Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob 2

  • USA I Spit on Your Grave 2
Trailer 1

Katie pracuje jako číšnice, ale chtěla by se stát modelkou. Když se dozví o možnosti nafocení castingových fotografií zdarma, neváhá a navštíví studio. To patří třem bratrům, z nichž se jeden rozhodne Katie znásilnit a za pomoci zbylých dvou i zavraždit. Násilníci ale udělají chybu a pomsta na sebe nenechá dlouho čekat... Katie je mladá číšnice, která pracuje v New Yorku a snaží se stát modelkou. V restauraci se sejde s jednou ženou z modelingové agentury. Ta jí řekne, že by si měla nechat udělat profesionální fotky, aby uspěla. Katie vidí inzerci, která propaguje studio, které profi fotky dělá zdarma. Katie se rozhodne zavolat na inzerovanou nabídku, domluví si schůzku a druhý den dopoledne přijde do studia. Tam jsou tři muži, bratři. Fotograf Ivan ji fotí, ale pak chce něco víc, jinak jí fotky zadarmo nedá. Katie se svléknout nechce a odejde.
Druhý den přijde za Katie domů George, který asistoval u focení. Omlouvá se a dá jí fotky na flash disku. Večer Katie vynese smetí a nezabouchne si dveře. V noci, když spí, se u ní objeví George. Katie je vyděšená a omráčí ho paralyzérem. George ji ale dohoní a v pokoji zbije a sváže.
Volání o pomoc uslyší její soused a kamarád. Když vejde do pokoje, George ho několikrát bodne nožem a zabije ho. Poté Katie znásilní. Pak zavolá bratrovi, aby mu pomohl, protože si uvědomil, co udělal, a neví, co s tím. Na místo přijede jeho bratr Ivan a další bratr Nicolay. Ivan chce zahladit stopy. Společně uklízejí místnost a pak Katie předávkují.
Katie se probudí kdesi ve sklepě, kde je opět znásilňována, tentokrát Nicolayem. Ve sklepě je nahá a připoutaná k trubce. Opět dostane drogy, protože ji chtějí někam převézt. Ty ale tajně vyzvrací, a když ji George chce oblékat a odpoutá ji, praští ho do hlavy a uteče. Na ulici narazí na policisty a ty ji vezmou na stanici. Zjistí, že je v Bulharsku. Na policejní stanici pak přijede žena jménem Anna a tvrdí, že vede azylový dům pro ženy, kterým se stalo něco podobného. Pak Katie veze na americkou ambasádu. Jenže ji odveze zpět do sklepa tří bratrů. Je to jejich matka... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě kupodivu přibližně na úrovni solidního prvního dílu. Jasně, film je to zbytečný, opakuje zažitou formuli rape and revenge filmů aniž by cokoli zásadního přidával atd. Jenže já od filmů (a především od hororů) nevyžaduju ani tak originalitu či formální ozvláštnění, ale prožitek. Pokud to prostě funguje, tak je vyhráno. A I Spit on Your Grave v mantinelech exploitačního subžánru funguje zatraceně dobře, a to zvlášť ve své první polovině, v níž jsem s hrdinkou opravdu soucítil. Druhá polovina je o něco slabší, ale minimálně jedna scéna mi příliš dobře také neudělala. ISOYG2 má i problematické momenty (nad realizací hrdinčina převozu jsem dumal hned), ale celkově se jedná o povedené, fungující exploitation. 7/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pokud jste film neviděli, můj komentář kvůli spoilerům nečtěte a nebo mi pak za ně nenadávejte. -- Zatímco jednička ukazuje situaci prosté party debílků, co přepadnou a znásilní slečnu, která je na venkově kvůli relaxu a klidu na práci, slečna se z toho dostane, nasere se a dá jim to pěkně zpětně sežrat, tak dvojka poukazuje na situaci obchodu s bílým masem, i když ne úplně tak doslova. Obě situace se mohou stát prakticky každému a díky tomu nemá divák větší problém se vžít do situace hlavní aktérky. I Spit on Your Grave 2 ale oproti předchozímu dílu dosti přitvrzuje co se brutality týká. Budu asi za cynika, ale první půlka se mnou vlastně vůbec nehnula a mohli jí mučit a znásilňovat jak chtěli. Přišlo mi to totiž hrozně přímočaré, kde jediným zajímavým nápadem byl elektrický obušek. Jediná scéna v první půlce, která se mi opravdu líbila, byla, když Katie prosila lidi o pomoc a všichni jí ignorovali. To byl naprosto skvělý obraz dnešní společnosti, kde valná většina hledí jen sama na sebe a ostatní jim jsou lhostejní. A asi nejcharismatičtější byla Ana. Aspoň na mne z ní charisma přímo sršelo. Sice ne pozitivní, ale sršelo. Detail, že v zavřené bedně, která je pod zemí, je, byť malé, světlo a může nasvítit hereččinu tvář, neřeším. Realizaci převozu z USA do Bulharska raději také ne. Osobně se mi druhá polovina, beru od Katiinina "vysvobození", líbila daleko více. Katie obrátila o 180° a osobně mne její postava poté nadchla. Zde totiž přichází okamžik, kde sice divák ví, že se bude mstít, ale neví jak, a to mne dokáže zvednout ze sedačky. Nemohu sice říci, že by druhá polovina byla nějaká geniální, ale nadprůměrná byla pro mne dost a díky ní mohu 4* s klidem dát. Scény Katie s farářem byly vynikající a energie z nich sálala více, než ze všech brutalit ve filmu. Lhostejnost a naprostá flegmatičnost Katie, která se v sekundě dokázala proměnit v zuřivost a agresi dravé šelmy, byla až ohromující. Netřeba se nějak více zmiňovat o stylech pomsty, které si Katie pro své trýznitele přichystala. Byly dobré, někdy až zamrazilo, ale hlavní pro mne byla Katie a její chování, za jehož zahrání si Jemma Dallender ode mne zaslouží potlesk. Nutno dodat, že postava detektiva mě víceméně štvala, ale na jeho zachování se ke Katie jsem koukal až s respektem k němu. Osobně bych první polovinu klidně zkrátil a dal větší prostor postavě Katie v druhé půlce. Myslím, že by to I Spit on Your Grave 2 pomohlo v tom, že by na něj nebylo nahlíženo jen jako na další "rape and revenge" film, který je sice povedený a dobře zvládnutý, ale dalo by mu to větší hloubku, atmosféru. Takto to na divákovi totiž podle mne skoro nic nezanechá a na film za chvilku zapomene, což je škoda a vím, že já si na něj asi nevzpomenu za čas také. Na ztracený čas si ale nemohu stěžovat, jelikož mne film bavil a za druhou polovinu trochu horší 4* dát mohu. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Téměř identické s prvním plivancem na hrob, až na několik málo rozdílů. Zastoupen je zejména feeling východní Evropy a větší procento násilí a brutality na hlavní postavě. Příběh...respektive tisícikráte viděná historka je v podstatě mdlá, až na pár výjimek. Daleko lepší práci autoři odvedli na formě, než na obsahu. Atmosféra vyniká především v podzemních chodbách a v situacích, kdy se naděje spolu se spravedlností ocitají v nedohlednu. Závěr je poněkud pohnojen, ale to je nejspíš věc názoru. První díl nabídl mnohem více. Ať už z hlediska exteriérů, hororových prvků a charakteru hlavní postavy. 60% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejlepší ze všech dosavadních Plivanců na hrob. První půlka téměř dokonalá (když teda přehlídnu záhadnej pašung človíčka), scéna v bytě holčiny naprosto bezchybná. Po zakopání se bohužel začínaj vyskytovat klasický nesmysly, ale i tak si film udržuje slušnou úroveň a vyhybá se trapnosti. Děvče hraje v první půlce úžasně realisticky, až jsem měl chvilkama strach, že jí praskne žilka, v druhý půlce malinko přehrává (tady jsi to neukoučoval, Stevene). No, kritizovat neni moc co, naopak ještě potěšilo pár odkazů na původní Flusanec. Povedenej kousek! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o zdařilé a plnohodnotné R&Rko, které předchůdcům ostudu nedělá. Ano, jedná se o jeden z nejlepších hororových kousků letošního roku. Ano, má to kvalitu a líbilo se mi to. Proč nedávám plný kotel, po kterém ISOYG2 pokukuje? Zejména z komparativního důvodu, protože ho nepovažuju, a za tím si stojím skálopevně, za lepší film než díl předchozí (remake 2010). Způsobené je to především několika scénáristickými kiksy, jejichž efekt je asi jako když nachčíš do sudu střelnýho prachu. MAXI SPOILER - Nápad s probráním se v jiné zemi je výborný, stačilo jen vyměnit pojebaný Bulharsko za Mexiko, no hned bych byl plné palbě blíž - konec SPOILERu. Dávám 80% čistě v rámci subžánru (R&R), v rámci žánru (horor) je to plnej a doporučení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Okrem Spojených štátov prebiehala väčšia časť natáčania aj v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kde je Katie (Jemma Dallender) znásilňována ve svém bytě, se díky chybnému střihu pozice nože vedle ní několikrát mění. Někdy je pod rukou násilníka, někdy vedle ruky a někdy chybí nůž úplně. (masekjc)

Reklama

Reklama