Reklama

Reklama

Lidský rozměr

  • Česko Lidský rozměr v pěti kapitolách (více)
Trailer
Dánsko / Bangladéš / Čína / Nový Zéland / USA, 2012, 83 min (Alternativní 56 min)

Obsahy(1)

Jak budeme žít na této planetě, když nás brzy bude 7 miliard? Dočkáme se i gigaměst? (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet tohto dokumento o urbanizácii svetových miest "podkopalo" až moc odborne poňaté vykreslenie témy a problémov s tým súvisiacich. Pre laika to môže byť dosť metúci snímok, čo je škoda, lebo dalo sa to natočiť aj trošku záživnejšie a viac pre širšie publikum. V rámci dokumentaristiky priemerný snímok. 50 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako budovať mestá nie pre autá, ale pre ľudí. Málokde to už pochopili, ale nájdu sa také prípady, napríklad v Kodani. Dokument skáče po rôznych mestách a krajinách, vidíme náhodné ukážky, a hlavne veľa rečí občas súvisiacich s témou, občas nie. Dáva námety na zamyslenie, ale to je všetko. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* velmi poučný dokument o prolínání architektury a sociologie. Dobré příklady táhnou, tak se snad projeví nějaké aspekty i v našich městech ... i když to bych byl moc velký utopista. Provedení téměř na jedničku, navíc zajímavý natolik, že trošku nadhodnotím a dám svých 5 hvězd, abych na film nalákal víc diváků. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení volím převážně proto, že dokument je určený pro odbornější společnost. Téma k zamyšlení pro studenty architektury a architekty, kteří přihlíží zájmům klienta a ignorují pro vlastní prospěch důsledky na celek. Jan Gehl, je jeden z nejlepších urbanistů na světě a skutečně navrací města lidem. Místo aut - kola. Místo fast foodů - místní bistra... | 60% ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Od dokumentu očekávám rozdmýcháni mých mozkových závitů o pár obrátek navíc, pokud možno objektivní a smysluplné názory a v rámci možností ne moc uspávací pojetí. Zde všechny body uspěly na jedničku a navíc jsem zahlédla i navýsost sympatické lidi mluvící se zaujetím a jiskrou v oku o svém oboru a spolu s protínajícími záběry na města a hlavně lidí v nich mě i donutili zamyslet se nad mým cupitáním v uličkách a zhodnotit, jak je mé okolí uzpůsobeno pro socializaci a do jaké míry řídí růst a následnou tvář města korporace a ne lidi, co v nich opravdu živoří. Příjemná délka, vkusné zpracování, názory od odborníků, co nesedí na zadku u přednášek na univerzitě, ale chodí v ulicích se sešitkama v ruce, kde dělají čárečky o projíždějících rikšách a stojí si za délkou chodníků - prostě sympaťáci s větami hodných ne učebnice, jako spíše sbírky citátů o životě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii, Bangladéši, Číně, Dánsku, Itálii, Novém Zélandu a USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama