Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Jako dítě Hwang Shi-Mok (Cho Seung-Woo) podstoupil operaci mozku, což způsobilo, že není schopen empatie. Nyní Hwang Shi-Mok pracuje jako státní zástupce. Je racionální, ale chladný a osamělý. Je také jedním z mála státních zástupců, kteří nejsou zapojeni do korupce. Jednoho dne se ocitne na mistě vraždy, kde potkává poručík Han Yeo-jin (Bae Doo-Na). Spolu vytvoří jedinečný tým s cílem vymýcení korupce ve státním zastupitelství a vyřešení případu sériových vražd. (Muerta)

(více)

Recenze (17)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu velmi mile překvapena. Dokonce to dopadlo i podle mého ideálně (a tak jak jsem od začátku chtěla, tím myslím postavu Lee Chang Joona). Konečně korejský seriál, který vše nevyřeší někdy kolem 13. dílu a pak se jen plácá. Všechno mělo svůj čas, scénáristicky práce s rozložením příběhu a celkového tempa vyprávění byla velmi dobře odvedena. Nemluvě o postavách – tolik rozmanitých postav, všechny ukočírované a stále se chovaly rozmanitě. Nic nebylo černobílé, všichni měli od začátku stanovenou morálku a cíle a těch se opravdu drželi. Nikdo nikam nepřebíhal. Opravdu z hlediska scénáře to bylo něco opravdu velmi dobrého, vysoce nadprůměrného. Herecké obsazení za mě bez námitek. Podle dobrého scénáře se očividně i dobře hraje a všichni věděli, jak na to. Co měli, zahráli, pochvalu si zaslouží všichni. Moc se mi líbilo, že celou dobu sledujeme jeden příběh, dochází k normální vyšetřování, hlavní postava není sólista a ví, že nemůže všechno zvládnout sám, obzvlášť když se problémy rozrostou. Chování postav dávalo smysl, zvraty v příběhu nevypadaly nastrčené jen kvůli tomu, aby se příběh měl kam dál posouvat. Jeden z nejpřirozenějších korejských seriálů, který jsem viděla. Velmi silné 4*. Třeba si to ještě rozmyslím a půjdu na pět. :-) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koreo tleskám a ještě dlouho budu. Je to korejské a přitom není. Na toto téma (korupce u státních složek, vraždy atd.) už natočili seriálů spoustu, jenomže pokaždé se našlo něco co výrazně ovlivnilo dobré prvky, což nakonec zapříčinilo, že kvalita seriálu nebyla po celou dobu konzistentní. Nicméně Secret Forest si drží konzistentní kvalitu od začátku až do konce a nabízí opravdu napínavou podívanou s nespočitatelným kvantem charismatických postav, které začínají už od Seung-woo Jo a Doo-na Bae. A to díky omezené mimice (součást role), nemohl Seung-woo Jo předvést jak skvělým hercem je. ■ Jedna ze stránek kde Korejci dlouhodobě selhávají je agresivní přenášení emocí a až na hlavní postavy časté černobílé charaktery. Jenomže tady jsou tyto charakteristiky uzamčeny na dně hluboké truhly a jen párkrát se stane, že nějaká na maličkou chviličku unikne na světlo. Opravdu žádná postava tu není odfláknutá a vykreslená minimem barev, přičemž všichni podezřelí mohou mít motiv, takže divák opravdu do poslední chvíle váhá kdo může být pachatelem. Dále jsem rád, že se u pohřbu vyvarovali hysterickým scénám a nepřiměřeného co nejhlasitějšího pláče, čímž jsem mohl vnímat emoce vycházející z probíhajících scén a neměl chuť prokopnout obrazovku. No prostě spousta milých překvapení a nesporné kvality. Navíc zde nejsou žádné zbytečné a přihlouplé zvraty s autonehodami, ztrátami paměti a podobně. A to ukončení ... ach ... koukám s otevřenou pusou. Bezesporu zatím nejlepší korejský seriál v tomto žánru, který jsem viděl. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Napínavé jak malé gatě, skvěle poskládané, výborný výběr herců. Hezky pozvolna, nikam se nespěchá, motivace postav se pomalu odhalují, proplétají se jejich vztahy. Závidím každému, kdo na to teprve bude koukat. Nemám ráda krimi seriály americké produkce, ale tohle je prostě v korejském stylu, oni umí vtáhnout do děje a vymačkat diváka jako pomeranč. A pak na konci sedíte a říkáte si, proč jste to sakra chtěli zkouknout tak rychle? A krom toho jsem si přes deset let myslela, že Jo Seung-woo je autista, když jsem ho kdysi viděla v Maratonu. Na Klasik jsem úplně zapomněla. Bae Doo-na je tu kouzelná, mnohem lepší něž v Silent Sea nebo Kingdom, je tu civilní a plná emocí. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Detektivní pleticha na téma morální integrity, plná napětí, falešných vodítek a mnohobuněčných postav, jejichž skutečné obrysy jsou odhaleny, až když je na ně zasvíceno z protiúhlu. Navzdory dramatickým twistům a nadstandardně vnímavému prokurátorovi Shi-Mokovi (hraničícího až se sherlockovskou hyperbolou), se podařilo tvůrcům udržet realistický tón a vyhnout se nelogičnostem, naopak bych řekl, že většina uzlů je po dokončení pevně dotažena. Ústřední vyšetřovací duo prokurátora a policistky, dvojice opačných (leč v tom podstatném, si velmi podobných) charakterů se opravdu povedlo, málokdy do sebe hlavní postavy hned od prvního setkání tak dobře zapadají, že je tvůrci v průběhu dvou sezón v podstatě nemusí tlačit do žádného většího charakterového vývoje. Jistě na tom mají zásluhu i charisma a herecké dovednosti obou představitelů. Ještě bych doplnil, že druhá série je o něco málo slabší a to hlavně kvůli pomalejšímu rozjezdu. Trvá to několik dílů, než (jak praví jedna postava) znovu někdo neuvážlivě vytáhne Shi-Moka, coby pomyslný nůž z šuplíku. Ubude také pár výrazných vedlejších charismatických postav z první série, které jsou nahrazeny o něco slabší sestavou. Ale i tak, obě série bezva záležitost. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších kriminálních seriálů, jaké jsem kdy viděl. Beze srandy. A to kriminálky až tak moc nemusím. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem, skvělé! Všechny postavy krásně vykreslené, a to s minimem námahy. První díly jsou vždy o hledání a mnoha nejasnostech, ale kolem poloviny se vše slije do jednoho proudu a když se ta horská dráha posledním dílem zastaví, je vím líto, že nejsou skuteční. A to jsou obě série dosti odlišné, více viz u jednotlivých z nich. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Za mě plný počet a kdyby bylo víc hvězdiček, ráda bych přidala. Chytré, napínavé (i když ne moc akční), s výbornými postavami. Hlavní postavy - prokurátor a děsnej suchar Hwang a policistka Hanová představují pro mě osobně jednu z nejlepších vyšetřovatelských dvojic nejen z korejských seriálů. Speciálně Hanová je naprostá frajerka, takovou ženskou bych chtěla mít při práci vedle sebe - chytrá, stručná, neukecaná, zároveň ale laskavá a docela srdcařka. No asi jsem se poprvé zamilovala do ženský postavy :-) Hodně se mi líbilo, že až do konce nešlo pořádně říct, kdo je vlastně ten špatnej a kdo není. A ještě pochválím hudbu. TvN prostě zase nezklamalo. ♥♥♥ ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

1. séria: Musím povedať, že na tento seriál som si zvykal celkom dlho, a to z dôvodu pomalého, resp. nevyspytateľného tempa. Zo začiatku som myslel, že to bude ázijská verzia amerických kriminálok, ale Kórejci to robia inak. Aj vďaka tomu tu bol ich typický humor, pár mierne pobláznených alebo skôr emočne hyperaktívnych postáv. Páčilo sa mi, že sa celá séria zameriavala na jeden prípad, ale že sa sústreďovala na aj na všetky okolnosti okolo neho a dôsledky z neho vyplývajúce. Postavy boli výborné a keby nemali také komplikované a podobné mená, tak by som aj menoval. Takto iba poviem že tamten a ten. Určite tento seriál stojí za pozretie. Je to jeden zo skrytých klenotov Netflixu. 8,8/10. 2. séria: Ma až tak nebavila. Bola síce opäť skvele natočená a v podstate podobná, ako tá prvá, ale to možno považujem za mínus. Nepriniesla totiž nič nové, dokonca úplne ubrala humor, tým, že postavy nepracovali spolu a každá bola na inom oddelení, tak aj chémia nefungovala tak, ako v 1. sérii. Minimálne o 6 dielov mohla byť kratšia a nič také by sa nestalo, prišlo mi to ako zbytočné naťahovanie medzi políciou a prokuratúrou. Okrem skvelého 14. dielu boli ostatné nadpriemerne výborné, ale žiaden nejako nevytŕčal. 8,2/10. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Skvěle vybudovaná kriminální zápletka s provázaností na korupci mezi státní a byznysovou sférou zájmů, která je krytá některými lidmi z prokuratury a policie. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

První setkání s korejským seriálem a hned takovým, který asi jen tak něco nepřekoná. Naprosto parádně napsané dvě sezony, z nichž ta první je celkově o něco lepší. Druhá ale zas až o tolik nezaostává - pokud překonáte poměrně nudný a chaotický úvod. Od nějaké čtvrté páté epizody až po čtrnáctou je to však opět kvalitní jízda a vlastně z celých 32 hodinových (a více) dílů jsou hluché výrazně jen ty poslední dva ve druhé sérii. Jinak se fakt není stopáže třeba bát... Vedle vymazleného scénáře, kde má odhalování střípků svůj čas, nic není uspěchané, nejsou tu HD obrázky z kamer bankomatů ani "náhodné" chyby zlodějů a všechno má navíc nakonec ve scénáři svůj důvod, to pak má dvě fantastické hlavní postavy. Chápu, že většině se líbila více policistka Hanová, ale prokurátor Hwang je dle mého názoru ten lepší z jinak perfektně vybalancovaného dua. Svůj "mámvpičismus" sice získal nechtěně a v tomhle ohledu není co závidět, na druhou stranu trochu analytický pohled na svět, navíc hraničící až s lehce autistickým memorováním veškerých detailů prostředí a dialogů i několik týdnů zpátky, je zkrátka mnohem lepší než emocionální. Už třeba proto, že lépe odhalíte padoucha v blízkém kolegovi a nemáte s tím až takový vnitřní problém. Nicméně obsazení policejní stanice nebo prokuratury jim zdatně sekunduje v obou sériích, ta první má ale výrazně více lépe vypointovaných a napsaných vedlejších postav - vyšetřovatelé pana Hwanga, mladá prokurátorka, více prostoru pro So Tong-Čeho a ambivalentní pan I. *SPOILER* Mimochodem je super, že jen tak náhodou někde uprostřed první série zazní z úst pana I nevinná poznámka, jak by se svého "otce" rád zbavil. Jako divák to přejdete a vlastně až na konci vám dojde, že tu pointu scénáristé okatě naznačili někde v polovině seriálu. *SPOLIER KONEC* Takže to máme superlativy na scénář i herce, ještě si velkou pochvalu zaslouží soundtrack a výběr lokací se mi jako Evropanovi také moc líbil. Tohle je pět jasnejch orionů a už druhý rok za sebou jsem načal fantastickým seriálem - loni Chalífát, letos Stranger. Snad budou i mé další pokusy o sblížení se s korejskými seriály na Netflixu podobně skvělé. ()

dalaman.ek

všechny recenze uživatele

Správná transkripce seriálu zní Bimileui Sup anglicky, Pimilŭi sup česky. Nevím, kde se vzalo "eo", objevuje se na více československých stránkách, ale je to jednoznačně nesprávné. Název znamená Les tajemství. Seriál je skvělý, hlavní duo prvotřídní, je radost je vidět na plátně. Občasné přehrávání a zbytečná dramatazace je několikrát iritující, ale to je prostě Korea, vlastně se to za posledních pár let zásadně posunulo k lepšímu. ()

Bolex 

všechny recenze uživatele

Docela se divím vysokému hodnocení. Seriál je rozvleklý, jména aktérů jsou pro tuzemce nezapamatovatelná, málo akce, převažuje tlachání a podivné pitvoření části herců. Snad jako sonda do exotické kultury, ovšem s otazníkem, jak objektivní ta sonda je... ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Všetko fajn, ale oznámenie „Program obsahuje productplacement“ v tomto prípade naberá na novom rozmere. To, že všetky autá v Južnej Kórei majú na prednej kapote veľké „H“ alebo jeho luxusnejšiu verziu, by som ešte ako majiteľ vozidla tejto značky rozchodil. Ako prívrženec kávovej kultúry som ale oveľa ťažšie znášal snahu presvedčiť, že nejaká sáčková žbrnda je rovnako dobrá, ako Latte od baristu. Chcem veriť tomu, že sa pri prepisovaní skriptu scenárista rozplakal, alebo sa aspoň zúfalo rozosmial. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Prvá séria mala väčší spád, druhá sa viac vliekla. Hlavní hrdinovia sa mi páčili, veľmi ku sebe pasovali,  len som až do konca dúfala v ešte užšie zblíženie. Kriminálna zápletka bola pekne prepracovaná. ()

Reklama

Reklama