Reklama

Reklama

Queer - Série 1 (2013) (série)


Café Marais (S01E01)

(epizoda)
Česko, 2013, 26 min

Obsahy(1)

Název Le Marais pochází z francouzského slova bažina a jde o jednu z nejpůvodnějších městských částí v Paříži, ležící na severním břehu Seiny. Do původně židovské čtvrti se od osmdesátých let minulého století stěhovali gayové a otevírali tady bary, restaurace, kabarety a obchůdky.
Ve filmu se setkáme s mnoha jeho obyvateli: S ortodoxním majitelem židovského fastfoodu, mezi jehož zákazníky patří samozřejmě i gayové. S Joelem, který v Marais otevřel první známý Bar Village a prakticky tím odstartoval queer kapitolu v historii této čtvrti. Francois, který tu žije s přítelem a dvěma dcerami, si zase otevřel gay realitní kancelář, aby pomohl sehnat bydlení i těm, kteří nevypadají jako úplně průměrní Francouzi. Potkáme i Nicolase, pocházejícího z ortodoxní židovské rodiny, nebo Alexandra, uměleckého šéfa disko podniku Spyce, který podle vlastních slov zná v Marais úplně všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavé aj dobre spracované, no na 4* by som predsa dúfala v hlbšiu i širšiu sondu - nevadila by mi ani dvojnásobná dĺžka, rada pozerám dokumenty. Tak či tak slušný film, len asi nie pre homofóbov ;-) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o gay čtvrti Marais v Paříži. Gay komunita je velmi uzavřená což bylo i řečeno v dokumentu. A ani nevíte, co se v ní děje. Na ostatní nyní tlačí s coming outem. Jak říkal na jedné přednášce vynikající psycholog Jeroným Klimeš, nás muže drží ženy na sexuální uzdě. Gay ale klidně může mít tisíc partnerů za život. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10520528904-queer/213562210900001/ ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama