Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po několika letech práce se hongkongské policii podaří odkrýt síť drogových gangů a inspektor Ma Ho-tin a policista v utajení So Kin-chow odjíždějí se 2 spolupracovníky do Thajska pomoci tamějším policistům zatknout hlavu celé sítě. Operace však nevyjde dle plánů a oba policisté se musí vyrovnat jak s neúspěšnou operací, tak se smrtí svých kolegů. Snímek z hongkongského prostředí v sobě mísí prvky dramatu, kriminálky a akčního filmu. (Tamten)

(více)

Recenze (25)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žánr hrdinského krveprolití je stále naživu ! White Storm mě velmi mile překvapil, jelikož je film extrémně zábavný od začátku do konce. Je to Áčkový, Erkový film, takže fanoušci akčních filmů se můžou těšit na strhující a krvavou Akci, při které jsem nedýchal a oči mi bleskly radostí. Příběh obsahuje spousta zajímavých zvratů, některé scény jsou tak perfektně vygradované, že jsem napětím začal šilhat a při jedné scéně alá Sofíína volba mi ukápla i slza. Hodně Over the Top, hodně přitažené za vlasy, ale kdo má tyhle nereálné akční jízdy v oblibě jako já, tak pod 4* nepůjde. Nářez! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Od začátku tisíciletí se hongkongská kinematografie vzpamatovává z úpadku, který přinesl odliv tvůrců a financí kolem roku 1997. "The White Storm" je jednou z řady spektakulárních produkcí posledních let, které ukazují, že Hongkong je zase zpět v plné síle. Jenže toto zdání ne zcela odpovídá realitě. Je pravda, že štědrý rozpočet, důraz na opulentní akci a především přesazení části vyprávění i akčních sekvencí do exotického zahraničního prostředí (v tomto případě Thajsko) ukazuje na finanční sílu hongkongského filmového průmyslu. Ponechme teď stranou, že ona síla je vykoupená financemi čínských koproducentů a vidinou zisku z čínských kin. Stejně jako "The Viral Factor" evokuje "The White Storm" zlatou éru hongkongské kinematografie, kdy právě produkčně náročné natáčení akčních filmů v zahraničí bylo nejen další atrakcí, ale také jedním z průvodních jevů stability průmyslu. Jenže tehdy nebyly zahraniční lokace výsadou jen hrstky vysokorozpočtových projektů, ale zcela běžně je využívaly i béčkové produkce. Stejné dobře udržované, ale dvousečné zdání vyvolává "The White Storm" i v ostatních ohledech. Zatímco jedni budou nadšeně aplaudovat návratu stylu heroic bloodshed, stejně tak lze film vidět nikoli jako poctu či nový příspěvek žánru, ale prostě jako bezzubou snahu navázat na minulé úspěchy. Jenže navzdory pyrotechnickým eskapádám a snaživé choreografii přestřelek film postrádá grácii stěžejních snímků žánru – od woovek přes zapadlý klenot "A War Named Desire" (natáčený také v Thajsku) po Toovy "Psance" (točené na Macau). Paradoxně byť se zde hongkongská herecká smetánka (Louis Koo, Lau Ching Wan, Nick Cheung) snaží sebevíc, postrádají postavy osobité charisma a pouze se utápějí ve věčném variování plochých schémat. Ve výsledku tu máme film, který by ve zlaté éře hongkongské kinematografie představoval pouze solidní béčkový standard, ale dnes je vydáván za jeden z vrcholů roku. Bohužel nutno dodat, že jím opravdu je. Lze jen doufat, že když už průmysl disponuje financemi, začne se po vzoru svých největších úspěchů obracet k originálním konceptům a ne jen pateticky vzpomínat na zašlou slávu a donekonečna variovat své dávné úspěchy (v tomto případě scénář nepokrytě kopíruje "Kulku v hlavě" a "Volavku"). 7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sedím u psaní komentu s celým xichtem ubrečeným a přemýšlím, co vyplodit o zřejmě nejlepším akčím Hongkongském filmu roku ... Když železnou rukou a bouchačkama vládl Johny Woo a Yun-Fat Chow, a svými příběhy o přátelství, zradě a stovkách postřílených záporáků diktoval Světu jak má vypadat akční žánr, zdálo se, že jejich ohromné nadšení a asijskou hloubku pro "spravedlnost" nikdy nikdo nezopakuje ... Benny Chan to dokázal ... Ohromná, velkolepá, vymazlená a hlavně (!!!!!!) emocionálně totálně vygradovaná akční nálož je po mnoha letech zde !!! Něco takového jsem nezažil od dob práce zmíněných mistrů před více jak 20ti lety a naprosto mě to zaskočilo. Nejen, že akce, pokud se rozjede může v pohodě konkurovat Západnímu aktuálnímu "mistru akce" Sylvestrovy S., nejen, že vizual a barvy, kamera a střihy hravě konkurují těm nejlepším a nejvymakanějším Korejským peckám, vše naprosto dokonale ...a zde pojem "dokonalost" dostává ten opravdový význam ... podtrhuje emocionální jízdou a příběhem tří kamarádů od dětství, kteří se stali policajty a v dobrém i zlém si šli každý za osobní pomstou. To, co do třetiny vypadá jako tuctová akční kriminálka, se později rozjede nečekaným směrem v naprosto úžasně podaném dramatickém příběhu každého z nich, ... a když divák očekává, co jistě očekávat má, film mu uštědří v ději takový zvrat, že z toho padne klapačka na zem, a vyhrnou se slzy z očí (alespoň mě ...). Poslední třetina je pak to nejlepší akční grandiozní peklo o stovce mrtvých v dokonalé přestřelce a osobích soubojích. Dokonalá pocta a oslava Woo-ovských klasik, kdy divák vzpomíná melancholicky na podobné příběhy kamarádů v akci a přitom vše je zde nové, neokoukané a nic nevykrádá. Tento film mi připomněl moje mládí a přitom přinesl do světa akčního filmu mnohem víc, jeden z nejlepších akčních filmů, jaké jsem v životě viděl ... SKVOST!!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pokus oprášit heroic bloodshed samozřejmě kvituju, ale Benny Chan má do Johna Woo daleko. Měl jsem z toho dojem, jako bych koukal na remake Kulky v hlavě, který ale postrádá Wooův drajv, poetičnost, infernální akce a hudbu. Tady je sice taky melodrama jako trám a emoce se dojí, co to dá, a akce má své momenty, ale pořád mě to ne a ne strhnout a docela jsem se tím prokousával. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná krimi dráma od Bennyho Chana. Má veľmi dobrý príbeh o trojici policajtov z protidrogového, ktorí sú síce dosť odlišní, ale aj tak sú najlepšími priateľmi už od detstva, čo pre nich veľa znamená, aj keď práve kvôli práci v utajení jedného z nich musí ich priateľstvo často čeliť veľkému tlaku. Práve majú možnosť zapojiť sa do rozsiahlej medzinárodnej operácie v Thajsku, v ktorej ide o najvlyvnejšieho drogového kráľa v celej oblasti, lenže tu sa situácia skomplikuje a výrazne to ovplyvní životy ich všetkých. Ale po rokoch sa vyskytne možnosť pre nápravu, čo sa rozhodnú využiť. Spracovanie sa mi páči, ale neubránim sa čiastočne rozporuplným pocitom. A môže za to celková nevyrovnanosť filmu. Vtiahlo ma to už od úplného začiatku, perfektné hlavné trio, ktorým som to priateľstvo skutočne veril, osobná línia policajta v utajení a samozrejme samotná dlhotrvajúca policajná akcia, pričom práve ten prvok práce v utajení je skvelo využitý, čo vyvrcholí počas práce v Thajsku, kde nie je núdza o viacero napínavých a vynikajúco gradovaných sekvencií a zároveň tu nechýbajú ani emócie. Takže z prvej polovice som bol mimoriadne nadšený, keďže mi prišla prakticky dokonalá. Ale potom to už upadne, síce samo o sebe je aj táto časť stále nadpriemerná a výborné tempo bez hluchých miest si film drží stále, ale v porovnaní s predchádzajúcou polovicou je to výrazný rozdiel, ten zvrat to dosť pokazil a už takmer nič nefunguje na takej úrovni ako predtým, čo potvrdí aj finále. Akcie je tu dosť a je skvelá. Tvoria ju hlavne rôzne veľkolepejšie akcie, ktoré sú perfektne natočené, nadmieru dynamické, odohrávajú sa v skvelo zvolenom prostredí, poteší slušný počet zabitých a navyše väčšinu času pôsobia aj pomerne realisticky a surovo. Najviac sa mi páči akcia s vrtuľníkom, ale až na finále, kde zaujme iba séria krátkych súbojov, inak je v štýle Johnnieho To, čo sa tu vôbec nehodí a navyše ani nedosahuje jeho kvalít je všetka akcia prvotriedna. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné trio v zložení Louis Koo, Nick Cheung a Lau Ching-Wan už takmer ani nemohlo byť lepšie a k tomu plno výborných vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, prvá polovica je bezpochyby to najkvalitnejšie, čo Benny Chan doteraz vytvoril, prvotriedna vizuálna stránka, akcia, napätie, emócie a práca s postavami, to už ani nemohlo byť lepšie, len škoda, že v druhej polovici už naplno funguje len ten vizuál. Škoda, po prvej polovici som si bol istý plným hodnotením, tá sa mimoriadne vydarila, potom to už upadne, ale aj tak White storm určite stojí za pozornosť, veľmi kvalitný akčný blockbuster. 80% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Režisér Benny Chan má svůj osobitý styl který docela můžu, a když netočí blbosti typu Akce Nemluvně, tak se mi na jeho filmy dívá dobře. Jako jeden z mála Asijských tvůrců umí dobře pracovat nejen s akcí, ale i s herci a i dramatická stránka tu funguje. Svůj nejlepší počin New Police Story nepřekonal, ale je to kvalitní záležitost.75% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[IFF 2014] Stav hongkongskej kinematografie je mi dobre známy, ale nemám dôvod lamentovať nad ním. Predne, originalita je už takmer zabudnutý pojem a pokiaľ robíte to, čo vám ide najlepšie, zákonite prakticky nemôžete sklamať. Podmienkou správneho akčného filmu z lokálnej produkcie je zábavnosť, a tá Sao Du nechýba. Benny Chan neskladá len prostú poctu žánru, ale posúva hranice znesiteľnosti pre bežného diváka šialene preexponovanými prestrelkami a teatrálnymi emočne vyhrotenými scénami za sprievodu clivých husličiek a klavíra. Striedanie exotických lokácií a hviezdne obsadenie (i keď sa musím priznať, že som môjho obľúbenca Nicka Cheunga takmer nespoznal) dotvárajú skvelú kombináciu, ktorá je pre mňa ako nenásytného požierača žánrových filmov povinnosťou. 75% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že na IMDb není v hrajících uveden Vithaya Pansringarm (na CSFD doplněn), který hrál thajského policejního důstojníka Mr. Choowita, protože jeho role nebyla zase tak malá. Akce nebyla vůbec špatná, ale chtělo to lépe rozvést příběh mezi třemi honkongskými polisty (Ching Wan Lau, Louis Koo, Nick Cheung) z protidrogové jednotky. Operace v Thajsku se trochu zvrtne a chování některých postav je potom divné a není v příběhu dostatečně vysvětlené. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snaživý amatérský pokus o postmoderního Johna Woo na Go Pro kamery. Škoda že jen pokus, který nedotahuje jak mistrových schopností vypravěče, tak i akčního poloboha. Efektní to relativně je, i když až na nejdokonalejší nálet vrtulníků od Apocalypse Now nijak výjimečně (na rozdíl od filmů toho Woo), ale emotivní příběh pár přátel moc dohromady nedrží, a když pak dojde i na patetické tóny Amazing grace, tak už to skoro i fyzicky bolí. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé to Benny Chan myslí vážne a za a ma to baví a za b nie. Za druhé to vážne nemyslí a mňa to za a baví, alebo za b nebaví. Čiže je nakoniec jedno, ako to myslí, podstatné je, či ma to baví. No a mňa to bohužiaľ nebaví. Dôvody treba hľadať najmä v tom, že ma neoslovili ani megacool klasiky Johna Woo s Chow Yun Fatom, tak ako ma môže osloviť niečo ako to, čoho sme boli svedkami v tomto filme. Pokiaľ je však akčný Hong Kong vaša šálka kávy, budete minimálne spokojní. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Meno Johna Woo sa pri sledovani tohto filmu musi vybavit kazdemu. Po dlhej dobe sme sa dockali dalsieho zastupcu z podzanru heroic bloodshed. Ja som si naviac niekolkokrat spomenul na film Bullet in the Head vdaka ustrednej teme o troch kamaratoch a dokonca aj vdaka niektorym akcnym scenam. Tym padom som s celkom spokojny, ale s niektorymi jednotlivostami som mal problem. Dockame sa niekolkych solidnych krvavych prestreliek, ale nie su ani zdaleka tak stylovo natocene ako vo filmoch Johna Woo. Chybali mi spomalovacky a naviac ich kazia zbytocne hnusne CGI triky. Zaujal ma len nekompromisny utok vrtulniku a zaverecna prestrelka. Zvysok mi pripadal tuctovy. Stopaz je prehnana a tak film obsahuje aj hluche miesta. Skratenie o 20 minut by filmu vyrazne prospelo. Zvrat ktoreho sa dockame v polovici filmu mi pripadal dost prehnany. Spôsob akym jedna postava prezije je proste prilis absurdny. Nakoniec som ho akceptoval lebo to zapletke dodalo grady, ale mohli to previest uveritelnejsie. Hlavnou devizou filmu je vztah ustrednej trojice postav, ktory nastastie funguje na jednotku a scena ked navstivia matku v nemocnici jedneho z nich je dokonala a plna emocii. Konecne som behom noveho HK filmu nemal neprijemny pocit, ze sa snazi zavdacit cinskym cenzorom. Takze vysledkom je film, ktory zdaleka nie je dokonaly, ale vzhladom na to, ze sa jedna o prirastok v zanri v ktorom dlho novy film nevznikol, tak ma tento film potesil. Nabuduce si snad odpustia aj tie chyby a bude to pecka. 7/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Hovadina. SPOILERY: Technická stránka je špičková, i když mi přišlo že občas efekty drhnou. Herci jsou dobrý. Ale zbytek katastrofa. Nelogické, nesmyslné, absurdní. Akční scény postrádaj logiku - né, určitě nerozstřílím vrtulník pistolkou, tohle není GTAčko. Určitě přiletí dva vrtulníky, jakmile obchod jde do kytek, bez nějakého signálu, prostě měli o celé situaci přehled na kilometry daleko. Při honičce v autech v pralesu nebo kde, se objevují a mizí auta tak, jak se to scénáristům hodí. A to nejlepší na konec? Policistu střelí do srdce, ten spadne z obří vejšky do vody a rozežere ho mnoho krokodajlů. Následně ho vidim živého, zdravého bez nějakej následků. Nasrat, asi chci hodně, když požaduju určitou logiku v akčním filmu, co? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mať to trikrát viac spomalených záberov, už by som písal, že tu niekto rapídne napodobňuje Johna Woo a ním zdokonalený žáner ,,heroic bloodshed,, . Chybka. Benny Chan to poňal viac civilnejšie a menej ´´fantasticky´´. Ide o chuťovku, ktorá pripomenie starú dobrú školu pánov Lam, Hark, či už zmieneného kráľa Woo. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

V Číně mají ty chobotnice opravdu rádi. A jelikož já také, rozhodl jsem se po loňském úspěchu s Drogovou válkou (jakožto známý rýžový gourmet) vypravit pozřít dalšího žlutého hlavonožce. Tentokrát želbuch zpod počáteční lahodné pikantnosti bez naprosto jakéhokoliv předchozího varování vyhřezla odporná přeslazenost, která vyčpěla v nesnesitelně odporný johndickovský chuťový ocas (huheh). A tak mi stále nejde do hlavy, jak se mrazivě ostrá Bílá bouře slibující kvalitní erkovou zábavu lusknutím prstů (přesně v okamžik obživnutí krokodýlího nášupu) změnila v bouři hnědou, konzistence rozbředlé a zápachu nevábného. Která navíc nepříjemně silně evokovala nedávné trauma ze setkání s výše zmíněným mstitelem štěňat. A nebýt výborného začátku, mé bouřlivé hodnocení by bylo totožné. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční ústřední trio, luxusní kamera, prvotřídní ozvučení a supersvižná akce. No a pak se po první půlhodině začnou dít věci. První dávka za vlasy přitažených scén se dá ještě nějak strávit, protože proč ne? Trocha popcornového over-the-topu nikoho ještě nezabila. Pak ale přijdou krokodýli, míra naivity přeteče do úrovní parodie plus do toho všeho trocha dojení citů za doprovodu Amazing Grace. Z filmu se stane pořádný trainwreck, od kterého jak se říká "nelze odvrátit zrak". No a kupodivu... to nějak přeci jen dohromady funguje. Šlo by to bezpochyby právem zazdít ušmudlanými dvěma hvězdičkami (protože věřte mi... dějí se tam fakt věci) ale taktéž by šlo vyzvednout prapodivnou superzábavnost toho všeho (a objektivně vysokou produkční kvalitu). Co jiného totiž reflektuje kvalitu filmu lépe než spokojený úsměv na tváři, který po první třetině filmu prostě nešel setřást. Hledáte-li špičkový krimi-thriller sáhněte raději po o rok mladší a naprosto bezkonkurenční Drogové válce . Jste-li odvážní a nebojíte se vypnout mozek The White Storm by mohlo splnit svůj účel. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No. Čakal som čosí iné. Viac akcie a menej citového vydierania. Kto sa teší na kung fu. Poradím alt-ctrl-del. Kto sa teší na dobré strielačky. Už možno môže ostať pozerať. Sú tu tri menšie prestrelky, jedna jedna veľká strielačka vo finálne a jedno mega akčné divadlo v strede. Bitiek je tu pár. Ale stoja za hovno, alebo sú krátke. Za to chlapských sĺz je tu na môj vkus priveľa. Benny si mohol ten zákerný útok na emócie čiastočne odpusiť. Keby tu je len trochu menej melodrámy a viac pästných výmen, hodnotil by som snímok kladne. Takto je to rozpačité. Čo ma ale dostávalo je nezničiteľná čínska anatómia. Scéna keď dolujú z krivého policajta informácie by vyradila dve kompletné rugbyové družstvá na otras mozgu. To je ale nič. Borci očividne znesú množstvo guliek v tele, explodujúce granáty pri prdely, roztrhanie krokodýlmi. Tak tri tucty kopancov tiež nie sú problém. Proste vstanem a začnem absolútne nedôverihodnú bitku. Náboje dochádzajú zásadne keď to scénar žiada. Inak je ich v zásobníku aj pädesiat. Všetko toto by som odpustil, keby to je jasný akčný film. Ale keď toto často pôsobí ako dojímavá dráma o priateľstve zrade a špatných rozhodnutiach. 60-65% 3* ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

65% ... Nie zlé, ale také, hmmm, koncepčne nesúrodé. Ale ponúklo to aj veľa dobrého. Zo začiatku to aj vyzeralo na nejaký pekný nášup, ale postupom času sa to zhoršovalo. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Je to velká pocta "zítřkům" a je fakt, že podobné filmy tu chyběly. Benny už to nemá tak vyumělkované a víc mu to svědčí, příběh je dobrý, ale druhá polovina se jede ze žánrové povinnosti, chybí jí okamžik překvapení, nebo větší zaujetí. Film prostě vrcholí v Thajsku a to fakt neskutečným stylem a vše potom je už průměr . Vizuál i akce jsou výborně zvládlé, ale závěrečnému zúčtování by prospělo víc kinetiky a méně patosu... 80% ()

janesX 

všechny recenze uživatele

V tomto hongkongskom akčnom filme sa toho udeje tak veľa, že by to stačilo v pohode aj na dva celovečeráky. Z nich jeden by bol päťhviezdový hit, zatial čo druhá polovica by poriadne zaostávala. Vo všetkom. Škoda, akoby ten scenár násilím ktosi viacnásobne prekombinoval a predĺžil. Do polovice to bolo naozaj skvelé a ľahko sa dali odpúšťať menšie chybyčky (ako trebárs pár vysvetľovačiek, alebo drobné náhody). V druhej polke šlo takmer všetko dole vodou, bolo to už len prepálené (odseknutá ruka) a prehnané, že to skĺzlo do neuveriteľnosti kam sa to pohlo. Určite nie je škoda toľkej práce, toľkých výbuchov, prestreliek a búračiek, ale ak by film končil hociako niekedy po polovici, dal by som možno plný počet. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

White storm slibuje, alespoň papírově, pořádnou akční nálož. Tak si představte mé rozladění, když dostanu zhruba 30 minut akce a zbytek je drama o třech přátelích, policistech v utajení, zradě a pomstě :-) Tvůrci evidentně chtěli napodobit motivy z Wooových majstrštyků. Což o to, nějaké to vyhrocené chlapecké přátelství až za hrob by jsme našli. Mě jen občas přišlo, že tvůrci neodhadli míru a přepálili intenzitu a to co z toho vzejde připomíná spíše melodrama (možná trochu přeháním a někdo to viděl jinak). Jak už jsem se zmínil, akce moc nečekejte. Film má zbytečně 134 minut a jen dvě větší akční scény. Ta první (zhruba v půlce) vypadá slušně, ale je to spíše masakr. Závěrečné zúčtování ukazuje pravdu známého úsloví: když dva dělají totéž, není to totéž. Přes všechny výtky je White Storm celkem slušné řemeslo, jen mě to úplně neuspokojilo. 70% ()

Reklama

Reklama