Reklama

Reklama

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 037)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorého koncept tu už bol (série Saw alebo Cube), napriek tomu sa všemožne snaží o čosi nové. Všetko je to umocnené akciou a pár zvratmi, ale nie je toho toľko, aby to udržalo moju pozornosť počas dvoch hodín, najmä ak to celé zráža na kolená podradný twilight-ovský casting. Celé herecké obsadenie teda nadmieru toporné a aj vyhrotené scény tak vyznievajú ako totálny preexponovaný gýč. Stopáž je naozaj prehnaná a počas trvania filmu sa okrem štipky (kvalitnej) akcie deje toho naozaj málo. Ak mal byť prvotný cieľ prvého filmu trilógie o budovaní vzťahu k postavám, tak si mali tvorcovia určiť priority ešte pred castingovým náborom. Každopádne nemôžem odoprieť snahu o budovanie atmosféry tajomna a mysteriózna, záverečné (ne)rozuzlenie ma tiež zaujalo a takisto dávam palec hore za zmenežovanie takéhoto snímku za "smiešnych" 30miliónov. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zlaté Hunger Games. Vědecko-fantastická zábava pro mládež se rozpíná nesympatickými směry. Z post-twilightovské éry pro teenagery se nám už několikrát udělalo solidně zle, tady se dá hovořit o lehce dospělé látce. Mladí hošani netuší, co se s nimi děje a už jsou v robinzonovském prostranství obehnaném ohromnou betonovou stěnou. Skupina nesourodých mladíků vytvořila poměrně fungující komunitu, bojí se, pěstují, přežívají, umírají, ctí pravidla. Labyrint, který na prostranství ústí, je zřejmě jedinou cestou ven. Ono velké tajemství mě nelákalo, otázky jsou bez odpovědí, citová vazba na postavy chybí, že je v téhle grupě život drsný, jsem necítil, stejně jako tíživou atmosféru. Nepulsovalo to, nevěřil jsem. Objevit se mezi bandou náctiletých bruneta s tváří Kayi Scodelario, nedospala by bez poskvrny. Akce nestrhne, palce držet nenutí, nohy jí navíc podráží zmatená kamera i střih. Místy přesto působivé, to bych zase tvůrcům křivdil, dvojka mě ovšem i tak neláká/nezajímá. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vážně nesnáším, když kamera trpí Parkinsonem. Po několika (zdánlivě nekonečných) vteřinách chaotického třasu, zběsilých střihů a snahy vnímat, čí ruka se mi to právě mihla před xichtem, který z aktérů to právě schytal a tak podobně, zkrátka rezignuji a nějakou dobu trvá, než se do děje znovu ponořím. K FILMU: Čekala jsem víc. Předlohu jsem nečetla, ale upřímně doufám, že se z toho nakonec vyklube ještě něco jiného, protože zápletka virus-mozek-testování mě opravdu, ale opravdu neuspokojila. Pominu-li nakousnutou zápletku, zbytek příběhu není špatný, jen škoda, že se jedná o updateovanou "Kostku" (motiv přeskupujícího se bludiště, "no way out", specifická skupina lidí, kteří netuší, kde jsou, proč tam jsou, ani jak se tam dostali a tak podobně). V porovnání s "Hunger Games" či "Divergencí", kteří mě, jakožto další několikadílné teenage sci-fi based on a book by *někdo*, skutečně překvapily a zaujaly, je "The Maze Runner", i přes všechna svá pozitiva (scény uvnitř bludiště, někteří herci...), neskutečně slabý a předimenzovaný. Návštěvu druhého dílu v kině si ještě rozmyslím. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut skvělých v nadprůměrné dobrodružné podívané, která působí mnohem dospěleji, než kdy producenti dovolí takovým Hunger Games. Twillightem si pusu raději ani špinit nebudu. Pro mě překvapení s hororovými prvky a kdo má rád podobné útěky z vězení neměl by zase tolik váhat nad návštěvou kina. Čert ví jaké bude pokračování, osobně bych se velmi nerad dočkal dalších Resident Evilů. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tyhle sci-fi distopie podle nejakejch YA kniznich hitu radsi nekoukam, vetsinou to je totiz vsechno stejny, hlavni hrdinove se zmitaj v nevyreseny lasce a cloveku se z toho chce blejt. Utek jsem nahodou chytil v televizi a nakonec me to zaujalo, ze jsem ho dokoukal. Dej samozrejme neni nijak komplikovanej, vicemene je jasny, co se stane, takze kdyby mel film o pul hodiny min nebo kdyz si parkrat behem filmu odbehnete na hajzl, vubec o nic neprijdete. Na druhou stranu, prostredi Labyrintu je dostatecne zajimavy, triky jsou slusny, akce skvele natocena a neni nouze ani o v ramci zanru povedeny hororovy prvky a obcas i necekany umirani. Dalsi plus je, ze tu nejde o zadnou velkou lasku, zenska tu je v podstate jedna a pro dej neni nijak zvlast dulezita a vlastne tu neni ani zadnej zaporak, vse je podrizeny uteku z labyrintu. A me to zkratka bavilo, celkove v ramci zanru rozhodne jeden z nejpovedenejsich kousku. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (20)

  • Literární předloha Jamese Dashnera je první díl úspěšné knižní trilogie trilogie, k níž vzniklo i několik prequelů. (centy009)
  • Natáčanie prebiehalo v Baton Rouge v štáte Louisiana a trvalo 60 dní, od 13. 5. do 12. 8. 2013. (Eoin)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (více)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama