Reklama

Reklama

Heart no kuni no Alice: Wonderful Wonder World

  • Japonsko ハートの国のアリス ~Wonderful Wonder World~ (více)

Obsahy(1)

Japonská variace na téma Alenky v říši divů není zpracováním knižní předlohy, ale volnou hrou s prostředím původního příběhu a s některými z jeho postav, které ovšem tvůrci pojímají po svém. Kromě Alenky je tu krutá srdcová královna Vivaldi, bílý králík Petr White, srdcový spodek Ace, dvojčata Dee a Dum, kloboučník Blood Dupre, zajíc „Březňák" Elliot March, kočičí postava Boris Airay, hodinář Julius Monrey, žolíci, mnoho nejrůznějších „postav bez tváří"... Vyprávění začíná v zahradě, kde se Alenka v letním odpoledni probudí z divokého snu o jakési hře a pravidlech nad knížkou vedle své starší sestry. Poté se rozbíhá zběsilé pronásledování Alenky tlupou gangsterů, po něm pád králičí norou, vypití lektvaru a následná snaha Alenky zorientovat se v bláznivém světě divů a hlavně vrátit se z toho světa domů. Nic zdánlivě nemá logiku, chaoticky řazené epizody zdánlivě neskládají žádný děj, změny prostředí i jednání postav jsou nepředvídatelné, pronášená hluboká životní moudra jsou vzápětí vystřídána něčím na první pohled šíleným a nesmyslným. Na divákovi zůstává, zda si ze všech indicií dokáže poskládat mozaiku osudů a pochopit charaktery postav a jestli ve filmu najde filozoficky mnohovýznamovou alegorii o lidském životě a nebo uvidí jen vizuálně zajímavý, místy cíleně kýčovitý chaos nevyhýbající se ani krvavé brutalitě a tématu smrti. (bergenia)

(více)

Recenze (3)

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Jakási inovace Alenky v říši divů? "Zneužití" mých oblíbených charakterů do vlastního příběhu je pro mě vždy velmi atraktivní. Bohužel film je jen jeden velký chaos. Na začátku rychlé shrnutí a představení postav. Pak už se říše zázraků ukáže v celém svém světle, protože nic zázračně nedává smysl. Stále přemýšlím, jestli měl film vůbec nějaký příběh nebo se skládal jen z nedostatečně propojených scén... ()

umisk 

všechny recenze uživatele

WTF? Ehm, Alenka pojaponsku. Tohle se autorovi zdálo, když při četbě Alice in wonderland usnul na záchodě. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Aká by to bola svetoznáma rozprávková predloha bez trápnej japonskej napodobeniny, ktorá sa nemohla brať vážne už len pri zrode takejto myšlienky. Animácie otrasné, dejovo katastrofálne a navyše z pôvodnej predlohy sa zachovalo pramálo. Treba uznať, že Japonci si to ako inak natočili po svojom a neriešili, či to má nejaký význam alebo obsah, hlavne, že majú svoju vlastnú verziu. 20 % ()

Reklama

Reklama