Reklama

Reklama

Legendy staré Prahy

(seriál)
  • angličtina Old Prague Legends
Trailer

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly... (Muvi)

(více)

Recenze (51)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Animace je velmi fajn, příjemně jednoduchá, ale hravá a zajímavá - ideální kombinace. Ta ovšem nenastala u slovního doprovodu, protože ten není nic jiného, než jen čtení textu ala rozhlasová hra, což mě u animovaného filmu dokáže celkem naštvat - ony pak ty hezké obrázky jako doprovod vůbec nejsou potřeba... A ani dabing není tak dobrý, jak by bylo hodno, neb je zapotřebí dabéra s charismatem a schopností zaujmout, když už má filmek stát na něm. Budu tvůrcům držet ploutve, ať seženou dostatečný bakšiš na dokončení projektu, kéž by přispěla Praha - tohle je totiž ideální prodávat turistům na dvd. A já bych si určitě koupil taky, ta animace za to stojí. PS: až vydají tvůrci víc dílů, asi přidám hvězdičku navrch, takhle jen za průměr ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kolik verzí vlastně existuje, já jsem viděl 50minutovou na Netflixu a musím jít trochu proti proudu s názorem, že pověstí mohlo být klidně zpracováno méně, jen kdyby byly delší. Takhle jsem totiž viděl dvanáct ani ne pětiminutových příběhů, z nichž jen u několika jsem neměl pocit, že končí předčasně a že mi stihly říct i něco jiného než že v Praze prý straší. Nejlepší byly asi příběhy O Faustově domě, O lásce na zámeckých schodech nebo O čertových kamenech, řadě ostatních jako by chyběla pointa nebo rovnou pokračování (třeba na konci dílu s orlojem si může dejme tomu cizinec myslet, že žádný orloj už neexistuje, nefunguje a kdo ví, jestli někdy vůbec existoval a fungoval). Moc tomu nepomáhá ani necharismatický vypravěč. Zato animace, ta je přímo krásná a především díky ní měly i ty slabší kousky atmosféru. Tři a půl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No vida, i u nás se dá vytvořit nápaditý, a navíc divácky vděčný, animák s výborným výtvarným zpracováním. Jen ten hlas vypravěče mi tam moc nesednul. Snad se prachy na další díly seženou co nejdříve. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Asi chápu, že nejsem věková cílovka. Na druhou stranu jsem žánrová cílová skupina určitě. Pověsti, příběhy a báje mám moc rád. Tady jsem ale narazil. Osobně jsem si přišel jako by mi někdo otáčel listy obrázkové knížky a na každé stránce přečetl tři řádky. Vyprávění není 2x zábavné, povídky jsou strašně krátké. Připomínalo mi to večerníček. Jen možná pro 10ti leté a starší. Jenže tyhle děti by asi nejspíš nebavila animace. Tu jedinou pochválím, protože v rámci rozpočtu je určitě fajn. Ještě jednou se vrátím k délce povídek. Tenhle formát by se hodil třeba na prohlídkách hradů nebo míst , kterých se týká. Ovšem mě jako diváka nedokáže pořádně zaujmout. Než jsem se do nějakého příběhu dostal, už běžel úvod k dalšímu. A jak píše jeden z kolegů v komentáři, vlastně téměř vše končí tím, že v Praze straší... Za animace dám 40 procent. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál o pověstech staré Prahy, který hravě strčí do kapsy všechny animované, nákladné projekty za posledních několik let. Toto má v sobě vše: Nádech historie, atmosféru, dojemné příběhy i příjemný vypravěčský hlas. Jestli tedy jste se s projektem Legendy staré Prahy ještě nesetkali, určitě tuto chybu napravte a podívejte se alespoň na jeden díl. Rozhodně se do toho pak doslova zažerete. 90% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Viem že existuje viac verzii, ja som videl tú od Netflixu (50 min). Najviac ma zaujala animácia ktorá absolútne vyhrávala nad obsahom. Väčšina epizód je celkom fajn, asi tak 3 mi prišli úplne bezchybné, mrazivé a so skvelou až hororovou atmosférou. Na druhú stranu našiel som ich aj pár (asi tak 3,4) ktoré ma nebavili že vôbec. Ku koncu mi liezol na nervy rozprávač ktorý akoby začal opakovať rovnaké repliky. Legendy starej Prahy sú vďaka animácií a optimálnej dĺžke záležitosť aspoň na jedno pozretie. Medzi výnimočné seriály ale nepatria. 6/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nebýt mého včerejšího brouzdání po Netflixu, tak se nejspíš ještě pekelně dlouho nedozvím o tomto ohromně pozoruhodném kresleném seriálu o nejdůležitějších, nejen pražských, ale hlavně českých legendách, které jako vedlejší, ale stále velmi důležité sloupy podpírají naši historii. O množství z nich jsem doposud ani neslyšel a až se po pandemii zase podívám do Prahy, tak určitě některé ze zmíněných míst navštívím. ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Je bezesporu chvályhodné, že se v dnešní době čeští tvůrci rozhodli pustit do tématu staropražských pověstí. Největší předností tohoto počinu je bezesporu animace, která není dokonalá, ale bezesporu tu vystihuje atmosféru a ducha Prahy. Těším se na další díly, a přeji tvůrcům mnoho úspěchů do budoucna. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Nádherné zpracování pověstí. Jednoduchá animace je velmi efektní a každý díl zatím přetéká atmosférou. Za díl "O neviňátkách z židovského hřbitova" je pátá hvězda. Mrazilo mě. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál s velmi zajímavou jednoduchou grafikou, vytvářející poutavou atmosféru (nejlepší "O neviňátkách z židovského hřbitova"), který je však tak trochu nepropracovaný. Každý díl má do 5 minut délky, čili jde pouze o lehké seznámení s jednotlivými pověstmi, kdy grafika představuje jakési doplnění mluveného slova. Přesto jde o vcelku povedený počin, který oceňuji. Možná i díky mnohem zajímavějšímu přístupu k pražským pověstem než v příšerném Kozím příběhu. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Animace by mohla být lepší, ale i tak se na to dá koukat. MIluju historii a doufám, že nám seriál nabídne, co nejvíc legend. Pražské neviňátko u mě vede. 80% ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Pekne nakreslené, pripomenulo mi to dobu, ked som ešte nežil, a v kamerách neboli farby, taktiež mikrofony boli "hluché" . Nebojím sa tvrdiť, že legendy nepoznám, no Legendy maju svoje šťavnaté mystérium. Priam ČERTOVSKÉ (!) Intonačne nevadilo, prečo by aj. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování známých i méně známých pražských legend. Animace výborná. Doprovodný komentář místy drhnul v uších. Sv. Jan Nepomucký, socha Panny Marie a napravený kněz byli milým překvapením. Označit tvoření Golema rabbi Löwem za paktování s Ďáblem se však tvůrci neodvážili. Trest smrti za vraždu dítěte – to by dnes vzhledem k počtu potratů v ČR znamenalo smrt desetitisíce vražedkyň svých dětí. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Samý čert, boží trest a duchové, co nedošli pokoje. Ti naši předkové zřejmě neměli moc fantazie. Přitom máme tolik zajímavějších pověstí. Upřímně se divím tak vysokému hodnocení. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vyvážená sbírka starých pražských legend se zajímavou animací. Na lepší hodnocení by to chtělo silnější příběhy. 7/10 ()

Reklama

Reklama