Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Útěk do Divočiny pro dospívající.. a vůbec ne špatně udělaný. Vlastně se to Pennově filmu v mnoha ohledech dost podobá - kamera, střih a celkem i samotnej příběh. Testování, jestli obstojí kamarádství a jestli zabere holka, na kterou se snažím udělat dojem, k tomuhle patří. Ale proč má cenu něco podobnýho sledovat, i když jsem věkem jinde? Není to totiž trapný ani nereálný. Dialogy rodičů působí přesně tak otravně, jako tomu bývá ve skutečnosti, hlavní kluk má fajn ideály (nevim, jak to dělá, ale šklebí se taky stejně jako James Franco), nosí knír a kamarádí se s brilantním, totálně wierdow Biaggiem. Hlavně díky němu jsem se i zasmál. (Navíc tu hraje Alison Brie!) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"I don't really see myself as having a gender ... is that a problem?" --- Biaggio vážně neměl chybu. Bohužel vesměs všechno ostatní už tu chyb(k)u mělo. Předevšim takovej vizuální exhibicionismus je zvlášť u indie filmu docela napřesdržku; ten mi fakt hrubě nesedl. A "objektivně" spravedlivou třetí hvězdu "subjektivně" ubírám za zřejmě nejslizčího teen herce ever (Nick Robinson). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne snímok toho veľa zaujímavého neponúkne, aspoň nie nič, čo by divák už predtým najmenej sto krát nevidel v iných filmoch podobného razenia, no zato z The Kings of Summer sála obrovská miera pohody a dobrej nálady. Dokonca zo začiatku celkom fajn zafungoval humor, hlavne čo sa týka stretov detí s ich rodičmi a následným pocitom, že musia z domu vypadnúť no a potom samozrejme príjemne potešilo aj to chlapecké nadšenie pre dobrodružstvo. Stred snímku a koniec síce z tohto pohľadu už stratili na sile, no stále to je dosť dobré na to, aby som hodnotil nadpriemerom. 70/100 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka, co to je weird humour. 1) Výchozí situace je jasná. Rodiče jsou debilové. A protože jablko nepadá daleko od stromu, i jejich děti jdou v jejich šlápějích._____ 2) Dialogy, pravda, mají prezentovat určité vzdělání, ale o jejich duchaplnosti bych si dovolil čapkovsky s úspěchem pochybovat._____ 3) Nicméně postupně jsem si na ty mimoně (rodiče i děti) zvykl a začal si ten vskutku zvláštní humor i trochu vychutnávat._____ 4) Zajisté k tomu přispěl i fakt, že jde o tři pěkné zajíčky. Je tu 18letý Nick Robinson (hlavní postava Joe Toy), 19letý Gabriel Basso (Patrick, ten větší) a 19letý Moises Arias (Biaggio, ten malý). Jen se trochu bije realita se skutečností. Hlavní postavě má totiž být 15 let a ostatním přiměřeně, což tedy neodpovídá. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tenhle film formou vyprávění a postavami trochu připomíná materiál Wese Andersona, pokud by se držel víc při zdi a nebál se místy "zaběhnout" do vážného dramatu. Hlavní hrdinové jsou příjemně roztěkaní, nepůsobí jako profesionální herci, což jim paradoxně přidává na uvěřitelnosti, protože v jejich hereckém výkonu zůstává cosi chlapecky plachého. Každému se to určitě líbit nebude, ale za sebe mohu s klidem dát 75%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2013, kde sklidil mnoho nadšených ohlasů diváků. (Terva)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama