Reklama

Reklama

Legendy staré Prahy

(seriál)
  • angličtina Old Prague Legends
Trailer

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly... (Muvi)

(více)

Recenze (51)

vander19 

všechny recenze uživatele

Krásne spracované príbehy. Jemná hra tieňov v štýle japonských divadiel z 19. storočia. Príbehy sú jemne hororové a na druhej strane poučné. Je to fakt pecka a len škoda, že som nevidel viac častí. Mne ako cudzincovi sa to tak pozdávalo, že premýšľam cez leto nad návštevou Prahy vidieť tie miesta na vlastné oči. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo, když Hermiona vyprávěla příběh tří bratří a třech relikviích smrtí. Jak jednoduchou ale velmi atmosférickou animací, tak příjemným vypravěčem a sílou příběhu. Za mě super počin! ()

Samuel94 

všechny recenze uživatele

Úžasná věc zachycující Prahu, jak žádný snímek předtím. Vše perfektně naanimované, zestručněné, skvělá střihová skladba. Pro mě 10/10. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Videných 12 dielov. Niektoré boli lepšie, niektoré slabšie. Neviem prečo ale najviac ma zaujal príbeh o čertových kameňoch na vyšehrade pri kostole. Raz by som si ich tam určite šiel z chuti očuchať (lol). ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Miluju tuhle animaci. Podobná byla i v Harry Potterovi při povídce o Relikviích smrti. Je to velmi působivé. :) A člověk se i dozví něco nového (starého). :) ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá čistá animace a krátké stručně podané zhruba čtyřminutové příběhy. Příjemná poučná oddychovka pro děti i dospělé. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou zatím tři legendy, takže chválihodné komentáře tak nějak nejsou na místě. Přesto však se zatím jedná o vydařené dílko s poutavou animací s perfektním časem, kteří autoři využili pro to důležité bez zbytečného natahování, takže divák určitě neusne, jak to bývá u podobných pokusů. Uvidíme, co bude dál, legend je jako máku a nám nezbývá nic jiného, než čekat na další díl a doufat, že tvůrci seriálu neztratí chuť a nenechají se opít chlebem, aby tento výtvor zbytečně nestrádal na svých vysokých kvalitách. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Pro běžného českého diváka možná terno, světově však podprůměr. Vypravěč příšerný, ten hlas se k tomuto naprosto nehodí. Animace sice ucházející ale nijak výjimečná. Tenhle styl používají lidé i na týdenní bázi na YouTube, jelikož tvorba je nesrovnatelně snazší oproti plnohodnotné, ručně dělané animaci, kterou jsme v Česku tradičně měli na slušné úrovni. Za mě zbytečná blbost vhodná tak možná na miniobrazovky v MHD. Na podobné téma je dokonalé Fimfárum nebo zčásti i Kozí Příběh, obojí s mnohem hezčí grafikou a lepšími vypravěči. 1/5 ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Bylo to fajn, až na ty titulky po každém příběhu, to mě hodně otrávilo. Jinak se mi líbila víc než polovina legend a samozřejmě nejvíc ta o Faustovi. Dávám 4* ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

To grafické spracovanie je geniálne. Klobúk dole pred tým, kto to vymyslel. Niektoré legendy som už poznal, niektoré mi boli nové, no úžasné, čo ukrýva také mesto, ako je Praha. A to nehovorím o jej pamiatkach. Dúfam, že tento projekt bude pokračovať aj naďalej. ()

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Som rada, že niesom sama a tiež zdieľam názor, že vyprávačské tempo bolo šialene rýchle. Jediný poklesok. Chýbal mi pútavý rozhlasový prednes. Animácia však krásna a tienisté obrysy podnecujú aj divákovu predstavivosť. Inak sa mi tento počin veľmi zamlouval. Teraz už budem kráčať Prahou s iným pohľadom. Tento animovaný film môže priniesť aj zahraničným divákom trocha tajomna tuzemských poviedok, poverčivosti a zázrakov. Sama som si spomenula na pripovidky starých rodičov, ktorí vyrastali v ešte temných časoch bez elektriny. Alebo aj kolegyňa mi spomenula príhody pri ktorých naskakoval mráz po chrbte, keďže to boli zvláštnosti, poverčivosti, ktoré vraj fungovali a ľudia sa tým riadili. (napr. Keď kuvik zakuvika) inak neviem prečo sú európske poviedky také temné 🤔 síce v porovnaní s Japoncami sme asi až na druhom mieste.  .  Každopádne pri tejto poviedke som si dokázala živo predstaviť temnotu tej doby, bez svetla ani nečudo, že ľudia verili takým veciam. Pri chlebových črievičkách som kontext  vnímala asi tiež inak, autentickejšie než  zahraničný divák. Prečo chlebové črievičky boli taká bezbožnosť? Ja som v takej tradícii vyrastala keď starí rodičia vždy pri čerstvo zakúpenom chlebe naň urobili znak kríža pre požehnanie a ako znak úcty, vďačnosti. Tiež som to nejak pochytila, hoc pre nich v tej dobe keď boli deťmi, to muselo byť ešte intenzívnejšie keďže kedysi chlieb bol ich obživou, žiaden obchod, iba produkt ich rúk. Aj preto odovzdávali vďaku a nádej Bohu aby im zabezpečil dobrú úrodu a prežili. Určite si ctili všetkého oveľa viac ako my dnes, keďže boli na to odkázaní. Zaujímavá bola interpretácia náväznosti činov a následkov spoločnosti ako celku. Napriek tomu, že dnes je v popredí individualizmus stále to je kolobeh, reťazec kolektívneho života. . Zaujímavé boli aj rozhodnutia jednotlivých postáv, keďže z dlhodobého hľadiska do historického kontextu boli fakt márne a zbytočné. Všetko sa pominulo a nakoniec na tom nezáležalo z celkového pohľadu, iba čo to prinieslo akúsi škodu niekomu. Samozrejme v danej situácii to asi pôsobilo na určitých ľudí ako prelomový moment. Každopádne bolo pekné preniesť sa do doby kedy sa budovalo nie len nicilo aby sa to mohlo prestavať na niečo iné, aktuálne. Budovalo sa niečo večné, historické, a najmä vzácne. Dnes je to len pozlátko pre zárobok, konzum. Všetko sa recykluje, bohužiaľ aj diela, ktoré by si zaslúžili viac pozornosti. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování nejslavnějších pražských legend. Koncept vyprávění je poněkud jednodušší a mohl by obsahovat rozbor ponaučení, nicméně forma je velmi příjemná, oddechová a nenucená. Seriál je vhodný především pro děti a ty, kteří chtějí získat aspoň povrchovou znalost těchto příběhů. Animace je originální a velmi příjemná. Mým oblíbeným dílem je "O Faustově domě" a "O neviňátku na Karlově mostě". Oba příběhy jsou detailněji rozebrány a citlivě pojaty. ()

theFtip 

všechny recenze uživatele

Pěkná, jednoduchá animace a celkové zpracování, bez jakýchkoliv zbytečností. Zatím jsem viděl všechny 4 díly a doufám, že tvůrci seženou dostatek financí na další díly. ()

Reklama

Reklama