Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Leatherface" bol filmom, ktorý si nemyslím, že niekto chcel nejako výrazne vidieť. Ja osobne som bol nalákaný len vďaka menu Lili Taylor. Preukázala sa, že vie byť aj príjemná, no súčasne aj nebezpečne desivá. A bol som zvedavý, čo do tohto filmu prinesie. Ale k nej sa ešte dostanem. Povedzme si teda, čo sa mi na filme páči. V prvom rade, sanatórium v 60-tych rokoch. Myslím si, že je presne tak špinavé, hnusné a desivé, ako by malo byť. A to aj bez toho, aby sme museli vidieť ten následný útek. Osobne poviem, že by sa mi možno viac páčilo, keby sa celý čas film držal tam. Keby z toho tvorcovia viac urobili 60s asylum slasher. Potenciál by tam bol a myslím si, že by sa to dalo aj dostatočne dobre zapracovať. Lenže tam strávime možno len 20 minút a potom sa musíme posúvať ďalej. Niektoré postavy sú dobré. Napríklad Bud za celý čas nepovie vôbec nič a mám pocit, že dokázal ukázať nejakú osobnosť. Hartman je síce tvrdý, no reálne mám pocit, že má dosť dobrý dôvod sa zblázniť a jeho pohnútky sú mi úplne jasné. Osobne si dokonca hovorím, prečo ich nezačal rad radom strieľať, keď mal možnosť? Miesto toho musel spustiť tie monológy. Alebo keď už som hovoril o tej polepšovni, tak si priznajme, že keby sa to tam celé má odohrávať a išiel by tam tie decká prenasledovať... malo by to opäť možnosti. Ale budem k filmu férový a nebudem sa ho snažiť vidieť pre to, čo by som od neho chcel, ako to, čo v skutočnosti je. Takže sa vrátime k Lili Taylor. Je tu dobrá, no podľa mňa by som si jej rád užil viac. Najmä preto, že jej meno bolo pre mňa hlavným ťahúňom. Potom si ale povedzme pravdu, že tento film je maximálne zbytočný. Nemám pocit, že by niekto chcel vedieť ako sa Leatherface stal Leatherfacom. Ale keď už to tu máme, tak si to ľudia pozrú. Nemyslím si ale, že to bol príbeh, ktorý chcel ktokoľvek vidieť. Naša hlavná hrdinka nie je zaujímavá a rovnako aj všetci čo s ňou utečú. Veľmi typické, veľmi všedné a stereotypné postavy z hororov, ktoré nemajú toho moc čo ponúknuť. A keďže sa na nich hlavne sústredíme, nemyslím si, že by to bolo zaujímavé ich sledovať. Rodina Sawyerovcov tiež nie je zaujímavá. Stereotypná rodina šialencov a zabijakov. Nič o nich nevieme, nepoznáme dôvody ich šialenstva ani nič. Proste len takí sú. A keď sú nezaujímavé postavy a príbeh, ktorý nikto nechcel, nemôžem dať filmu pozitívny rating. Ak by som mal vytýčiť ale ešte jedno pozitívum, tak krvavé scénky sú spracované celkom efektne a vyzerajú dobre. A myslím si, že ak už ľudia chceli vidieť tento film, tak najmä kvôli krvi. A je jej tu dosť. A vyzerá to dobre. Takže dám filmu ešte toto jedno plus. Nemyslím si ale, že sa k tomu niekto vráti, ani že by to spravilo dieru do sveta. A hlavne ide o úplne zbytočný film. Ak máte radi krvavý masaker v hororoch, myslím si, že je to film pre vás. Ak nie, tak by som ho osobne preskočil. Hodnotenie: C- ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nepatřil k mým extra oblíbencům, ale dvojice francouzských řezníků mě hodně lákala. Herci byli v pohodě, když došlo na masakry, tak oba tvůrci dostáli své pověsti, špinavá texaská atmosféra měla něco do sebe a tempo si film držel také solidní. Vlastně tu bylo téměř všechno dobře, ale jako celek mě to ne a ne tak úplně oslovit. Nevím čím to, ale na víc jak 65% to nevytáhnu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t mess with the Family!! Ten pocit když příjde člověk z práce domů a jako první, co udělá se podívá, co dnes vyšlo a vidí velkým LeatherFace, ten úsměv, který se vykouzlí na tváři na film, na který čekám rok je nepopsatelný. Jsem hodně rád, že tenhle Prequel dostala na starosti dvojice Bustillo and Maury, což jsou dva vynikající francouzští řezníci, kteří natočili klenot Inside a dva slušné horory Livide a Among the Living, LeatherFace je po Inside jejich nejlepší počin. LeatherFace už od úvodu zaujme hodně špinavým lookem, film opravdu působí, jako by se natočil v 60. letech a pro starý Texas já mám ohromnou slabost. Film servíruje od začátku do konce hutnou dávku poctivého Gore a kouká se na to sakra moc dobře, letos nic brutálnějšího rozhodně nevyšlo. Sex na mrtvole či sežrání za živa prasaty, to se jen tak nevidí. Potěší i šerif, který si jede podle svých pravidel, krásná Lili Taylor, hutná atmosféra s parádním soundtrackem, no jsem hodně spokojený. Duchařiny a Démoni vedle Leatherfejsa působí jako omalovánky pro děti, ta zdejší beznadějnost, špína, hnus a psychopatická rodina Sawyerů dělá z filmu velmi intenzivní zážitek. Průchod lesem v noci, křik utíkající ženy a zvuk motorovky to je nepopsatelná atmoška! Kdo podobné filmy může, ať neváhá, litovat nebude. Zbytek bude brblat. 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když už nic jiného, tak to aspoň není takové zklamání jako Texas Chainsaw 3D, ale to asi jen díky tomu, že jsem od toho už vůbec nic nečekal. Tahle série je ze všech legendárních vyvražďovaček jednoznačně nejslabší a můžete si sice myslet co chcete, ale čest jí udělal jedině Marcus Nispel v roce 2003 dost brutálním a povedeným remakem. Starší díly včetně toho prvního jsou na nulové filmařské úrovni a nikdy neměli sílu jako třeba Halloween. Tenhle prequel je spíš než platným zářezem do série pokusem o něco nového a místy mi to místo vidlácké vybíjené připomínalo Takové normální zabijáky,takže vlastně jinou, vidláckou vybíjenou. Žádná hororová atmosféra se nekoná, zvraty nefungují a jsou předvídatelné a jediné co tak stojí za zmínku jsou dobří herci, hlavně Stephen Dorff a povedené gore. Kdo doufal, že duo Francouzkých řezníku přinese do téhle zatuchlé značky svěží vítr, bude asi zklamaný. Na jedno podívání dobré, ale naprosto bez ambicí a výrazných inovací. Zapomene se na to rychleji, než si po projekci uvaříte kafe, ale aspoň to diváka nevytočí, jako stupidní zabití námětu předešlého pokusu ve 3D.50%. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama