Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Miliardu zábavných a pravdivých scén ze života s prudícími rodiči často zpomaluje až příliš vášnivý střih a hlavně kopa nevěrohodných dialogů jak mezi dospělými, tak i puberťáky. Anebo jsem na tuhle letní indie žánrovku zrovna neměl úplně sluníčkovou náladu, taky možnost... Každopádně už špinaví, smradlaví pralidé nepochybně věděli, že pozvou-li si dva chlapi do jeskyně ženskou, bude zle! ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jeden se vždy rád přiučí něco o rasismu (Irové jsou černoši z Evropy) nebo o stavitelství (ukradená klouzačka může nahradit schodiště), ale už se toho zase nedozví tolik o dospívání ani revoltě, protože naši tábořící hoši se chovají jako by jim bylo deset...Neškodné indie, i když záškodníka Biaggia bych v lese potkal nechtěl :) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Publikum v narvaném kině kolem mě mi při projekci přišlo o poznání vstřícnější než já. Ne že bych tento film sledoval s nezájmem nebo že bych se nezasmál pár slušným fórkům, ale popravdě mě to celé spíš jen... nudilo. Snad je to mým věkovým odstupem od hlavních postav, že mi jejich problémy přišly nicotné a vzdálené, a příliš sympatií jsem si k nim nenašel. Což je zrovna u tohoto filmu dost problém, protože nějaký příběh zde hraje až druhé housle, a akcent je zde položen právě na postavy. Herecké výkony jejich představitelů mi přišly spíše slabší (zvláště Erin Moriarty je vážně strašná), a extrémně mě iritovaly ty jejich umělé fousky (protože nevěřím, že byly pravé). Pokud jde o celkové technické zpracování, hodnotím ho jako slušný řemeslný standard, který neurazí, ale ani nenadchne - osobně mám třeba pocit, že stejným stylem kamery se dneska točí většina podobné (rádoby)nezávislé produkce, a podobné filmy mi už začínají v hlavě splývat. Když si k tomu přidáte variování notoricky známých motivů (milostný trojúhelník, generační propast, hledání identity...), kterého jste zde svědkem, nemůžete se ubránit dojmu, že se vám tento film skoro jistě za chvíli spolehlivě vykouří z hlavy, protože splyne s hromadou podobných filmů, kterých jste už museli vidět mraky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné prostředí lesního domečku rozhodně nepřebilo poměrně nezáživný zbytek. Příběh o dvou frajerech, kteří si absolutně neváží toho co mají, mě za srdce ani trošku nechytil. Ani trošku tomuto pohrdání rodiči, kteří by za vás bez váhání položili život, nerozumím. Já takový naštěstí nikdy nebyl. Zasmát se zde také nebylo čemu. Až na sarkastického otce jednoho z borců snad ani tvůrci rozpohybovat bránici diváků nezamýšleli. Vlastně ani pořádně nevím, oč tvůrcům šlo. Dva znudění fagani utečou před stereotypem života do lesa a pokoušejí se žít na vlastní pěst, což vzhledem k tomu, že jsou to děti americké, by je stejně brzy čekalo. Aby to tvůrci trošičku okořenili, tak do toho vsunou jednu labilní bitch, která do nesmrtelného přátelství vnese trochu vzruchu. Ještě že se tam čas od času nachomýtne ten malý retoš, který tomu celému vakuu dodá trošku šmrnc. Jinak bych zaručeně usnul. Ostatní dva frajeři jsou hrozně otravní. Pronášená "moudra" jsou neobyčejně prázdné fráze. Film jsem musel zkouknout na dvě fáze. Nedalo se! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

erased 

všechny recenze uživatele

S ohledem na téma se přímo vybízí srovnání s letošním Mud. Na rozdíl od Nicholsova nesentimentálního návratu do klukovských let se ale zdá, jako by Kings of Summer byl naivním výletem klučiny do emocionálního světa dospělých. A postavy tomu odpovídají, tak jednoduché archetypální postavy bez vývoje by totiž člověk pohledal. S tím by ani nemuselo být nic špatně, jenže by se k tomu museli vybrat představitelé odpovídajícího věku, ne prváci na střední, kterým jsem stavění bunkru a lítání po lese s meči ani na vteřinu nevěřil. Ale vem to čert, bez srovnávání, přemýšlení a snahy pod tím vším něco najít (hlavně logiku nebo uvěřitelnost), to pozlátko pro oči i uši docela funguje a odsýpá. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2013, kde sklidil mnoho nadšených ohlasů diváků. (Terva)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama