Reklama

Reklama

Mladý pár Perry a Gail si užívá dovolenou v Maroku. Netuší, že se tím jejich život zcela změní. Stanou se nechtěně součástí týmu britské tajné služby, který se snaží odhalit praní mafiánských peněz i zkorumpované politiky... Hlava ruské mafie, muž, který si nechává říkat Princ, hodlá v Anglii založit novou banku, která by prala peníze z trestné činnosti. Bohatí Rusové, kteří s ním spolupracují, musí převést své účty na něj. První, který tak učiní, je během krátké chvíle i s rodinou zavražděn. Perry MacKendrick, profesor poezie na univerzitě v Londýně, a jeho manželka Gail, obhájkyně, tráví dovolenou v marocké Marrákeši. Při večeři se nepohodnou a Gail odchází. Toho využije jeden z hostů restaurace, ruský boháč Dima, a pozve Perryho ke stolu, aby přišel na jiné myšlenky. Před odjezdem Perryho a Gail zpět do vlasti, požádá Dima Perryho, aby předal flash disk v Anglii tajné službě. Je totiž další na řadě, který má Princovi převést své účty, a bojí se o život své rodiny. Na disku jsou jména zkorumpovaných britských politiků a podnikatelů, kteří spolupracují s ruskou mafií. Za to chce, aby tajná služba zajistila bezpečný odjezd jeho rodiny do Londýna. Jen tak se mohou zachránit. Perry se rozhodne, že to udělá a předá disk agentovi Hectorovi, kterému se informace nezdají být dostatečné na to, aby Dimovi pomohl. Chce kromě jmen i čísla účtů. Dima je bude mít, ale až za několik dní, kdy má v Bernu převést své účty na Prince. Díky Dimovi se Hector dozví o tajné schůzce mezi britským vrcholným politikem Aubrey Longriggem a Princem v Paříži. Na vlastní oči se přesvědčí, že Dima nelže. Všichni zainteresovaní politici, kteří mají vliv na to, aby Princova banka měla šanci v Británii vzniknout, mají dostat milionové částky.
Hector se rozhodne Dimově rodině pomoci, ale musí to udělat na vlastní zodpovědnost. Jeho nadřízený mu to nedovolil. Do akce na záchranu rodiny se zapojí i Perry a Gail. Děti a Dimovu manželku se podaří před očima jejich hlídačů dostat do auta a odjet, aniž by je hlídači vypátrali. Rodinu odvezou na bezpečné místo ve francouzských Alpách. Bohužel Dimova dcera, zamilovaná do jednoho z Dimových hlídačů, prozradí, kde jsou. Netrvá dlouho a do horské chaty jsou vysláni tři zabijáci. Dva se mužům podaří zastřelit, ale třetí někam zmizel i s Dimou. Perry neváhá a jde Dimovi na pomoc. Najde ho v okamžiku, kdy se zabiják rozhodne Dimu zastřelit. Perry je rychlejší a Dimovi zachrání život. Hector se mezitím snaží v Londýně pro Dimu a jeho rodinu zařídit azyl. Poukazuje na to, že banka, kterou chce Princ zřídit, bude pračka peněz. Svolení k ochraně dostane, ale jen pod podmínkou, že Dima opravdu dodá čísla účtů a jména zkorumpovaných politiků a bankéřů. Má do Londýna přiletět helikoptérou, a pokud se jeho informace potvrdí jako správné, jeho rodina může přijet za ním. Zanedlouho poté, co vrtulník vzlétne, dojde k explozi a Dima umírá. Všechno se zdá být ztraceno. Mafie otevírá svou banku v Londýně a Aubrey Longrigg získává místo ministra. Hectorovi se podaří pro Dimovu rodinu vyjednat azyl, protože Dima zemřel, i když byl pod jeho ochranou. Perry se za Hectorem staví. Má pro něj poslední dárek od Dimy. Je to pistole. Když Perry odejde, Hector najde v pistoli malou ruličku papíru, na kterém jsou jména všech zkorumpovaných politiků a bankéřů i s čísly jejich tajných účtů ve švýcarské bance. To jsou informace, které Hector potřeboval. S těmi se mu nyní podaří odhalit Princovy pračky peněz a také odhalit Longrigga a ostatní zkorumpované politiky. (TV Prima)

(více)

Recenze (63)

verbal 

všechny recenze uživatele

No to mě poser! Po kulantním Nočním řediteli je to už druhá adaptace Lekarého narkoleptických blábolů v řadě, u které mi neusnul ani jeden had, ani jsem si v pudu sebezáchovy zoufalstvím neukousal ruku, kterou jsem si předtím přicvakl klepetama k radiátoru, abych od té zabijácké nudy v hrůze jen tak neutekl. Neeee, samozřejmě si z vás dělám lekraci, na obou končetinách už mám dávno protézy, neboť jsem si kdysi neuváženě pustil Tynkrtejlorsoldžrspáj a Nejhledanějšího muže. Blbě se s tím sice honí, ale zase můžu v jejich dutinách fickaně ukrývat mikrofilmy, motáky a rozličný kontraband a beze strachu z odhalení je pašovat do NDR! U slabikování Panamského krejčího jsem si raději vrazil do obou očí hřebíky, takže jsem už tentokrát z výše uvedených objektivních příčin nečetl předlohu, a opravdu nevím, jestli nám Jeník začal brát prášky na kompulzivní žvanivou demenci nebo to ten Alláhův výbušný scénárista přepatlal do podoby, při které jeden nechytá neodolatelnou chuť na sebemrzačení, ale tohle byl opravdu výborný staroškolský špionážní napínač. Naprosto dokonalý Stelan tu svým nordickým mačismem dokonce zcela vymazal i tu pachuť nemytého žaludu v ústech, kterou mi tam vždy zanechává jakýkoliv pohled na koženého transvestitu Emana MekŘehoře, jehož obvykle nesporné neherecké kvality tu byly navíc vytuněny účesem natolik mužně moderním, že by jej za „obskurně sodomistický“ označil i lord Bájron, právě tokající s Byšišelym, a Andrejka Pirlová by v tom studem nevyběhla ani na hajzl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Stellan jak ho neznám a byla jsem z něj úplně vedle po jeho diametrálně jiné roli v River. Ne ne, tady se nedá extra mluvit o scénáři a podobných detailech, tady se musí divák nechat pouze bavit velkou jízdou výborných herců, kafe nebo buráky k tomu a máte bezva večer. Tyhle jednohubky já můžu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když šukáš svoji studentku, neseš následky. Když pomáháš ruské mafii, je to stejný." Určitě by mě nebavilo dělat spojnici mezi ruským mafiánským účetním a britskou tajnou službou, ale kdyby se můj svět skládal pouze z výuky poezie, tak bych do toho asi šel jako Perry. A mě bavilo chlastat s Dimou dobrotu za 16.000 Euro za flašku, hrát s ním tenis a spoléhat se na britský smysl pro fair play. Taky jsem si užil nějaké to napětí a musím uznat, že boj o život patrně dokáže stmelit uvadající vztah. Jen bych poprosil autory, aby už nikdo naháněný mafiány nepoužíval svůj chytrý telefon a nevyzrazoval jim, pod kterým kamenem se schovává. Děkuji. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled dobře vypadající film, ve kterém však nic nefunguje tak jak by mělo. Úvodní klavír a táhlé záběry dávají pocit, že se bude hrát na vážnou notu a řešit se závažné věci, jenomže pak začne jedno absurdum střídat druhé. Hvězdné obsazení je tady vyloženě na oko, protože hrát moc není co, báchorky o praní peněz a zlých rusácích taky nic moc, to už jsme viděli jinde a mnohem lépe. Celé je to navíc zoufale málo napínavé a ukrutně předvídatelné. Včetně konce, resp. závěrečného zvratu. Nejhorší je však fakt, že to postrádá logiku a zdravý úsudek. Příběh se odehrává tak, že je naprosto mimu realitu, aby postavy dvou hlavních hrdinů byly ochotné zajít takhle daleko. A i když se člověk snaží přimhouřit oči, vždyť je to přece film, tak tady to opravdu bylo do nebe volající. Málo kdy takhle dobře obsazený a vypadající film se zajímavým a chytlavým tématem dopadne takhle mizerně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skromná žánrovka, místy poctivá a hlavně na začátku poměrně diváka namlsávající. Ruská mafie, britská tajná služba, manželé postavení do nezvyklých rolí. Jede v příjemném rytmu, představuje zajímavé charaktery. Jenže pak se nějak zadrhne, nepřeřadí na vyšší stupeň a v polovině člověk začne sledovat hodinky. Postavy jsou čím dál plošší, zápletka méně atraktivní. I napětí pomalu mizí, předvídatelnosti naopak přibývá. Manželský pár, který nezažívá zrovna nejzamilovanější období, by nezašel tak daleko, jak se nám tvůrci snaží namluvit. Inteligentní thriller prostě nečekejte, nějakou akční jízdu také ne. Spíš něco mezi tím. Tentokrát toho přesto bylo docela málo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

K tomuhle jsem se dostal přes Nočního recepčního a Johna le Carrého. A progres to teda není ani náhodou, protože neznat jméno autora předlohy, tipoval bych Hurvínka. Největším problém mám s tím, že tady nikomu nevěřím ani jméno. Zrádce mezi náma tím pádem určitě je, tentokrát to ale bude můj instinkt výběru dobrýho filmu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dlhej rady politicko-špionážnych mdlých snímkov, ktorý ma nebavil. Príbeh nezáživný, príliš jednoduchý a plný nudných žvatlanín o britskej politike, ruskej mafii a ekonomickom skorumpovanom systéme. Ako keby o tom ľudia už dávno nevedeli, že ten kto sa dostane ku korýtku neodolá, aby sa z neho aj nenažral. Nič objavné, a totálne zbytočné. Jediné čo ma zaujalo, bol Skarsgård s dlhými vlasmi. Podpriemer. 40/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už po niekoľkých minútach začne byť zrejmé, že toto je nižšia liga ako predošlé tri cenené Carrého adaptácie. Čo na druhú stranu nemusí byť na škodu, pokiaľ si chcete oddýchnuť a neriešiť problémy typu ako to všetko do seba zapadá a či by som si to nemal pozrieť radšej ešte raz. Len je škoda, že White svoj film za vysoko ambiciózny považuje. Pretože nie je natoľko skúsená, aby z neho dokázala urobiť niečo viac, ako iba doslovnú jednohubku s "presahom". Harris a Northam bohužiaľ dostatočne nevyužití a McGregor by už po 40-ke mal nosiť kratší zostrih. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh s celkom slušnou atmosférou a dobre hrajúcimi hercami. Dostala som viac, ako som čakala. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

McGregor vnesl do role hloubku. Svůj charakter hraje ostře se zvědavýma očima a jeho rty jsou něco mezi úsměvem a šklebem. Skarsgard vystihl tenkou hranici mezi nemilosrdnou postavou a milujícím rodinným mužem. Ale napětí je nesoudržné a příběh je uvěřitelnější v románu Johna LeCarrého než velké plátno režisérky Susann White. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená žánrovka, postavená primárně a skvělých hercích a jejich vzájemné interakci. Spíše než thriller, špionážní drama, které je pomalé ale nenudí ani nestrhne. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príklad uveriteľnosti, resp. jej zanedbateľného podielu na blábolovitosti: ruský mafián bojuje v zasneženom alpskom lese hore bez, asi len, aby bolo vidieť jeho drsné tetovania. Už mu zastrelili dvoch kolegov, tak si radšej zvolí boj holými rukami (doslova). Alebo, ako by povedal ruský gangsterský disident Stellan Skarsgård, "What The Fuck?!"... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář byl tak přitažený za pomyslné vlasy, že mu vylézaly pomyslné oči z pomyslných důlků, děj byl místy až příliš předvídatelný, ale i tak jsem se vcelku dobře bavil. Ewan McGregor zahrál velice slušně, postavu Perryho jsem mu bez problémů věřil a Stellana Skarsgarda si dokážu užít vždycky tím víc, když podává výkon jako tady. Škoda, že k hereckým výkonům nebyl i kvalitní příběh, takhle jsem musel zůstat jen u lepšího průměru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to není vůbec špatně natočené, ale má to několik kazů, které přehlédnout nejde. Předně je to ústřední dvojice McGregor-Harris. Nejde jen o nevýrazný projev obou přítomných, ale i o jejich postavy, které jsou podány strašně ploše, což je ve chvíli, kdy se okolo nich všechno točí, docela problém. Pak je tu určitá černobílost resp. v případě ruského mafiána-přeběhlíka mi chybí jakákoliv kontroverze, s čímž jsem měl trochu potíž. No a nakonec je tu nepříliš rozpracovaná linka tajné služby, která se snaží spojit ruskou mafii s britskou státní správou. Na druhou stranu je tu výtečný Skarsgard, který si jako vedlejší postava krade film pro sebe, nezklamal ani Lewis, který sice nehrál Bůh ví co, ale role mu sedla jak p*del na hrnec a pochvalu zaslouží i dialogy, které měli hlavu i patu. Nakonec jsem poměrně spokojený, ale mělo to být lepší. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptácie le Carrého románov mám radšej ako tie seriálové( the night manager ma celkom sklamal). Our kind of traitor pritom nepracuje s postavami tak u mne ako je tomu v predchádzajúcich adaptáciach a v zásade neponúka v rámci špionážneho thrilleru nič nové, ale predsa len je tu vidieť určitá myšlienková vyzretosť. Zamrzí jedna jediná vec( ústredné duo McGregor a Harris, sú skôr postavičky znázornené cez okienko povrchnosti a tie ku ktorým máme skutočný presah sú tie vedľajšie ako skvelý Skarsgard a výborný Lewis - jeho monológ na zasadaní pred papalášmi je veľmi pôsobivý. Lepší nadpriemer, s ktorého som mal ale pozitívny pocit, pretože zase raz dobro vyhralo nad zlom.. hoci sa to neobišlo bez strát. Chladnejší vizuál som uvítal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

John le Carré teď docela jede, a tak se tvůrci rozhodli, že zfilmují další jeho knihu. Ponechají podobný vizuál jako ve filmu "Jeden musí z kola ven", ubere se trochu známých jmen a ponechá se pomalejší tempo. Stellan a Ewan jsou dobří, ale ani oni nedokážou zápletku vytáhnout k něčemu víc než jen průměrnému filmu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Špionáž, mafie a peníze. 1) 45letý dlouhovlasý Ewan McGregor (Perry na dovolené s manželkou) je i ve svém věku překvapivě sexy. 2) 45letý Damian Lewis (agent MI6 Hector) působí velmi charismaticky. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Taky by se mi libilo byt vysokoskolsky vzdelana nula .. ne, pockat, to uz jsem. Ale jinak; vysokoskolsky vzdelana nula, ktera ma za manzelku superbohatou a sexy pravnicku v podobe Naomie Harris! Kdyz meli usmirovaci dovolenou v Marakesi a McGregor pak chodil na rusky megamejdany s koksem a dalsima megakundama, zdalo se to jako dobrej sen pro dlouhy mrazivy vecery. Pak se to ale zmeni ve spionazni film, kterej sice postrada jakykoliv zvraty nebo cokoliv necekanyho, ale napeti tam je a zabavnost taky. Hodne tomu pomaha i megasympaticky herecky obsazeni. Film nakonec dopadl nad ocekavani dobre a takovych 70% si zaslouzi urcite. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám,ale tohle mě těžce nebavilo...absolutně sterilní a nezáživný film,který nezachrání ani velká jména.Skarsgard s Lewisem si odvádí svoje,ale třeba McGregor s Naomie Harris jsou těžce bezkrevní.Dokoukal sem,ale s velkým sebezapřením...30% ()

Související novinky

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Reklama

Reklama