Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě si to tu pětku zaslouží jo našel bych tam maličkosti jako vlasy totálně od krve a za několik sekund jako nové u slečny, ale to jsou ty maličkosti příběh, super mohl být víc roztažený ale budiž, herci spokojenost prostředí filmu taky a to nejlepší pořádná dávka krve a brutality to se mi hodně líbilo a tady to samozřejmě musí být je jen škoda že těch části je tolik co se vzájemně přeskakují že by to chtělo už jet po sobě či uplný restart. Nechutný bylo kravská hlava na chlapcovy fuj. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po tom, čo boli dvaja synovia Verny Sawyerovej (Lili Taylor) odobraní z jej starostlivosti, sa im podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), ktorého ženie túžba po pomste. Verna Sawyerová vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu k nej, pretože rodina je základ. - Perfektná záležitosť a jeden z najlepších hororov roku 2017. Páni režiséri sú už dlhé roky absolútnou hororovou špičkou, a aj keď toto na ich zázrak z New French Extremity nemá, stále ide o vynikajúci horor. Fenomenálna Lili Taylor, mladé a ambiciózne herecké obsadenie, perfektné masky a nádherné kulisy vytvárajú dokopy výnimočný zážitok. Čo ma však zaujalo najviac je to, ako perfektne tvorcovia spracovali príbeh podla Eda Geina. V mojich očiach prekonáva Leatherfacea v tejto oblasti len Psycho, ale keďže je spracovanie dosť rozdielne, tento pohlad mi prišiel velmi zaujímavý a v rámci spracovaní emócií vďaka prítomnosti Lili Taylor aj reálnejší. Som velmi spokojný, aj keď plné hodnotenie nedávam, pretože viem, že títo režiséri majú na viac. Majster Tobe Hooper tam hore určite tlieska a myslím si, že toto je velmi dôstojne spracovaná pocta jemu aj pánovi Gunnarovi Hansenovi. + herečka z The Conjuring + herec z Jackals ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o mládí Kožené tváře, ale Bustillo s Maurym se na to zeptali za vás. Opravdu si moc nedokážu vysvětlit, proč talentované režijní duo, do nějž bylo po jejich prvotině vkládáno nemálo očekávání, vidělo jako dobrý nápad ujmout se zrovna této skomírající série. A proč do ní přispěli zrovna tímto způsobem. Jejich Leatherface není dostatečně utržený ze řetězu, aby nějak vybočil z řady obdobných, ale lepších snímků. Nicméně si film na rozdíl od posledního TCM z roku 2013 drží alespoň řemeslný standard, jakous takous atmosféru a není potopen do bažiny všeobjímající demence, takže na průměr to stačí. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jak známý zabiják ke své zálibě přišel. Maník s motorovkou se vrací, aby nám odvyprávěl svůj příběh. Nechybí kupa povedené brutality, hromada mrtvých a zvuk motorové pily. Jedná se tak o další nadprůměrný přírůstek do hororové frančízy, která odstartovala hororové orgie. Jako nejmladší bratříček ostudu určitě nedělá. Pro fanouška hororu jasná povinnost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nepatřil k mým extra oblíbencům, ale dvojice francouzských řezníků mě hodně lákala. Herci byli v pohodě, když došlo na masakry, tak oba tvůrci dostáli své pověsti, špinavá texaská atmosféra měla něco do sebe a tempo si film držel také solidní. Vlastně tu bylo téměř všechno dobře, ale jako celek mě to ne a ne tak úplně oslovit. Nevím čím to, ale na víc jak 65% to nevytáhnu. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama