Reklama

Reklama

Všechny roztleskávačky zemřou

(festivalový název)
  • USA All Cheerleaders Die (více)
Trailer

Obsahy(1)

První mrtvou roztleskávačkou ve filmu je Lexi. Její tragická nehoda přijde vhod novopečené kapitánce středoškolského týmu roztleskávaček Tracy, která chodí s Lexiným bývalým přítelem, fotbalistou Terrym. Lexiyně kamarádce Maddy se ale Tracyina romance nelíbí, a proto vstoupí do družstva roztleskávaček, aby se Tracy a Terrymu pomstila. To se ale zase nelíbí Leeně, která k Maddy chová mnohem hlubší, než jen přátelské city. Ještě menší radost jí ale udělá, když Maddy a dalších několik roztleskávaček zemře při nečekaně drastickém incidentu s chlapeckým fotbalovým týmem. Leena naštěstí ovládá černou magii, takže přivede mrtvé roztleskávačky k životu. Jenže, aby se udržely při životě, musí obírat ostatní o jejich životní sílu. Tvůrce hororové morality Žena Lucky McKee tentokrát zvolil mnohem odlehčenější přístup k žánru a spolu s Chrisem Sivertsonem natočil krvavou komedii připomínající teenagerské horory z osmdesátých a devadesátých let, kde ke každé pořádné středoškolské párty patřila duchařská seance a kde se puberťáci měnili v ohyzdné zabijácké démony s gustem trhající hlavy svým někdejším kamarádům. Jejich přehlídka zábavné brutality dušičkově rozjímajícím divákům napoví, že smrt může být i velmi komickou událostí,... zvlášť když se jedná o smrt někoho jiného. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

LoL, to byla blbost. Blbost dravá, zábavná, nápaditá. Lucky McKee se prostě vyblbnul a vyblbnou se s ním i diváci, kteří na tuhle rozjívenou hru přistoupí. Já v úvodu odolával, postavy mi byly šumák, ale postupně jsem filmu propadl a nechal se prostě bavit. Vlastně úplně nejvíc mi roztleskávačky připomněly Detention od Josepha Kahna. To byla taky taková úleťácká zpatlanina všeho možného, která ani nechtěla přísně vzato dávat smysl, nýbrž si vystačila s neustálým překvapováním diváka nečekanými zvraty a nápady a všudypřítomnou reflexí sebe sama i svého popkulturního okolí. Sám po roztleskávačkách znovu asi nesáhnu, protože do mého hororovýho vkusu úplně stoprocentně nepasujou, ale třeba na sledování s pivkem a partou jsou imho jako dělaný. 7/10 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem pochyboval. Po smíšených ohlasech z Toronta jsem šel do kina bez nějakých očekávání, spíš jen abych naplnil "kvótu" hororového fanouška a nevynechal příležitost vidět na plátně. Lucky McKee ale do toho šlape hned od začátku a definitivně potvrzuje status nejpodvratnějšího amerického hororového režiséra současnosti. Tolik nápadů, uvědomělosti, pohrávání si se žánrem a nekompromisnosti se jen tak nevidí. Po Ženě i tady probleskují vážnější tóny, ale tentokrát jde hlavně o zábavu. Energické, svižné a černohumorné, McKee s kolegou do nás za minimum peněz pumpuje jednu audiovizuální bombu za druhou a ve finále nás vyplivne s příslibem pokračování (které nejspíš nikdy nepřijde). P.S. Musím poděkovat Jiřímu Flíglovi, že už několik let takhle tříbí vkus a hlavně nám dopřává vidět tyhle kousky na velkém plátně. A zapříst rozhovor s Davidem Čeňkem, potácejícím se v alkoholovém oparu (kulantně řečeno) nočními žižkovskými ulicemi byla už jen taková třešnička na dortu...P.P.S. František Novák bude tento film milovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JSI TO UDĚLALA?“ … ,,ZACHRÁNILA JSEM VÁS."... /// Měsíc v úplňku, magický kameny, síla krve… taky láska … HOLKY, JE ČAS VSTÁVAT! Dlouhej úvod se zajímavým rozuzlením! Bohužel film nakonec sklouzne do vobyčejný krávoviny, ze který je cejtit snaha vo nějakej děj, ale leze z toho hlavně efekt (nekrvavej). Spíš než horor je to holčičí Harry Potter, kterej nemůže starýho chlapa uspokojit, ani nekonečnou promenádou nahatejch roztlekávaček. (Která tam mimochodem nebyla. Ale mohly to na mě zkusit…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará sežrala nějaký svítící bonpari. 2.) Thx za titule ,,Matuush“ a ,,Nakiii“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení. Bohužel, některé scény s kamínky vypadaly jako od společnosti Walt Disney. Už jsem jen čekal, kdy se objeví Myšák Mickey. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl málem čistý průstřel nebýt krásných a sexy holek, což je vlastně i jediné, co se zde dá pochválit. Horor ze střední školy, která je tam dohromady 15 minut z celého filmu je hned první zarážející věc, hned druhá jsou velmi špatné efekty, které jsou jako z 80. let zahrnující zbytečnou CGI krev,která znechutí všechny gore fans a při samotném závěru jsem se tak styděl, že jsem se otáčel kolem dokola, zda někdo nekouká na co právě sleduji. No hrůza, děs, nuda a ostuda! Líbily se mi dvě věci a to sex na WC a neskutečná Reanin Johannink,ale to bych však spíše čekal do péčka nikoli od hororu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení berte s rezervou. Jsem dost ovlivněn těmi zařízlými kraťásky na vlnící se prdelce a podprsenkami na dobře vyplněných hrudnících. Ale dost pubertálních keců. Vy asi nejlíp uděláte, když vynecháte trailery a synopse k filmu. Obojí vám totiž vykecá až příliš důležitých informací, takže byste nemuseli být tak mile překvapeni jako já, co o filmu věděl velký kulový. McKee měl vždycky talent rozdělovat diváky na dvě skupiny, po Roztleskávačkách tuhle schopnost ještě umocní. Zatímco jedna část se bude bavit nad humorem, nápady a určitou nevypočitatelností, ta druhá bude zaručeně frflat nad překombinovaným námětem a jistou přestřeleností. Tak či onak, ACD je zajímavou variací na teen horory z 80. a 90. let, které dávaly přednost krvavé zábavě. Ale bohužel, né všem to bude vonět. (70%) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rychlé, zběsilé a hlučné, jen na příběhu se mohlo ještě zapracovat. Po hodině už mi to začínalo být totiž všechno jedno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jedno čerstvé Beverly Hills 902 10, 30 deka jemně nakrájeného těla Jennifer, 2 dl plivanců na tvůj hrob, polévková lžíce fakulty, dva snítky Harryho Pottera, špetka létajícího Čestmíra a směs různých koření, o kterých jsem v životě neslyšel. Vše naházejte do brakového hrnce, uveďte do varu bikinami a ještě teplé servírujte s digitálním krevním krémem a suchou houstičkou humoru. Dobrou chuť u Crazy Wicca Bullshit! Nevím, jestli je to na nálepku od Zdendy Pohlreicha, nicméně netuctový Femini restaurant pana McKeeho stojí za návštěvu.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Niekoľko roztlieskávačiek príde vďaka miestnym futbalovým hráčom o život, no sú starým Paganským rituálom oživené a začnú túžiť po krvi... Luckyho McKee mám rád a považujem ho za talentovaného režiséra, ktorý dokáže aj obyčajným námetom vdýchnuť osobitý (či už temný alebo odľahčený) štýl a paradoxne jediným jeho filmom, ktorý som doposiaľ nevidel je jeho prvotina "All Cheerleaders Die", ktorej remake je tu teraz. A hoci originál vyzerá na lacný (snáď zábavný) zombie gore-fest, je jasné, že do prerábky sa toho pokúsil natlačiť omnoho viac a splniť si to, čo chcel dosiahnuť pred 13 rokmi. Či sa mu to podarilo alebo nie, je asi osobitne na jeho posúdení, ale mne sa to v rámci možností páčilo, i keď snaha o sofistikovanú teenagerskú hororovú komédiu je rozporuplná a príde mi to ako slabší zárez v jeho tvorbe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Proboha, ať to není ten typický příklad „plním si svůj filmový sen a něco natočím, i když vlastně vůbec nevím, jak na to“, říkal jsem si před projekcí. Když se chce někdo vyblbnout, nemám s tím problém. Ale všeho s mírou. Když natočil Tarantino Auto zabijáka, leckomu vstávaly vlasy na hlavě. Dělal si legraci z věcí, kterých je sám součástí. Hrál si s divákem, odkazoval ke starým kinům, kde se nonstop promítaly neambiciózní série té největší béčkové břečky, jen tak mimochodem ztratil jednu taneční a velmi očekávanou scénu, kochal se detailními fetišizujícími záběry na vyzývavá ženská pozadí. Jenže když pohled na luxusní silikonová těla přestane účinkovat, musí nastoupit nějaký příběh nebo alespoň něco, čeho by se měl divák chytit (třeba takový Bitch Slap to neměl). Nemá to ani tenhle kousek. Zařízlé kraťásky jsou možná fajn, ale žít se z toho nedá. Zvlášť když se po place pohybují jen samé nesympatické a domýšlivé postavy. Chvíli se bavit můžeme, ale i příběhová přepálenost musí mít svá pravidla a meze. All Cheerleaders Die jsou jen poloprázdným výkřikem!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po tragickej, nešťastnej smrti roztlieskavačky Lexi, sa jej bývalá kamarátka Maddy snaží dostať na jej miesto. Čoraz viac sa zbližuje s kapitánkou družstva, Tracy, ktorá tesne po Lexinej smrti začala chodiť s jej priateľom, miestnou futbalovou hviezdou, Terrym. Po banálnom konflikte medzi mladým párom, nastáva ďalšia z tragédií. Auto s partiou kamarátok sa v plnej rýchlosti zrúca do potoku, pričom všetky umierajú. Krvavá hra pomsty, lovu na miestnych futbalových hráčov roztlieskavačkami, začína po rituály vzkriesenia miestnou čarodejnicou. Tak nejak som v šoku kam sa tejto priemernej teengerskej vyvražďovačke podarilo vyštverať. Priznávam, aj mne sa páčia krátke sukne a zarezané trenky po babičke, ale toto nie je horor, ktorý by si zaslúžil úroveň takmer 70%. Taký si Ja, predstavujem úplne inak. Tak si to teda zrekapitulujme. Príbeh v kombinácii s nápadom - ujde. Gore - síce pomerne slušné, ale nijak výnimočné. Navyše ho bolo málo, pramálo. Spôsob vrážd - až na "pascičky", úplne bez nápadu. Efekty - trápne. Miestami som mal pri lietaní svetieľok naozaj pocit, že sledujem Harryho Pottera. Atmosféra - priemer. Jediné čo zaujalo, bolo občasné odhalenie prdeliek, pár vtipných scén a úplne posledný záber. "Trošku" málo na horor - 50%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená teenagerská zombie komédia, niečo na štýl Tamara alebo Sorority Row (týmto som asi dosť odradil ale ja takéto môžem) a doteraz najzábavnejší McKeeho film. Srší to vtipom, nápadom, roztlieskavačky sú fajn a futbalisti natvrdlí ako správna americká mládež. Doteraz môj McKeeho top bol The Woods, The Woman bolo tiež zaujímavé, ale nebola to zrovna moja šálka kávy a May najslabšie i keď zapamätania hodné čo sa o veľa dnešnej produkcie nedá povedať. Zamrzí len, že vo filme nebol ten záber z galérie, obrážok č.4 (alebo som niečo prehliadol?). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Šílenství dát tomuto výplodu vysoký hodnocení a obhájit si to tím, že tam hrajou pěkný roštěnky... Ze začátku se mi to docela líbilo, byl jsem zvědavej, co se z toho vyvrbí, hádka v lese byla velmi dobrá, ovšem po nehodě to šlo všechno do kytek. Prostě šíleně blbej nápad, ale doufal jsem, že se ho podaří aspoň nějak zajímavě zužitkovat, ale bohužel to, co se začalo odehrávat, byla jedna velká tragédie. Měl jsem problém to vůbec dokoukat, bylo to utrpení. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Roztleskávačky, černá magie, lesbické hrátky a návrat ze záhrobí. Zombie, upíři, marjánka. Oddechový guláš na pošmourný večer jako stvořený. Zpočátku jsem měl obavy, že půjde o dlouhý taneční klip na muziku, co není zrovna moje parketa, ale v jisté chvíli nastoupily mrtvoly a už bylo fajn. Vtipné to moc není, ale krve je dosti. Snad jen škoda té digitální, přeci jen reál má své kouzlo. Asi je zbytečné psát, že z tématu se dalo vytěžit více...dalo. I přes soustavné erotické jiskření však nedojde ani na nahotu, ani na otevřený sex. Tož aspoň že krev šplouchala...Na jedno zhlédnutí dostačující. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po geniálnom The Woods veľký krok späť. Koreň problému je v scenári. Zápletka je jednak dosť dlho nejasná (mytológia nie je vysvetlená vôbec) a keď už príde, nemá veľmi spád a všetky udalostí sa odohrajú v priebehu niekoľkých hodín bez nejakej výraznejšej gradácie. Navyše do konca filmu som nevedel rozlíšiť jednotlivé postavy. A vizuál je dosť lacný (o vizuálnych efektoch ani nehovoriac). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Explózia lascívneho fetišizmu a vzorec samoúčelného mutližánrového koktailu efektne strmo znásobený v gargantuovskom vodopáde nečakané vtipného (a chutného) gore. Lesbická goth vtípkohororová romanca z dielne hravého suvérna Lucky McKeeho predvádza žiarivo pestrú paletu zvrhlo zábavných motívov a prvkov, ktoré s chuťou obmieňa a vedie k nevyhranenosti až nepredvídateľnosti paranormálnej school revenge schémy. Efekt znásobuje opulentný tematický hudobný sprievod Madsa Heltberga, ktorý odoláva stereotypu a predvádza žánrovú piruetu tvrdo melodickej lyric-techno-rock-stepovej premenlivosti (adept na nesúrodý soundtrack roka). Prevrátená rola alfasamca-zlatokopa príživníka, ktorý neznesie prehru Tomovi Williamsonovi sadla rovnako, ako ženskému osadenstvu rozhárané charaktery roztlieskavačiek. Absurdizovaný, béčkovým feelingom natvrdo pretiahnutý protipól intelektuálneho filmu výlučne venovaný chorej zábave. Mľask. 90% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám rád hororové komedie, jenže tady se mně bohužel zdálo, že jsem se často smál, i když to rozhodně nebylo zamýšlené. Béčko s odřenýma ušima říkám tomu, čemu se směju, jak je to špatný. Za první půlku dávám jednu hvězdu, za reklamu na malinký spodní prádýlko druhou a půlku za jedinou morbidní hlášku: "It supose to be cold down there, right?" Čekal jsem to lepší. 49% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tupý pokus o "vyvražďovaciu" hororovú komédiu som už dávno nevidel. V prvej polhodinke sa v podstate nič nedeje. Ženské tu vedú svoje typické teen stupídne dialógy o chlapoch a psoch, čo prirodzene otravuje. Z nudy som si takmer odhryzol prsty po druhý článok. Po hádke v lese a autonehode sa veci pohnú dopredu, vycucanie chlapíka na spôsob Múmia sa vracia (2001) mi prišlo minimálne zaujímavé a dokonca som zaznamenal aj jeden vydarený pokus o humor ("...je to tam studené, má to byť studené?..."). Zlepšenie však bolo iba chvíľkové, pretože potom sa to zvrhne na akýsi trápno-klišoidný zlepenec a pokus o akože humorné explo. A atmosféra? To je niečo, čo tento film nepozná. Jediné čoho má film vrchovato sú debilné dialógy. Skrátka ide o filmovú žumpu, na ktorú treba len čím skôr zabudnúť. Dve hviezdy za babenky, viem je to trápne hodnotiť na základe niečoho tak lacného, ale v tomto prípade sa ani inak nedá a určite sa tým nič nepokazí. 30/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film, kde by bylo pohromadě tolik hezkých holek. Některé herecké výkony sice za moc nestojí, ale na tento typ filmů nejde uplatňovat stejná měřítka jako na artovou produkci. Film jsem zhlédl na projekci naslepo, aniž bych předem tušil, na co jdu - a bylo to vcelku příjemné filmové překvapení. Mám rád tenhle typ správně pokleslé filmařiny pro otrlé diváky, proto jsem se jen pobaveně uchechtával, když se v průběhu projekce řada lidí zvedala ze sálu a předčasně odcházeli pryč. Jistě to není podívaná pro každého, ale pokud vám tento typ filmů tak jako mně sedne, není co řešit, místy je to vážně sranda. K tomu, aby to bylo dokonalé guilty pleasure, tomu ale přece jen něco chybělo, místy zábava dost drhne, a někteří herci jsou vážně hrozní. Po mém soudu by filmu pomohlo, kdyby se ještě víc odvázal a byl daleko zběsilejší, odvážnější, a míň klišoidní. UPDATE 10.9.2019 - Na druhé zhlédnutí po letech mě ta sračka už vůbec nebavila, neskutečně se to táhne, děj je krajně dementní, a ty příšerný herci tomu nasazují korunu, nejtragičtější je ten černoch, jeho děsivé neherectví ten film stahuje někam hodně hluboko (kde je ten film i bez toho). Nevím, co se mi na tom tenkrát tak líbilo. ()

Reklama

Reklama