Reklama

Reklama

Jesus Christ Superstar live

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Jesus Christ Superstar Live Arena Tour
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocková klasika Jesus Christ Superstar autorů Tima Ricea a Andrewa Lloyda Webbera se vrací ke svým kořenům ve fantastickém představení natočeném ve Velké Británii v průběhu Live Arena Tour. Skvělé herecké obsazení nabízí Tima Minchina v roli Jidáše Iškariotského, Melanii C jako Máří Magdalénu, Chrise Moylese jako Heroda a Bena Forstera v roli Ježíše Krista. Proslulé písně, mezi kterými nechybí Co na tom je tak zlého (I Don’t Know How to Love Him), V zahradě getsemanské (Gethsemane), Jak ze sna procitám (Heaven on Their Minds), Vše je tak, jak má být (Everything’s Alright), Song krále Heroda (King Herod’s Song) a Superstar zazní ve strhujícím a moderním podání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to živé arénové spracovanie, to celkom funguje. Poňatie pôvodného materiálnu moderným interaktívnim spôsobom, kulisy, kostými sú fajn, no najslabším článkom projektu sú spevácke výkony, a to hlavne predstavitela Ježiša. Judáš je naopak svojou speváckou technikou najzaújimavejšiou osobou v celom dielu, ale po pravde je jediný, ktorý podáva nadpriemerný výkon. Škoda, že je herecké drevo. Prečo teda 4 hviezdy, keď sa mi to vlastne ako celok vôbec nepozdáva? Pretože ešte aj takto je to jeden z mála živých show, ktoré by sa oplatilo vidieť na živo, väčšina arénových projektov je totiž dnes na playback alebo bez dramatického jadra, a hlavne, nemá Webberovú geniálnu hudbu, ktorá to robí ešte aj takto výnimočným dielom. 75% | HD, EN DTS | ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Moderné spracovanie klasiky najklasikovatejsej v oblasti muzikálu - live show vystúpenie s vynikajúcim Judášom, priemerným Ježišom a zaujímavou Máriou Magdalénou v podaní ex-Spice Girl Melanie C .... Aj keby bolo TV spracovanie chabé (čo nie je), už len kvôli tej hudbe musím dať plný počet ! 5***** Hosana, hey sana J.C.!!! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Po hippies ve filmovém zpracování tu jsou hipsteri. Každá módní "duchovní" vlna chce mít svého Ježíše Superstar. Je to sice paradox, když z farizeju jsou kapitalisti, a to v mega kapitalistické muzikálové produkci, ale tak to je, že kapitalismus se potvrzuje a pozveda bojem proti sobě samému. A to znamená, že Ježíš musí prohrát, takže aktualizace je validní. A protože mám rád kapitalistické profesionální mainstreamove produkty, dávám čtyři. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Tenhle muzikál je geniálně napsaný. Tady jsou navíc sexy Jidáš a sexy Ježíš, Mel C nebyla jako Máří až takový krok vedle, a celkově to funguje, jen škoda autotune u Tima Minchina, který by to určitě uzpíval i bez něj. Sice mám pořád oblíbenější verze, ale tahle mě rozhodně potěšila. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšenej. Samá pozitivní překvapení: herecké i zpěvácké výkony, scéna, napětí, živá skupina - všechno to sedlo. Ježíš nebyl moula, vynikající Pilát, super Ananiáš a Mel C jako Máří Magdalena úžasná. Snad jen Kaifáš mi přišel lehce slabší. Ale to je jen taková mini-šmouha, nic neměnící na celkovém super zážitku. ()

lord.Luki 

všechny recenze uživatele

I have never before understood that the reason why Judas betrayed Jesus was because Judas was a gay who truly loved Jesus who didn't return his love back. Sad and True story :-D ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Dloooouho jsem se tomuto zpracování vyhýbal, protože z krátkých klipů na YouTube mne nezaujal ani jeden z představitelů hlavních rolí. Po zhlédnutí celého představení ale nejistotu vystřídalo nadšení. Samotný muzikál, hudba a texty, jsou samozřejmě skvělé, o tom není třeba se vůbec bavit. Moc se mi líbí přenesení do moderní doby a několik režijních nápadů, i když to stále připomíná více inscenovaný koncert, než plnohodnotné divadelní nastudování. Tim Minchin je zvláštní Jidáš, ale co nedává pěvecky, dohání herectvím nebo nějakým svým podivným charisma a energií. Mel C mě vůbec nezaujala. A "televizní" Ben Foster je pro mě pořád takovou malou záhadou, ale Ježíš v jeho podání je pro mě uvěřitelnou ikonou, která je uvnitř nejistá a smířená se svým osudem. Pěvecky však preferuji rockovější podání, které by se podle mě do této arénové show hodilo také více. Každopádně, pro fanoušky JSC nebo fanoušky muzikálu všeobecně můžu jen doporučit. Rozhodně o 200% lepší než ta "nová" filmová verze z roku 2000. ()

0sanny0 

všechny recenze uživatele

Za nedlouho se tu stejně jako u zbylých verzí tohoto muzikálu strhne diskuze srovnání jednotlivých vystoupení. Cílem mého komentáře není vyzvihovat a upřednostňovat tuto verzi oproti ostatním. Ikdyž uznávám, že je mi díky modernímu pojetí o poznání bližší. Nechci ani nijak shazovat pěvěcké obsazení. Ostatně k tomu ani není důvod. Vy, co si tu chcete "rejpnout", že někdo z obsazených byl někde "podtónem", tak si, prosím, uvědomte, že zpěv není upraven ze studia jak jsme tomu v dnešní dobbě zvyklí. Pilát vyslíchající Ježíše při raní rozcvičce s osobním trenérem, Herodes se rozhoduje o pravdivosti veřejného mínění sms hlasováním v jeho talk-show, ale tak, proč by ne? Určitě se najde mnoho příznivců, kterým se toto odvážné pojetí již tak známého příběhu bude líbit a já s hrdostí přiznávám, že patřím mezi ně! ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Děsné. Dredatí Jidáš (navíc s deppovským ksichtem) a Spice Magdalena? Ježíš, co vypadá jako mladší Bardem, díky čemuž jeho charizma atakuje záporné hodnoty? Ne, prosím, ne!!! Bizarní kombinace Pirátů z Karibiku a křížníkopotěmkinovských schodů fakt za srdce nechytne. Zlatí hipíci!!! Dva body za živou hudbu a za závěrečné setkání s ALW. ()

adamcikv 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé zpracování kultovního muzikálu "Jesus Christ Superstar" autorů Webbera a Rice. Propojení moderního světa s Kristovým příběhem je rozhodně zajímavé! Z výkonů zpěváků mě ohromil Ben Forster svým skvěle jemným hlasem Ježíše (vážně skládám hold). Naopak mě docela zklamal Tim Minchin jako Jidáš - prostě jsem čekal víc. Melanie Chisholm jako Máří Magdaléna byla po celou dobu nadprůměrně uvzdychaně skvělá a koho nepobavil Chris Moyles svým skvělým Herodem, toho považuji za suchara! :) Gerard Bentall se pro mě jako Annáš stal překvapením celé live stage verze. Velmi doporučuji shlédnout, stojí to za to. ()

Prochy84 

všechny recenze uživatele

Zpracování bylo moc hezký, ale celý to přes 2 000 let starý téma o rozpolceným chlápkovi, co ani neví, co chce, natož jak to uchopit a použít, je takový nějaký divný...;-) ()

Isuzu 

všechny recenze uživatele

Ok, tak aj ja nebudem porovnavat jednotlive verzie, len napisem, ze to bolo skvele! Velmi sa mi pacilo celkove prevedenie, kulisy, premietanie v pozadi a prekvapila ma Melanie C ako Maria Magdalena, to by som od byvalej Spice girl necakala :). A predstavitel Krista bol zvoleny rovnako dobre, aspon mne bol velmi sympaticky, rovnako aj Judas, akurat ten sem tam spieval tak "rockovo falosne", ale v konecnom dosledku mi to nevadilo. Pilat trosku vela pluval, ale chapem, prezival to :D. ()

Silnica 

všechny recenze uživatele

úterý 22:30 - "Mel C ze Spice Girls jako Máří Magdálena? hah to si kousek pustíme...", středa 0:40 - brada dolů, ústa dokořán, adrenalin jako po živém koncertě....fantastický divadelní záznam moderního pojetí klasiky, skvělý obraz, zvuk, celkové nasnímání a střih divadelního představení...tolik nápadů, opět (jako v každém zpracování) charismatický a dokonalý Jidáš...ano, ano, Bárta, Stříhavka, Basiková, ALE tohle je opravdu perla!!! ()

Yalka 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší a nejemotivnější zpracování JCS s nádhernou gradací. Update: Ještě pořád i po týdnu přemýšlím nad tím, proč se mě zrovna tahle verze JCS tak dotkla. Zřejmě poprvé jsem viděla Ježíše, který nebyl ani náznakem stylizovaný do podoby kýčovitého pouťového obrázku. V téhle verzi působí jako normální člověk. A asi proto na mě jeho utrpení, nejistota a osamění působilo tak reálně. A proto mě tak zasáhla gradace Jidášovou ironickou písní Superstar, kterou dorazil Ježíše v okamžiku jeho největší zranitelnosti. A až v úplně poslední pasáži téhle písně se Jidášovi na tváři objevily slzy, to mě úplně rozložilo na kusy. Mně se v JCS obecně postava Ježíše zdá hodně jednostranně napsaná, protože muzikál akcentuje okamžiky ze života Ježíše, kdy byl s někým ve sporu (s Jidášem, s malomocnými, s prodavači v Chrámu, s učedníky...), působí tím pádem jako tak trochu emočně nevyrovnaná osobnost. Navíc tam má Máří Magdalénu, která mu stále fouká jeho bebíčka. A pokud je tento Ježíš svým makeupem, vlasy, oblečením i hraním stylizovaný jako svatý dokonalý mesiáš, tak to vnáší od začátku do muzikálu vnitřní nekonzistenci, který mi u jiných verzí vadí. Pro mě osobně je Ben Forster v téhle produkci geniální. Jediné dva pozitivní (pozitivní ve smyslu, že nejde o konfrontaci) okamžiky, co má Ježíš v celém JCS, oba v písni Hosanna, využil do mrtě, sympaťák každým coulem. Ta prostořeká poloha, jak říká, že pokud ho velerada umlčí, tak snad bude muset mluvit kamení, je úplně nový režijní nápad, jak tuhle sloku interpretovat. Krása! Vůbec jsem zde nezmínila zbytek protagonistů z téhle verze, nicméně jsou pro mě jeden vedle druhého úžasní a zajímaví (Jidáš, Tim Minchin, je stejně geniální jako Ben Forster). Celé představení je také výborně natočeno a sestříháno (třeba píseň Superstar je díky střihu podle mě mnohem působivější, než vůbec mohla být naživo). ()

grangerova 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapuje, že zrovna verze 2012 tady má nejvyšší hodnocení. Umečený Minchin je po čase pěvecky otravný (a výrazně líp by mu sedla role Ježíše), Foster je zase totálně nevýrazný. Velký špatný potom vidím v celkové stylizaci a kostýmech - Ježíšovi stoupenci tu působí jako parta zpovykaných děcek, kterým nějaké to zatčení skoro až přejete. Vrcholem je tady asi výkon Mel C, která je královnou mezi Máří Magdalénami. Vedle verze z roku 1973 je tahle ale chudý příbuzný. ()

Delaghor 

všechny recenze uživatele

Ako velkeho fanusika povodnej verzie som to stale odkladal az kym neprisla ta spravna chvila pohody a potom uz len otvorene usta. Uzasne moderne spracovanie, kulisy, velmi sympaticke postavy a Judas. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Zpracování není špatné, ale na rozdíl od obou předešlých verzí si po dvou hodinách nikdo na výkony představitelů jednotlivých rolí ani nevzpomene. ()

terez9119 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jestli jsme všichni viděli totéž, protože kritické komentáře fakt nechápu. Moje nejoblíbenější verze vůbec. Tady není slabých výkonů, všichni jsou enormně skvělí. Webber jako exclusive producer si zjevně pohlídal úplně všechno. Nápad se stylizací je úplně geniální. Manažerská rada, Herod jako moderátor talk show (Lord or Fraud!), reportéři, apoštolové jako skupinka anarchistů. Tolik úžasných režisérských nápadů nikde jinde neuvidíte. A výkony představitelů? Fantastický Pilát, který zpívá jako by mluvil, úžasný Herod, nepřekonatelní Kaifáš s Annášem (ta souhra We need him crucified - ach). Mel C překvapila, nekňourala, zpívala čistě a syrově. Na Tima jsem si musela zvykat, ale jeho Jidáš má všechno, co má mít. Ben jako Ježíš není žádná charismatická superstar, ale chybující a pochybující člověk, navíc precizně odzpívaný. Paráda. Tahle verze nemá slabých míst, všechno šlape na sto procent. (Jo, ta česká verze měla Střihavku, Bártu a ukňouranou Basikovou, ale všichni ostatní byli ve svých rolích zoufale strašní). ()

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

Čo delí toto perfektné spracovanie od 5*? Režijné inovácie máme, netradičnú scénu a jej plné využitie tiež, hudobníci a aranžmány sú skvelé, veľkolepé spracovanie funguje, protagonisti idú až do posledného dychu... A to je možno tá slabina. Najmä v druhej polovici idú do posledného dychu, kde im opakovane zlyháva hlasová technika, sú falošne (autotune je zbytočne použitý najmä na predstaviteľovi Judáša – Tim Minchin) a emócie často pôsobia preafektovane s vonkajším efektom na diváka bez vnútorného hereckého prežitku (najviac je to zreteľné na predstaviteľovi Piláta – Alexander Hanson). Napriek malej úlohe ma dokázal o svojich kvalitách presvedčiť Michael Pickering (Peter) – spieva jednoducho, technicky presne, emócie vychádzajú zvnútra. Hlavní predstavitelia do toho jednoznačne dávajú všetko, ale keby mali lepšie vypracovanú hlasovú techniku, dokázali by to dostať na jednoznačných 5*. ()

Reklama

Reklama