Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Recenze (202)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nečekám od žádnýho dalšího přírůstku TCM nic vele, ale prostě tohle je v píči. Pominu-li hrstku brutálů (a nekromantiky), tak je to úplně zlý prequel s kokotskou zápletkou dětí uprchlých z nějakýho blázince, který je úplně komplet slabě obsazený bez jedinýho pořádnýho charisma. Navíc jsem asi nedával dost pozor a celou dobu trávil v domnění, že Leatherface je to tlustý opožděný hovado, nikoli nemastnej a vesměs úplně normální teenager, což je prostě od základu úplně trapně. Kdo jste neviděl, dejte si místo toho radši třeba starou dvojku, u tý jsem se nedávno potěšil. Fuj tady s tou vyhlazenou bezpohlavností totál mimo mísu, ta špinavá buranská atmosféra a kouzlo tu absolutně neexistuje. Otrávení. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kam sa to zatúlala Lili Taylor? Pre sériu zbytočné variovanie “origins” s nezaujímavým obsadením mladých tvárí a notnou dávkou lacinosti a demencie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Osvědčený úchylný Kožoxicht před kamerou, osvědčený úchylný páreček žabožroutů za kamerou, tak co se v nových trampotách nejslavnějšího lidorubce posralo, že je z toho nakonec jen slabá, téměř nebrutální a skoro neúchylná vidlácká slátanina o tom, kterak sympaťák z polepšovny k motorovce přišel? Tak především se posrala produkce, když scénáristicky svěřila osvědčenou makabrózní klasiku do rukou nějakého nezdravě ambiciózního pyjonýra (ne, není tam chyba), co má za sebou pouhopouhé dva semidebilní kraťasy a patrně tak semestr psychologie, a ten uplácal místo dalšího řádně krvavého, obskurního a tísnivého Texaského řetězopílení přiblblý a anemický Texaský útěk z pasťáku, kombinovaný se sondou do duše narušeného pubescenta, kterou mu tam patrně zaváděli přes prdel. A to divák, usedající k televizi v řeznické zástěře, s kombinačkama, vrtačkou, letlampou, sekáčkem a loskokošným koťátkem na klíně v očekávání důstojného vzrušujícího pokračování, rozhodně vidět nechtěl. Nene! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o mládí Kožené tváře, ale Bustillo s Maurym se na to zeptali za vás. Opravdu si moc nedokážu vysvětlit, proč talentované režijní duo, do nějž bylo po jejich prvotině vkládáno nemálo očekávání, vidělo jako dobrý nápad ujmout se zrovna této skomírající série. A proč do ní přispěli zrovna tímto způsobem. Jejich Leatherface není dostatečně utržený ze řetězu, aby nějak vybočil z řady obdobných, ale lepších snímků. Nicméně si film na rozdíl od posledního TCM z roku 2013 drží alespoň řemeslný standard, jakous takous atmosféru a není potopen do bažiny všeobjímající demence, takže na průměr to stačí. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $914,000▐ Len prachsprostá samoúčelná uchylárna. Kde sa chcú tvorcovia zviesť na zmesi krvavých ako že sirupových nechutností ale táto doba je už dávno preč, tadiaľto cesta nevedie. Hneď úvod naznačí v akých povrchných banálnych vodách sa bude plávať. Na moment tu máme aj pozitívny impulz, keď sa dej presunie na pôdu blázninca, kde to má záchvev lepšej výstavby deja, kedy sa to nasmeruje k ako takému napätiu, prostredie pre pravý nádych temnoty. Lenže toto vydrží asi len takých 15 minút a hneď to padne kde to má nasmerované teda do žumpy, či že ďalšia ako "hororová" zbytočnosť. /10%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně se vynořil lepší horror z těch letošních sraček. Masakr s motorovou pilou ale nikdy nezklame. Dobré herecké výkony, napětí (film jsem sledoval po půnoci, takže prima atmoška), a rozbití hlavy o kámen, byla třešnička na dortu :-) Nějak jsem nepochopil, jaký je rozdíl mezi normální a UNCENSORED +18 verzí, když obě měří 01:24? ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najočakávanejší kúsok roka - nakoľko režiséri nakrútili 2 horory, ktoré mám v Top 10. No žiaľ, na plný počet to opäť nebude. Síce súhlasím, že v rámci tohto roka sa jedná o najbrutálnejší film, ale tento rok vlastne nič brutálne ani nevyšlo, takže to nie je veľká útecha. Záverečná 15-minútovka je tip-top, potešila scéna s motorovkou, nejaká tá občasná úchyláreň a najviac ma asi zaujal soundtrack, ktorý je jedným slovom dokonalý. Na druhej strane, od týchto dvoch majstrov som čakal ešte omnoho väčšie šialenstvo. Gore je samozrejme kvalitné, ako vždy, ale nebolo ho až tak veľa, ako by som si želal. Čiže fajn, ale na riť som nepadol. Ak si dobre spomínam, časť The Beginning z 2006 bola väčší masaker. Pre istotu si dám v najbližšej dobe repete. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t mess with the Family!! Ten pocit když příjde člověk z práce domů a jako první, co udělá se podívá, co dnes vyšlo a vidí velkým LeatherFace, ten úsměv, který se vykouzlí na tváři na film, na který čekám rok je nepopsatelný. Jsem hodně rád, že tenhle Prequel dostala na starosti dvojice Bustillo and Maury, což jsou dva vynikající francouzští řezníci, kteří natočili klenot Inside a dva slušné horory Livide a Among the Living, LeatherFace je po Inside jejich nejlepší počin. LeatherFace už od úvodu zaujme hodně špinavým lookem, film opravdu působí, jako by se natočil v 60. letech a pro starý Texas já mám ohromnou slabost. Film servíruje od začátku do konce hutnou dávku poctivého Gore a kouká se na to sakra moc dobře, letos nic brutálnějšího rozhodně nevyšlo. Sex na mrtvole či sežrání za živa prasaty, to se jen tak nevidí. Potěší i šerif, který si jede podle svých pravidel, krásná Lili Taylor, hutná atmosféra s parádním soundtrackem, no jsem hodně spokojený. Duchařiny a Démoni vedle Leatherfejsa působí jako omalovánky pro děti, ta zdejší beznadějnost, špína, hnus a psychopatická rodina Sawyerů dělá z filmu velmi intenzivní zážitek. Průchod lesem v noci, křik utíkající ženy a zvuk motorovky to je nepopsatelná atmoška! Kdo podobné filmy může, ať neváhá, litovat nebude. Zbytek bude brblat. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nevyzerá na deti. Toto bol diabol.“ Mrzí ma, že nemôžem dať 80%, lebo miestami to na to má. Byť to lepšie, ide o hororovú udalosť roka. Takto o ľahko nadštandardný krvák pre hororových fanúšikov. Dať toto univerzum brutálnemu duu Bustillo/Maury bol super ťah. Film netrpí žiadnym chaotickým strihom, nepôsobí dojmom, že počas nakrúcania niečo neklapalo, že sa dodatočne vystrihlo 28 scén a narýchlo sa dotočilo 29 nových. Príbeh je príjemne jednoduchý a pozrieť sa na TCHM univerzum z pohľadu prequelu je parádny nápad. Iste, raz už to tu bolo, ale Leatherface ide ešte hlbšie do minulosti, než Počiatok z roku 2006. Dvojica drastických režisérov si nedáva servítky pred ústa, nerobí kompromisy a ide na doraz, miestami za doraz. Evidentne neboli cenzurovaní, ani inak „usmerňovaní“ a mohli si v rámci univerza robiť plus mínus všetko, čo im len napadlo. A im napadli vskutku rôzne veselosti, nechutnosti a úchyláčtiny. Neprišli o nič zo svojho naturalistického, živočíšneho, autentického, nechutného, krvavého štýlu. Akurát tentoraz majú, na rozdiel od Livide, zrozumiteľnejší scenár. Čo je dobre. Ruka v ruke s tým kráča vydarený kasting (vrátane nekompromisného šerifa Stephena Dorffa), retro atmosféra (Texas, 50. roky) a finálny twist ohľadom „pravej“ identity Leatherfacea (hoci sa musím priznať, že som čosi podobné čakal, pretože sa mi to zdalo byť celé až podozrivo jednoduché). Zaujímavé je sledovať, ako sa napriek rozkolísanej (ne)kvalite jednotlivých dielov nezabúda na starších tvorcov, takže Leatherfacea okrem nesmrteľného dua Kim Henkel/Tobe Hooper produkoval aj režisér predchádzajúcej časti John Luessenhop. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vím, že existuje série Texaskýho masakru nějakou pilou a dokonce jsem nějaký díly i viděla, což jasně dokazuje mojí lenost hovnotit každej film co mé šikmé oko kdy zhlédlo. V týhle sérii znám original, trojku (na co zas myslíte, prasata) , remake, to po něm a pak ještě tu píííčovinu kde hrála Renééé. Takže kolem a okolo vím o co jde a mám tak plný právo Vám všem sdělit své pojmy a dojmy k tomu. Pokud se mnou nebudete souhlasit, poslušně hlásím, že to mám v pitchy a beztak tomu hovno rozumíte. Tak teda - Někdo tu žvatlal, že je to letošní nejkrvavější horor to mi nepřijde jako velkej problém, když letos žádnej jinej krvák snad ještě ani nebyl, ale tak teda fajn, je to nejkrvavější horor letoška. Děj se motá kolem mládí Koženýho ksichtu a my se tak dozvíme, jak trávil pubertu, nad kým onanoval, co chtěl dělat za práci, první lásky...Kecám vole, nic z toho tam naštěstí neni. Prostě banda ementálů unikne z psychárny s jednou sexy sestřičkou a jeden z těch mamrdů je Koženka. Kterej, to je snad jasný každýmu, pokud jste se spletli, jste dementi. Jooo na Vás ukazuju, jste tupci co maj IQ zdrclýho tvarohu, jak jste si kurva mohli myslet že...no nic, Vám nepomůže ani svěcená voda a mezi spoustou blbů co tu je se beztak ztratíte. Kde jsem skončila? Jo jasně...Banda bláznů. Tak tuhle skvadru nahání šerif a vše se sune k závěrečnýmu vyvrcholení seme...ééé...příběhu na farmě Sawyerů, bo jak se jmenujou, kteří čekaj na návrat ztracenýho syna. Všichni tu opěvují výron (nebo výkon?) hérečky Lili Taylor a já absolutně nechápu proč. Ta je drsná jak hladká mouka to už mě víc zaujala ta vypatlaná bloncka s ožahlou držkou. Pořád se tam něco děje a to i když se nic neděje. Zde chválenou scénu s prasaty nejlíp pochválil Bloody - Je na píču, je tam hovno vidět a já fakt nechápu z čeho tady stříkáte. To šukání na mrtvole bylo lepší, to jsem se i udělala. Celkově lehce nadprůjemná záležitost, která patří mezi ty lepší díly série. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největší problém v názvu. Dvě třetiny filmu si s klasickým Texaským masakrem vůbec netykají a díky silné kriminální lince se blíží spíše k Zombieho Vyvržencům nebo dokonce Stoneovým Zabijákům. Páni režiséři navíc po tuhle dobu tahají diváka za fusekli, a bude jen čistě na něm, jestli to vezme s povděkem, anebo ho to nasere. Na ono ňuňánkové prostředí farmy Sawyerů tak zbude dohromady asi kolem 20 minut celkové stopáže, což pro fandy originálu bude určitě málo. Je ale zase fakt, že v závěru to pěkně šlape, les je oldschoolově nasvícenej a motorovka, na jejíž ostrej zvuk všichni nadrženě čekáte, nakonec přece jen odvede kus špinavý prácičky. No a abych byl kompletní, tak počítejte s výbornou Taylorkou, nějakou tou úchylnou šukačkou a pár gore atrakcema (mezi ně však rozhodně nepočítám tu s prasaty, protože je blbě natočená a jde v ní hovno vidět). Takže asi tak. A příště, kluci žabožrouti, bych prosil zase vlastní tvorbu! ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Texaský masakr francouzských zoufalců. Jakožto zdejší hororový expert bych se hned v úvodu komentáře mohl pochlubit svou odbornou predikcí z loňského roku, v níž se s fundovaností sobě vlastní vyjadřuji k očekávaným (ne)kvalitám snímku. Mohl, ale vzhledem ke své vyhlášené skromnosti tak neučíním (přestože se má prorocká slova ohledně tohoto odpadového braku opět do písmene naplnila). Schopnosti režisérské dvojce vykazují neúprosnou degresivní tendenci. Jejich odstrašující transformace v bezradné břídily započala prvotním zábleskem tvůrčí geniality v podobě strhujícího À l'intérieur. Uběhlo pouhých deset let a Bustillo s Maurym se zmítají ve smrtelné agonii, z které není návrátu. Po všech stránkách amatérský Leatherface uráží skutečného fanouška žánru slabomyslným scénářem se spoustou trhlin v logice chování postav, ochotnickými hereckými výkony a úplnou absencí napětí. Absolutní laik, který posuzuje kvalitu hororu výhradně optikou gore scén, možná nějakou tu hvězdu udělí. Pro všechny ostatní naprostá ztráta času. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po tom, čo boli dvaja synovia Verny Sawyerovej (Lili Taylor) odobraní z jej starostlivosti, sa im podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), ktorého ženie túžba po pomste. Verna Sawyerová vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu k nej, pretože rodina je základ. - Perfektná záležitosť a jeden z najlepších hororov roku 2017. Páni režiséri sú už dlhé roky absolútnou hororovou špičkou, a aj keď toto na ich zázrak z New French Extremity nemá, stále ide o vynikajúci horor. Fenomenálna Lili Taylor, mladé a ambiciózne herecké obsadenie, perfektné masky a nádherné kulisy vytvárajú dokopy výnimočný zážitok. Čo ma však zaujalo najviac je to, ako perfektne tvorcovia spracovali príbeh podla Eda Geina. V mojich očiach prekonáva Leatherfacea v tejto oblasti len Psycho, ale keďže je spracovanie dosť rozdielne, tento pohlad mi prišiel velmi zaujímavý a v rámci spracovaní emócií vďaka prítomnosti Lili Taylor aj reálnejší. Som velmi spokojný, aj keď plné hodnotenie nedávam, pretože viem, že títo režiséri majú na viac. Majster Tobe Hooper tam hore určite tlieska a myslím si, že toto je velmi dôstojne spracovaná pocta jemu aj pánovi Gunnarovi Hansenovi. + herečka z The Conjuring + herec z Jackals ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

U Bustilla s Maurym to kolísalo už minule pri "Among the Living", no tentoraz sa to dokolísalo nadobro. Tak nevýrazný, neosobitý a rutinný prequel k TCM by som od nich veru nečakal. Dúfam, že ich kúzlo ešte nie je nadobro preč a vrátia sa s niečím svojim. Nieže by to bolo nejaké zlé, ale ono to proste nie je moc dobré a z tých novodobých Texaských Chainsawov ma tento bavil najmenej. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se tvůrcům podařili bezchybně zachytit pouze druhotné faktory, přičemž to důležité zde od začátku pokulhává. Například zde byl mistrně zachycen guláš v hlavě jednotlivých chovanců léčebny a spolu s tím postupný propad k šílenství hlavní postavy. Naopak zlomový bod, ve které se Leatherface definitivně obrátí ke zlu je zapříčiněn snad tím nejabsurdnějším představitelným zvratem. Zcela hloupým poutem chlapců, kteří spolu vlastně nemají nic společného. Mimo to, dílo provázel vcelku ubohý příběh, bez dostatečně charismatických herců a jasně vytyčeného cíle. Syrovost tohoto díla je zároveň jeho předností i prokletím. Neboť v jednu chvíli to funguje skvěle a v dalším záběru již otáčíte oči v sloup. Mimo delikátní záběry, jedinečné vykreslení představitelného lidského zla a šílenství totiž film nic jiného nenabídne a od začátku se pohybuje pouze mezi 2-3 hvězdami. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový, brutální, zbytečný.. Přesto se rádi mrkneme. Kousky těchhle dvou úchylných pánů z Francie (Alexandre Bustillo, Julien Maury) se poměrně těžko shánějí, jejich dekádu stará prvotina Inside nicméně dokonale šokovala. Jejich přechod na americký trh si troufl vrhnout na samotný začátek jedné legendární série. Diváci, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper (zemřel letos v létě) a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, jsou s touhle rodinkou jako doma. Dozvíme se, jak se „zrodil“ Leatherface, chlapík, který porcoval, čtvrtil, děsil, honil, mlel desítky lidí, i jak poprvé poznal, co dokážou zuby žíznivé motorové pily. Mimochodem maniak v masce sešité z lidských kůží byl inspirovaný skutečnými událostmi, které v padesátých letech otřásly Wisconsinem, kde řádil vrah jménem Ed Gain. Na první rande to rozhodně nebude nejlepší výběr, každopádně to stále „omílající se“ schéma pořád baví, takže znovu sledujeme, jak se někdo schovává, utíká, dělá nelogická rozhodnutí nebo přichází o důležité části těla. Mladého masa na porážku je docela dost, nehraje úplně pitomě, tvůrci nás občas příjemně tahají za nos, jindy vymyslí na daný žánr překvapivou situaci. Žabožrouti drží standard série. Samozřejmě to celé brzy vyšumí z hlavy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial, aby z toho bol úspešný nadpriemer, tak veľmi som sa obával, že z toho bude hlboký podpriemer, až sa z toho vykľul, chvála bohu - no zároveň bohužiaľ, "iba" silný priemer. To, prečo tento snímok neprekročil svoj vlastný tieň, nech si vyhodnotí každý sám, nájde svoje vlastné dôvody, no mne proste nesadol casting. Príliš mladá vizáž podaktorých postáv, vo mne skrátka nevyvolala tie správne antipatie, čo je z pohľadu zásahu do emócií, pre mňa nemalý problém. Každopádne, tempo to má solídne, gore keď sa objaví, je zvládnuté na výbornú, nechýba ani pár úchylačin, takže z pohľadu explo žánru, sa rozhodne nejedná o žiadny "odpad". Ten je tu bohužiaľ len jeden, a má ľudskú podobu - 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1935 štát Texas zaviedol program pre ohrozené deti. V prvom roku bolo odobratých päťdesiat detí z rodín, kde trestná činnosť bola normou. Bola im daná nová identita a po prevýchove väčšina z nich bola umiestnené do opatery pestúnov. Ostatné, neprispôsobivé a degenerované boli poslané do Gormanovej polepšovne. Jedným z nich bol aj Jedidiah Sawyer z ktorého vyrátol šialený vrah "Leatherface", ktorý spáchal "Texaský masaker motorovou pilou". *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesrovnatelně lepší než předchozí 3D počin. Tedy milovníky špinavých farem tenhle snímek zřejmě zklame. Na druhou stranu obehrané téma, kdy skupinka mladistvých zabloudí k vidlákům a je postupně vykydlena, už prostě unavuje. Vzpoura v léčebně, útěk, vybílení restaurace, útěk, honička, nekrofilie...krmení prasátek...boj o život. Sympatická Lili Taylorová má vše pod kontrolou, pohledná, ale blbá Vanessa Grasseová dělá jednu botu za druhou. Motorovka a šťastný konec si zaslouží samostatnou hvězdu. Co jiného si přát, když se kladné postavy nevyskytují? Svižně natočeno, krásný les, temné smyčce, železa. Ne že by člověk většinu neočekával, ale to mi tentokrát nevadilo. I rozkošná nadsázka v restauraci, kdy po výstřelu do hlavy vytryskne téměř dvoumetrová rudá fontána, byla fajn. Z hlediska originality je téma Texaského masakru natolik vyprázdněné, že snad kromě psychologické artové studie jednoho šílence už nic překvapit nemůže. Rozhodně zábavnější, než leckterá současná buranská záležitost. ()

Reklama

Reklama