕli z tých indických hercov či samotnej kultúry tejto krajiny. Žiť by som tam zrejme nežil, no pre mňa majú tieto filmy väčšiu hĺbku, respektíve citové ponímanie, ako tie z Hollywoodu. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měl tenhle film v hledáčku ale abych řekl pravdu tak se mi do něj nějak moc nechtělo, přeci jenom indický film který trvá přes tři hodiny, to na první pohled nevypadá nijak skvostně. Realita je ale jiná, nádherný příběh jednoho indického běžce, který navzdory tomu že celý život čelil různým překážkám to dotáhl díky své vůli a pracovitosti až na olympiádu. Ani vám nepřijde že to trvá tři hodiny jak to uteče, příběh skvěle plyne a já jsem si ani nepřál aby tenhle film skončil. Film navíc po celou dobu doplňuje fantastická hudba, což mě taky hodně překvapilo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama