Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 510)

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate 9 a 1/2 týždňa pre súčasnú generáciu. A nezabúdajme, že ani tá veľká klasika (síce o dosť lepšia) nebola bohvieakým ternom. 50 odtieňom šedi hrozne chýba tá milá debilita, kvôli ktorej som si celkom obľúbil niektoré časti Twillightu, toto je iba debilné. Prvú tretinu som mal pocit, že pozerám paródiu na daný film a nie na originál. Ale dalo si na to zvyknúť.V podstate je remeselne lepšie urobená Steelovka z ktorej nie sú odstrihnuté erotické scény. Kamera, hudba, výprava, strih a podobné veci sú úplne v poriadku a vďaka tomu to nie je až také peklo ako som sa obával.To však nie nič platné, keď musia všetci tí profíci pracovať s takto nezáživne vymyslenou a napísanou story. Najväčší problém je, že hoci je herecké duo typovo dobre vybrané a celkom sa aj snažia, vôbec nefunguje chémia medzi postavami. Nie je to romantické, vzrušujúce ani pôsobivé. Je to celé také, ehm...šedivé. Proste to nie je dobrý film. Ale aj napriek tomu nevidím dôvod na prehnanú nenávisť. Keď sa na to človek nepozerá ako na film ale ako na produkt pre svoju nenáročnú cieľovku, je to akceptovateľné. A 2-3 scény dokonca fungujú veľmi dobre. Už to v živote nechcem vidieť ale dvojke sa nebránim. Najlepšie by však bolo samozrejme na ňu najať Verhoena alebo Cronenberga, dať im voľnú ruku a vykašľať sa na cieľovku. Tak či tak to bude obrovský hit. 4/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se nemiluju, já šukám. Tvrdě." Tak už to bývá u bohatých byznysmenů, kteří si mezi tvrdou prací, kterou představuje hypnotizování monitoru, najdou čas na kadeřníka, posilovnu, letecké zkoušky, hraní na klavír a samozřejmě na Hernu. Vždyť, kdo si hraje nezlobí a pan Grey si hraje rád. Jsem si jistý, že 90% žen by si s ním hrálo s chutí a skoro 1% by to i přiznalo, ale pan Dokonalý si k hraní našel prapodivnou trubku, která mu kazí hru a mně celkový dojem. Já bych skutečně uvítal, kdyby mezi těmi dvěma k "něčemu" došlo. Místo toho jsem sledoval hroutícího se byznysmena, který měl k Dominantovi daleko asi jako já k hezounovi a slečnu Steeleovou, která pro svou roli Podřízené neměla absolutně žádnou vlohu. Zkrátka, když je plná místnost pout, bičů, masek a řetězů, tak by z toho nemělo vylézt ani deset odstínů nudy, natož padesát. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Frajer za znění popových cajdáků dobývá pipinu, aby jí mohl řádně nasekat, načež ona odhaluje šokující pointu: jauvajs, ono to bolí! Dvě hodiny menstruačně červené knihovny, jejíž eroticky-společenská umělohmotnost a cílenost na nadržené fanynky je tak zřejmá, až je vlastně zhola zbytečné, aby na film kdokoliv jiný chodil. Sice ho natočila ženská, která souloží s Kick-assem, ovšem v tomhle případě dostává výprask především divák. Vzrušující a smyslné zhruba stejně, jako roční výpis penzijního spoření. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Neumím si představit, jak strašlivá je předloha, protože číst porno mně přijde rozhodně ulítlejší než ho třeba natáčet. Film u mě ale vlastně uspěl, protože jak jsem do minulého týdne mučednické hrátky na seznamu "Co bych rád prubnul" neměl, tak teď jsou docela vysoko. Erotičnost skryla naprostou nezajímavost všeho ostatního, jen teda místo Dakoty bych si tam uměl představit dáááleko větší kostičku. Pro místní experty mám jedno drápnutí, že by možná neškodilo nejdřív vědět, co to ten sex vlastně je, než půjdete do kina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Panna a úchyl. On ji toho zbaví lusknutím prstu, ona celou dobu doufá, že toho prince na bílém koni, co používá jezdecký bičík na něco jiného než lichokopytníky, změní. Make Love / Fuck Hard. Božínku, to je dilema! Nicméně neždímejte zbůhdarma kapesníky, ti dva nakonec určitě pochopí, že partnerský vztah je o kompromisech. Jo a pak tam byly nějaké větroně, drahá auta, výlety vrtulníkem, připomínkování smluv a romantické BDSM… Film komentovat nebudu, jen dodám, že se tvůrci vypořádali s literárním hypem pětiletky jen s malou ztrátou důstojnosti a že podlehnout utopickým fantaziím lze tisíci jinými způsoby. Vkus velí, že už nakladatel měl po přečtení první knihy naléhavě řvát směrem k E.L.James: „Red! Red! Red!“, ale ruku na peněženku, proč by to dělal? Fifty $hades of Green. Nic víc, nic míň… ()

Galerie (91)

Zajímavosti (76)

  • Film si za prvý víkend nenechalo v slovenských kinách ujsť rekordných 108 094 divákov, ktorí v kasách nechali celkovo 545 105 eur. Zaradili ho tak na prvé miesto v návštevnosti aj v tržbách v histórii Slovenska. Rekord dovtedy držala snímka Twilight sága: Úsvit - 2. časť (2012), ktorú si v kinách počas prvého víkendu pozrelo 94 197 divákov. (Zdroj: Barracuda Movie)
  • V mnoha scénách je vidět, jak si Christian (Jamie Dornan) a Anastasia (Dakota Johnson) posílají textové zprávy. Christian používá iPhone, který podporuje vzájemnou komunikaci Apple zařízení přes tzv. iMessage, což se pozná podle modré barvy bublin v textovkách. Nicméně Anastasia používá telefon od LG, který iMessage nepodporuje. (FojtikDesign)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama