Reklama

Reklama

Legendy staré Prahy

(seriál)
  • angličtina Old Prague Legends
Trailer

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly... (Muvi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kolik verzí vlastně existuje, já jsem viděl 50minutovou na Netflixu a musím jít trochu proti proudu s názorem, že pověstí mohlo být klidně zpracováno méně, jen kdyby byly delší. Takhle jsem totiž viděl dvanáct ani ne pětiminutových příběhů, z nichž jen u několika jsem neměl pocit, že končí předčasně a že mi stihly říct i něco jiného než že v Praze prý straší. Nejlepší byly asi příběhy O Faustově domě, O lásce na zámeckých schodech nebo O čertových kamenech, řadě ostatních jako by chyběla pointa nebo rovnou pokračování (třeba na konci dílu s orlojem si může dejme tomu cizinec myslet, že žádný orloj už neexistuje, nefunguje a kdo ví, jestli někdy vůbec existoval a fungoval). Moc tomu nepomáhá ani necharismatický vypravěč. Zato animace, ta je přímo krásná a především díky ní měly i ty slabší kousky atmosféru. Tři a půl. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál s velmi zajímavou jednoduchou grafikou, vytvářející poutavou atmosféru (nejlepší "O neviňátkách z židovského hřbitova"), který je však tak trochu nepropracovaný. Každý díl má do 5 minut délky, čili jde pouze o lehké seznámení s jednotlivými pověstmi, kdy grafika představuje jakési doplnění mluveného slova. Přesto jde o vcelku povedený počin, který oceňuji. Možná i díky mnohem zajímavějšímu přístupu k pražským pověstem než v příšerném Kozím příběhu. ()

Reklama

Binne 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování nejslavnějších pražských legend. Koncept vyprávění je poněkud jednodušší a mohl by obsahovat rozbor ponaučení, nicméně forma je velmi příjemná, oddechová a nenucená. Seriál je vhodný především pro děti a ty, kteří chtějí získat aspoň povrchovou znalost těchto příběhů. Animace je originální a velmi příjemná. Mým oblíbeným dílem je "O Faustově domě" a "O neviňátku na Karlově mostě". Oba příběhy jsou detailněji rozebrány a citlivě pojaty. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Animace je velmi fajn, příjemně jednoduchá, ale hravá a zajímavá - ideální kombinace. Ta ovšem nenastala u slovního doprovodu, protože ten není nic jiného, než jen čtení textu ala rozhlasová hra, což mě u animovaného filmu dokáže celkem naštvat - ony pak ty hezké obrázky jako doprovod vůbec nejsou potřeba... A ani dabing není tak dobrý, jak by bylo hodno, neb je zapotřebí dabéra s charismatem a schopností zaujmout, když už má filmek stát na něm. Budu tvůrcům držet ploutve, ať seženou dostatečný bakšiš na dokončení projektu, kéž by přispěla Praha - tohle je totiž ideální prodávat turistům na dvd. A já bych si určitě koupil taky, ta animace za to stojí. PS: až vydají tvůrci víc dílů, asi přidám hvězdičku navrch, takhle jen za průměr ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Viem že existuje viac verzii, ja som videl tú od Netflixu (50 min). Najviac ma zaujala animácia ktorá absolútne vyhrávala nad obsahom. Väčšina epizód je celkom fajn, asi tak 3 mi prišli úplne bezchybné, mrazivé a so skvelou až hororovou atmosférou. Na druhú stranu našiel som ich aj pár (asi tak 3,4) ktoré ma nebavili že vôbec. Ku koncu mi liezol na nervy rozprávač ktorý akoby začal opakovať rovnaké repliky. Legendy starej Prahy sú vďaka animácií a optimálnej dĺžke záležitosť aspoň na jedno pozretie. Medzi výnimočné seriály ale nepatria. 6/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Kompletní, zhruba desetičlenný štáb se poprvé sešel až na křtu DVD. Mnozí členové týmu se do té doby osobně nesetkali. (Tatrman)
  • Většina týmové komunikace i supervize během produkce probíhala přes internet. (Tatrman)
  • Tvůrci hledali během produkce finanční podporu mezi fanoušky projektu. (hulu1)

Reklama

Reklama