Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

zigíš 

všechny recenze uživatele

- ´je to pravdivý príbeh´ - ´priatelu, niektoré príbehy sú až moc pravdivé, než aby je šlo zverejnit´ - takže: ad1) Michael Cuesta (Homeland) je vo forme, ktorú by som od prevážne seriálového tvorcu fakt nečakal ad2) žáner ´dobový konverzačný polit-thriller´ je pomerne ohrožený druh (!) je potešitelné, že sa mu ešte z času na čas niekto venuje (velmi silných 90%) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Film byl zručně natočený, nenašla jsem hluché místo, při kterém bych se nudila. Náš Velký bratr za Velkou louží v období studené války byl všeho schopný a bohužel klidně i zneužil pro moc vlastní obyvatelstvo. Čímž netvrdím, že druhá strana to nedělala též, jen trochu jinak. Jeremy Renner mi sednul, takže bez rozpaků čtyři hvězdy. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, ale od začátku do konce jaksi unylé a bez šťávy. Furt čekáte na to, co se začne dít, ale vše se jen rozjíždí a najednou konec. Nejzajímavější je na tom všem asi skutečnost, že aféra s Lewinskou byla zastírací manévr, mající odvést pozornost od pravdy :)) Sic možná dsle skutečné události, zpracované ale tak, že se ani tenhle film, stejně jako ona pravda, moc do povědomí nedostane. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak film o všem a o ničem. Na to, jak velké téma zpracovává, je pojat nesmírně nudně. Když to srovnám třeba se Všichni prezidentovi muži, kde se vnitřní napětí postupně graduje, a kde postavy jednají logicky s postupně odkrytými důkazy, tady mi přijde, že se hlavní postava - na to, že je investigativní novinář - chová neuvěřitelně naivně a hloupě, vůbec nepřemýšlí dopředu, a ještě se diví, že když šlápne vládě na kuří oko, že si to vypije. Slušná výprava, ale to je tak všechno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ ZNÁTE PRAVDU A ČEKÁ VÁS HLAVNÍ ROZHODNUTÍ VAŠEHO ŽIVOTA. PODĚLÍTE SE O TEN PŘÍBĚH S VEŘEJNOSTÍ?“ /// Reportér na stopě drogových čachru americký vlády, která zaplavila ulice kokainem, aby měla prachy pro Contras (že nevíš? Tak se na to vyser a pusť si animák…). Jestlipak se ty chlapče nepochybuješ na tenkým ledě … si asi řeknete. No co vám budu povídat – některý příběhy jsou až moc pravdivý na to, aby šli zveřejnit! Zajímavý (jakože zajímavý – autentický místa, jména jako Danilo Blandon …) vyprávění, který bohužel nemá takovou pointu, která by všechny informace vygradovala do hvězdnejch výšin. A taky (přiznejme si to!) – koho dneska zajímá, co CIA dělala v osumdesátejch letech ve Střední Americe. Možná jen, když se to tak sere na tom Blízkým východě… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion“, kterou v roce 1998 napsal Gary Webb, číst nemíním. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnejch událostí. 3.) Zjistím, co dělá vyspělá země, když se bojí komunismu. 3.) Thx za titule „TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Když Gary Webb (Jeremy Renner) navštíví poprvé Nikaraguu, je na jedné z ulic vidět logo telekomunikační společnosti Claro, která neexistovala až do roku 2003 a do roku 2006 se do Nikaragui ani nedostala. (Dr Lizal)
  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama